• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum 2 aydır tüyde

Cicikuşşş

Paylaşımcı
İyi günler kuşum neredeyse 2 aydır tüyde. Hagtada bir probiyotik, haftada 1 gerwit w, haftada 1 çay kaşığı yulaf veriyorum. Yıkanması adına su koysam da suyidan daha korkuyor. Hali harketleri yerinde ama sürekli tüy kapsülleri var. Uzun sürmesi anormal mi acaba

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bazı kuşlar geç çıkıyor tüyden ve son olarsk kafa kapsüllerini düzenler 😊

Cicikuşşş

Paylaşımcı
Abi sence tüy tımarı gerekir mi tanıdığım birisi yap dedi ben elime alıp onu hırçınlaştırmak istemediğimden pek yapmak istemiyorum ama ne yapmalıyım sence

Semihzz123

Tutkulu
İyi günler kuşum neredeyse 2 aydır tüyde. Hagtada bir probiyotik, haftada 1 gerwit w, haftada 1 çay kaşığı yulaf veriyorum. Yıkanması adına su koysam da suyidan daha korkuyor. Hali harketleri yerinde ama sürekli tüy kapsülleri var. Uzun sürmesi anormal mi acaba
Yemine yulaf karıştırabilirsin çok olmamak şartıyla.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Abi sence tüy tımarı gerekir mi tanıdığım birisi yap dedi ben elime alıp onu hırçınlaştırmak istemediğimden pek yapmak istemiyorum ama ne yapmalıyım sence
Ben zoraki olan hiçbir şeyi tavsiye etmiyorum 👍

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Yem olarak verdiğin rasyonda tam olarak neler var? Yem dışında verdiğin başka birşey var mı?

Cicikuşşş

Paylaşımcı
Yem olarak verdiğin rasyonda tam olarak neler var? Yem dışında verdiğin başka birşey var mı?
Yem olarak versela laga veriyorum içerisinde çok fazla yulaf var ama ben ayıklıyorum sonrasında haftada 1 kendim veriyorum 1 çay kaşığı bunun dışında da bir şey vermiyorum

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
tüyde kalmasını tetikleyen başka bir şey yoksa kuşun genel anatomisinden kaynaklanıyordur diye düşünüyorum.
Kuşun gün içi durumu nasıl? neşesi , yemesi içmesi , gün içinde salıyor musunuz? kafesin durduğu yer yani yaşam alanı nasıl?
Stres kaynaklı da olabilir.

Cicikuşşş

Paylaşımcı
tüyde kalmasını tetikleyen başka bir şey yoksa kuşun genel anatomisinden kaynaklanıyordur diye düşünüyorum.
Kuşun gün içi durumu nasıl? neşesi , yemesi içmesi , gün içinde salıyor musunuz? kafesin durduğu yer yani yaşam alanı nasıl?
Stres kaynaklı da olabilir.
Evet sürekli salıyorum istediği gibi takılıyor yemesi içmesi gayet normal neşeli oyuncu kafesinin konumu da güzel. Stresli olsa davranışlarına yansımaz mıydı

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
evet yansırdı, bence kuşunuzun bir sıkıntısı yok, bünyesi kaynaklı tüy süreci uzun sürüyor.

Üst Alt