• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusma ve Kanlı Dışlı

Serap Ygt

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma
Hastalık Belirti Tarihi
6 Ağu 2023
Merhabalar..İki muhabbet kuşum vardı 6 aydır bakıyordum hep evin içinde salık bırakıyordum akşam 20.30 da uyumaları için kafese koyuyordum ikisinininde hiç bir şeyi yoktu dışkıları normaldi.Geçen hafta öğlen sürekli durduğu yerde yem olduğunu gördüm ki yemlikleri ordan uzak bi yerde sonra birinin kustugunu fark ettim pazar akşamdı Petshopa sordum kuş kumu yesin sindirmemiştir dedi yeni yem kuş kumu ne gerekiyorsa aldım..tekinde bişi yoktu ama kusan halsizdi gözlerini kapatıyordu hep sabah 06.00 gibi yem yerlerdi yemedi o yemeyince diğeri de yemedi..sabah 08.00 de hemen veterinere götürdüm sıvı kusmaya başlamıştı dışkısı kahverengi gibiydi dışkı analizi yaptı bağırsak paraziti dedi bir ilaç verdi 1 litre suda erittim suyuna kattım içmedi ikiside veterineri arayıp sordum şırıngayla ikisinde ver 1 saat arayla dedi diğerinde de var dedi yaptım akşama doğru kusan iyice kötüleşti yetinmedim hayvan hastanesine götürdüm onlarda bağırsak paraziti dedi ilaç verdi iki damla ver dedi ikisinde şırınga ile verdim hasta olanın dışkısı kırmızı kan olmuştu çünki veterinere soruyorum normal diyor akşam 21 gibi hasta olanı kaybettim.diğerinin hareketlerinde bi tuhaflık yoktu gece onunda yem kustugunu fark ettim sabah yem yemedi patates haşladım zorla onu yedirdim bi daha kusmadı ama dışkısı sıvılaşmıştı.Bi kuş yetiştiricisi buldum ona götürdüm ilaç verme yoğurt suyu kat suyuna dedi sağlıklı düzelir dedi yaptık ama ne yaptıysak yem yemedi su içmedi..ertesi gün ben şehir dışına çıkmak zorunda kaldım kötüleşince annem korkup kuşçuya götürmüş adam düzelir demiş ertesi gün oda ben yokken orda ölmüş..kahroldum hasta yatıyorum kaç gündür sağlıklı olan kuşumda benim yüzünden mi öldü bilmiyorum..Bundada var dedikleri için ilaçları onada kullandım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle hoşgeldiniz ve başınız canınız sağolsun😞 malesef belirtiler ecoliyi anlatıyor bunun için dışkı analizi lâzım nerede ikamet ediyorsunuz? Verilen ilaçların ve dışkı resmi görebilir miyiz ve kuşun videosunu görelim

Serap Ygt

Yeni Üye
Merhabalar..İki muhabbet kuşum vardı 6 aydır bakıyordum hep evin içinde salık bırakıyordum akşam 20.30 da uyumaları için kafese koyuyordum ikisinininde hiç bir şeyi yoktu dışkıları normaldi.Geçen hafta öğlen sürekli durduğu yerde yem olduğunu gördüm ki yemlikleri ordan uzak bi yerde sonra birinin kustugunu fark ettim pazar akşamdı Petshopa sordum kuş kumu yesin sindirmemiştir dedi yeni yem kuş kumu ne gerekiyorsa aldım..tekinde bişi yoktu ama kusan halsizdi gözlerini kapatıyordu hep sabah 06.00 gibi yem yerlerdi yemedi o yemeyince diğeri de yemedi..sabah 08.00 de hemen veterinere götürdüm sıvı kusmaya başlamıştı dışkısı kahverengi gibiydi dışkı analizi yaptı bağırsak paraziti dedi bir ilaç verdi 1 litre suda erittim suyuna kattım içmedi ikiside veterineri arayıp sordum şırıngayla ikisinde ver 1 saat arayla dedi diğerinde de var dedi yaptım akşama doğru kusan iyice kötüleşti yetinmedim hayvan hastanesine götürdüm onlarda bağırsak paraziti dedi ilaç verdi iki damla ver dedi ikisinde şırınga ile verdim hasta olanın dışkısı kırmızı kan olmuştu çünki veterinere soruyorum normal diyor akşam 21 gibi hasta olanı kaybettim.diğerinin hareketlerinde bi tuhaflık yoktu gece onunda yem kustugunu fark ettim sabah yem yemedi patates haşladım zorla onu yedirdim bi daha kusmadı ama dışkısı sıvılaşmıştı.Bi kuş yetiştiricisi buldum ona götürdüm ilaç verme yoğurt suyu kat suyuna dedi sağlıklı düzelir dedi yaptık ama ne yaptıysak yem yemedi su içmedi..ertesi gün ben şehir dışına çıkmak zorunda kaldım kötüleşince annem korkup kuşçuya götürmüş adam düzelir demiş ertesi gün oda ben yokken orda ölmüş..kahroldum hasta yatıyorum kaç gündür sağlıklı olan kuşumda benim yüzünden mi öldü bilmiyorum..Bundada var dedikleri için ilaçları onada kullandım

Serap Ygt

Yeni Üye
Dışkı analizi yaptı veteriner çok fazla parazit varmış öyle dedi diğerinin de poposuna bakıp bundada var dedi ilaçları onada kullanmamı söyledi kullandım.ilaç isimleri yok şırıngayla verdi suyuna karıştırdım hayvan hastanesindeki bactrim verdi ama veterinerin verdiği ilaç isimlerini bilmiyorum mantar içindi birisi ilk öleninki kandı..2.nin ise dışkısı ilk gün normal ilaçlardan sonra fotoğraftaki gibi oldu..sonra sarımtırak sıvı halindeydi

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
Dışkı analizi yaptı veteriner çok fazla parazit varmış öyle dedi diğerinin de poposuna bakıp bundada var dedi ilaçları onada kullanmamı söyledi kullandım.ilaç isimleri yok şırıngayla verdi suyuna karıştırdım hayvan hastanesindeki bactrim verdi ama veterinerin verdiği ilaç isimlerini bilmiyorum mantar içindi birisi ilk öleninki kandı..2.nin ise dışkısı ilk gün normal ilaçlardan sonra fotoğraftaki gibi oldu..sonra sarımtırak sıvı halindeydi
Veteriner size ikisine de kullanın demiş,siz elinizden geleni yapmışsınız bana göre. Ama götürdüğünüz veteriner hekimler kanatlı uzmanı olması gerekti,kanatlı uzmanına mı götürdünüz?
Kuşlar ileri derece hastalandığı için tedaviye geç kalınmış bence.

Yeni kuş sahiplenerek acınızı dindirebilirsiniz.

Serap Ygt

Yeni Üye
Burda kanatlı uzmanı yazan iki farklı yere götürdüm ikna olmayıp hayvan hastanesine götürdüm ilki test yapmadan iyi durumu ceryanda kalmış dedi ikna olmadım başka bir veterinere götürdüm o test yaptı ilaç kullandım veteriner anlamaz dediler kuş üreticisine bıraktm ilk hastalanan ölünce ikinciside orda öldü yıkıldım..artık korkarım ben ölürler benim yüzümden diye..hiç bir hastalık belirtileri yoktu 1 gün içinde öldü kuşlarım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun videosunu görebilir miyim

Serap Ygt

Yeni Üye
Hasta iken video çekmedim ama her korktuğumda gün içinde bi kaç kez veterinere götürdüm bunu hastalandığı gün ertesi akşamı kaybettim..Degirini de bundan iki gün sonra kaybettim..Bu fotoğrafı hasta olmadan bi kaç gün önce çekmiştim

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşların ikiside öldü mü? Ben biri yaşıyor sandım başınız canınız sağolsun😞

Serap Ygt

Yeni Üye
Evet ikiside öldü😭diğeri bundan 2 gün sonra öldü hiç yiyip içmedi şırınga ile ağzına su verdim ilaç verdim ama olmadı..ilk başta diğeri hasta değildi bunun öldüğü sabahı oda sürekli uyumaya başladı yemediği için hiç sanki içi boş gibiydi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Evet ikiside öldü😭diğeri bundan 2 gün sonra öldü hiç yiyip içmedi şırınga ile ağzına su verdim ilaç verdim ama olmadı..ilk başta diğeri hasta değildi bunun öldüğü sabahı oda sürekli uyumaya başladı yemediği için hiç sanki içi boş gibiydi
Böyle bir durumda hep söyleriz kursaktan beslemek lazım neyse kendinizi suçlamayın elinizden geleni yaptınız içiniz rahat olsun

Serap Ygt

Yeni Üye
Benim ilk kez kuşum oldu kursaktan nasıl beslenir bilmiyorum ki..kaç veteriner gezdirdim bir günde hiç biri adam akıllı ne yapmam gerektiğini söylemedi veteriner anlamaz dediler kuş üreticisine götürdüm hayatta kalan yaşasın psikolojisi düzelsin diğer kuşların yanında olsun yem yesin diye oda sağlıklı dedi yine de bıraktım..orda öldü miniğim😭yem yemiyor dedim kime gittiysem yer yer dediler 2 gün boyunca tek bir kabuk yok yemleri kafes dibine döktüm yok..zorla biraz haşlanmış patates yedirebildim şırınga ile ilaç okadar 😭