• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusma

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Merhabalar, herkese iyi hafta sonları🙋🏻‍♀️

Kivi az önce parmaklarımla oynarken elime kustu. Daha önce yem kusmuştu ama bu şekilde ilk kez oluyor. İçinde sindirilmemiş yem yok, kuru-yapışkan bir kıvamı var. Hafif bir kokusu var ama kötü bir koku değil.

Beslenme ve takviye düzeninde (Enterobac/Gervit-W) bir değişiklik yapmadım, hala tüyde. Aşağıya dışkısıyla beraber görsel ekliyorum. Teşekkür ederim 🌸

Ekli dosyayı görüntüle 25043Ekli dosyayı görüntüle 25044

EnesGenç

Eski Forumcu
Merhaba. Kuşun ağzında da koku varmı veya dilde pamukcuga benzeyen şeyler varmi

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Dili temiz görünüyor, pamukçuk yok. Ağzından da koku alamadım
Geçenlerde dışkısı da değişmişti acaba ilgisi var mı diye düşündüm. Onun da linkini bırakayım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Korkacak bir durum yok grit kum tuketsin ve probiyotik,gerwit oranlarına dikkat edin suyunda çok kalmasın 12 saat sonra tazeleyin

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Korkacak bir durum yok grit kum tuketsin ve probiyotik,gerwit oranlarına dikkat edin suyunda çok kalmasın 12 saat sonra tazeleyin
Abi valla çok dikkat ediyorum ya. Sakındığım için çöp batıyor olabilir mi😅 Gerçi çöp de sayılmazmış ama insan endişeleniyor haliyle.
Çok teşekkür ediyorum

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ben de 4-5 saat kadar tutuyorum, içtiğini de görüyorum
bilmiorum insafsızlık mı 2 saat önce sulukları alıyorum sonra vitaminli suyu veriyorum 6 saat falan duruyor genelde izin günlerinde yapıyıorum takibi kolay olsun diye

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
bilmiorum insafsızlık mı 2 saat önce sulukları alıyorum sonra vitaminli suyu veriyorum 6 saat falan duruyor genelde izin günlerinde yapıyıorum takibi kolay olsun diye
Sanırım bunu yapamam🥲 Dışarı çıkardıktan sonra vitaminli suyu koyuyorum ben. Böyle olunca kafese girdiğinde susamış oluyor. Bir de dal darı yedikten sonra su içiyor hep. İsterseniz öyle deneyin

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Sanırım bunu yapamam🥲 Dışarı çıkardıktan sonra vitaminli suyu koyuyorum ben. Böyle olunca kafese girdiğinde susamış oluyor. Bir de dal darı yedikten sonra su içiyor hep. İsterseniz öyle deneyin
uçurmuyorum o yüzden böyle bir yöntem uyguladım bölmeden önce 120cm kafeste boydan boya uçuyordu sanrım ihtiyaç duymadım

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
uçurmuyorum o yüzden böyle bir yöntem uyguladım bölmeden önce 120cm kafeste boydan boya uçuyordu sanrım ihtiyaç duymadım
120 miii, hey maşallah ayrı eve çıkmış😁
Bizimki daha minimal bir kafeste yaşıyor. Hem uçsun hem de biraz daha seveyim diye çıkarıyorum😅

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben vitaminli suyu hazırlayınca yerine takmadan önce kafesin içine uzatıyorum, benim bişi uzattığımı görünce otomatikman yumuluyor kendisi. 3-5 yudum içiyor kafam rahatlıyor ☺

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ben vitaminli suyu hazırlayınca yerine takmadan önce kafesin içine uzatıyorum, benim bişi uzattığımı görünce otomatikman yumuluyor kendisi. 3-5 yudum içiyor kafam rahatlıyor ☺
Bizimkileri öyle eğitemedim asiler susuz kalmayınca vitaminli su içmiolar :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu havalarda 12 saat iyidir ama Ağustos gibi sıcaklarda çabuk bozulacağı için saatini düşürün ve iyi yerde muhafaza ediniz