• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusma ve kuyruk sekmesi

Emrhst

Aktif Üye
Sadece su damlası gibi olan salyalı kusması dışkısı da biraz sulu gibi sanki

Emrhst

Aktif Üye
Dişi ve tek besliyorum erkek kuşum 3 ay önce öldü yenisini almadım biraz fazla üzüldük dişiyi paylaşıyorum

Emrhst

Aktif Üye
@Demet bükay ablam sana zahmet bakabilir misin hatırlarsan aylar önce erkek kuşumu kaybettim o zaman da çok yardımcı olmuştun nedir bunun sebebi ekstra video veya fotoğraf istersen atabilirim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
@Demet bükay ablam sana zahmet bakabilir misin hatırlarsan aylar önce erkek kuşumu kaybettim o zaman da çok yardımcı olmuştun nedir bunun sebebi ekstra video veya fotoğraf istersen atabilirim
Merhaba ablacım sakın verme, telef olur😡
İnanamıyorum bu insanlara triflucan beni öldürür gör ki kuşa ne yapmaz😡
Dışkı normal, ne yedi kustu? Plastik, kafes teli vs, yeni yem, yeni verdiğin bir sebze meyve?
Maşallah SüphanAllah kızgınlık had safhada🥰🤲
Kusma tekrar etti mi?
Akşam dışkısı baz alınmaz, gün içindeki dışkılar netlik verir👍
Tekrar video paylaşır mısın, streamable.com üzerinden kısa bir video olsun

Emrhst

Aktif Üye
Merhaba ablacım sakın verme, telef olur😡
İnanamıyorum bu insanlara triflucan beni öldürür gör ki kuşa ne yapmaz😡
Dışkı normal, ne yedi kustu? Plastik, kafes teli vs, yeni yem, yeni verdiğin bir sebze meyve?
Maşallah SüphanAllah kızgınlık had safhada🥰🤲
Kusma tekrar etti mi?
Akşam dışkısı baz alınmaz, gün içindeki dışkılar netlik verir👍
Tekrar video paylaşır mısın, streamable.com üzerinden kısa bir video olsun
Ablam ilk defa geçen hafta kustu kafesine kristal kum koymuştum öyle olduğunu görünce hemen anında çıkardım kumu,ondan sonra kusmadı bir daha,bugün kafasını sallayarak kustuğunu gördüm bir hafta sonra ama kumdan olması mümkün değildir artık,bu süreçte sadece yem yedi zaten 4 5 aydır yemi değiştirmedim.Sadece dal darı verdim bu hafta o kadar,ve sadece bir kere kustu bugün sık kusmuyor yani biraz halsiz ama şuan yarın gün içinde tekrar dışksını paylaşırım peçete koyup ablam

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ablam ilk defa geçen hafta kustu kafesine kristal kum koymuştum öyle olduğunu görünce hemen anında çıkardım kumu,ondan sonra kusmadı bir daha,bugün kafasını sallayarak kustuğunu gördüm bir hafta sonra ama kumdan olması mümkün değildir artık,bu süreçte sadece yem yedi zaten 4 5 aydır yemi değiştirmedim.Sadece dal darı verdim bu hafta o kadar,ve sadece bir kere kustu bugün sık kusmuyor yani biraz halsiz ama şuan yarın gün içinde tekrar dışksını paylaşırım peçete koyup ablam
Kristal kum kursakta birikir, tebrik ederim hemen fark etmişsin👏👏👏👏👏, fotoğrafta telde kumlu🤲kum dokunmuş grit kum tavsiye ederim, hem sindirim sistemine etki eder, kolaylaştırır
Ayrıca kuş kömürü de mükemmel 😊
Zeolit tozu varsa Sebzesine serpebilirsin
3 gün üst üste entrobac probiyotik ver
Bağışıklık sistemi güçlenmeli, bağırsak florasını da düzenler, korkma kum%100

Not: mineralli kumlardan kimyasal vardır, grit kum doğal ve deniz kabuklarından oluşur😊

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Her kusma mantar olursa yandık.. Kristal kum yapmıştır bu arada iki markadan ziyade ben mamaistin kendi grit kumuna geçtim, benim sultan papağanım grit kum olmayınca yemli dışkılıyor, garden mixte renk veriyordu, mamaistinkinde kesildi tamamen, herkese tavsiye ederim 🙏🌸