• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusma ve hapşırık

ozlmyldz

Aktif Üye
Merhaba, kuşumun problemini yaklaşık 1,5-2 ay önce de buraya yazmıştım. Hapşırık krizine girip sonrasında zaman zaman birer tane öğütülmemiş yem kusuyordu. Veterinerin verdiği ilaçlar hiçbir sonuç göstermedi. Mikostatin kullanmıştık. Son zamanlarda hapşırıkları git gide artmaya başladı ve bugün tabana yem kustuğunu gözlemledim. Kuşumun neyi olduğunu çok araştırmana rağmen hala çözemedim. Yardımınızı rica ediyorum 🙏🏻

ozlmyldz

Aktif Üye
Vitamin probiyotik ve kum kullanıyorsun dimi birde kur kusması değil dimi
Hepsini kullanıyorum. Kur kusması değil hapşırdıktan sonra çıkartıyor. Doktor gastrit olabilir dedi, megabakter olabilir dedi. Ama megabakter olsa şimdiye çoktan kaybetmiş olmaz mıydık :( enerjisi hareketliliği hep iyiydi. Bu aralar gün içerisinde bazen kafasını sırtına yaslayıp uyuyor.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Burun deliklerinden sıvı veya hırıltı geliyor mu ?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Megabakter kuşun direncine göre uzun süreç alabilir. Detaylı dışkı tahlili yaptıracağın bir yer bulman en doğrusu megabakter ise mikostatin yetersiz kalabilir

ozlmyldz

Aktif Üye
Megabakter kuşun direncine göre uzun süreç alabilir. Detaylı dışkı tahlili yaptıracağın bir yer bulman en doğrusu megabakter ise mikostatin yetersiz kalabilir
Veterinerimiz dışkı tahlilinde de kesin sonuç alınamayabileceğini söyledi. Bilemedim ben de.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşu hatırlayamadım ama kilosu nedir? Kuruma var mı? Elle besleme yapılıyor mu?

ozlmyldz

Aktif Üye
Kuşu hatırlayamadım ama kilosu nedir? Kuruma var mı? Elle besleme yapılıyor mu?
Kilosunu bilmiyorum tartılmadı hiç. Beslenmesi iyi, göğüs kemiğinde hafif bir sivrilik var. Elle besleme yapmıyorum kendisi gayet iyi besleniyor. Tek sıkıntısı bitmeyen hapşırık maalesef. Kuşum 2 aydır inanılmaz hapşırıyor. Ve ardarda krize giriyor insanların hapşırık krizi gibi.

ozlmyldz

Aktif Üye
Bu konudaki hastalığı araştırmanızı tavsiye ederim hapşırık tarzı belirtiside oluyor diye biliyorum
Ağızda dilinde bu şekil peynirimsi bi yapı varmı
Sanmıyorum. Öyle olsa bile mikostatin de çocuklarda ağız içi pamukçuk tedavisi için kullanılıyor. 1 hafta kullandık veteriner tavsiyesiyle, geçmedi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kurumuda olduğunu düşünüyorsanız ekstra kursaktan iyi bir mamayla günde bir kez de olsa beslenmesi iyi olur

ozlmyldz

Aktif Üye
Mikostatin nistatin etken maddeli mantar için bu bahsi geçen hastalıkta metronizadol etken maddeli ilaç kullanılıyor.
Not: Mikostatin,Triflucan,Flagly tarzı ilaçlar yüksek derecede alkol ve şeker ihtiva ediyor mecbur kalmadıkça kullanılmamalı, veternerlerin beşeri ilaç önermesi bu ilaçların kolay bulunabiliyor ulaşılabiliyor olması ancak yanlış bence işe yarasada zararda verebileceği aşikar
Mantar oldugunu düşünüyorsanız ki veteriner mikostatin önermiş kanatlılar için üretilmiş dacostatin, fungistop,fungimix gibi etkili ilaçlar var bölünmüş olarak satan yerler var.
Teşekkür ederim sağ olun. Kafama göre ilaç verme taraftarı değilim açıkçası.

ozlmyldz

Aktif Üye
Kafanıza göre vermeyin zaten ben öyle bişey demedim yanlış anlaşılma olmasın veterinerin verdiği ilacın aslında uygun olmadıgını belirtmek için yazdım.
Evet forumda ilk paylaştığımda @Şehmus BAKIR bey de pek doğru değil demişti. Hapşırık hiç kesilmedi zaten. Etki etmedi.

ozlmyldz

Aktif Üye
Merhaba tekrar. Güncellemeyle geldim. Kuşumun ağzından bir koku geldiğini seziyorum. Dün gece de kustu maalesef fotoğrafını ekliyorum. Dün dışkısı da iyi durumda değildi sarıya dönük bir dışkısı vardı fakat bugün normale döndü.

Ekli dosyalar

Melikesultan

Aktif Üye
Merhaba tekrar. Güncellemeyle geldim. Kuşumun ağzından bir koku geldiğini seziyorum. Dün gece de kustu maalesef fotoğrafını ekliyorum. Dün dışkısı da iyi durumda değildi sarıya dönük bir dışkısı vardı fakat bugün normale döndü.
Ronidazole 40 kullanın . 5 gün . Benim kuşta aynı şeyler yaşadı.