• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kusma,ishal

nnaazzz

Yeni Üye
Herkese merhaba. Daha önce de bu forumda kuşlarımla ilgili sorular sorup yardımlarınıza başvurmuştum. Şimdi yine bir soru sormam gerekiyor. Biri 5,5 diğeri 4,5 yaşında olan iki tane muhabbet kuşum var.
4 sene önce küçük olan kuşumu yeni aldığımda, diğer evdeki kuşumla ayrı kafeslerde tutmaya çalıştım ancak kuşlar kafesten kaçıp öpüştüler, o gün evdeki kuşum rahatsızlandı ve kusmaya başladı. Kakası da fazlasıyla sıvıydı. Günlerce rahatsızlığı devam etti Ankarada kuşlardan anlayan veteriner bulamadım. Sonra uğur per vet kliniğine götürdüm. Dışkısından ve kursağından örnek alıp mikroskopta baktılar. Gram pozitif bakteri olduğunu söylediler ve ona uygun ilaçlar verdiler. Düzenli kullandıktan sonra kuşum iyileşti.
Bu rahatsızlıktan sonra bugüne kadar 4 sene içerisinde 3 kez yine hastalandı aynı şekilde. Yem kusuyordu ve yemler salyalı kokulu değildi kuruydu. Bu sefer pethekim vet kliniğine götürdüm 3 kez. Kuşumun extradan sesi de kısılmıştı. Veteriner enfektif olmadığını alerjisi olduğu için kustuğunu ve boğazında ödemden dolayı sesinin kısıldığınu söyledi. Sulu dışkının sebebinin de yine alerji olduğunu söyledi. Antihistaminik, baytril ve probiyotik verdi kullandıktan sonra kuşum iyileşti. 3 kez aynı şey yaşandı 4 sene önce.. Ara ara tekrar kuru yem şeklinde kusması oluyor özellikle geceleri. Dışkısı da bence hala bozuk ve sulu ve çok su içtiğini gözlemledim. Bu kusmaların ve dışkı probleminin çaresini bir türlü bulamadım. Şu an keyfi iyi, yemesi de iyi ama kustuktan sonra kabarıyor ve endişeleniyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba, streamable.com üzerinden kuşunuzun güncel bir videosunu yükleyip çıkan linki buraya yapıştırın lütfen, beyaz peçete üzerinde olacak şekilde güncel birkaç tane dışkı da görelim. Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz? kusma yaparken gagadan gelen çürük bir koku var mı?