• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşların yeminin içinden böcekler çıktı

Gecenin Öfkesi

Yeni Üye
Kuş yeminin içinden küçük böcekler çıktı. Kullarıma bu yemden veriyordum. Fark etmemiştim. Bir zararı olur mu?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yem bayat olduğu için olabilir. Aldığınız yerden yem almayın marka yem tercih edin gardenmix Gold mix veya versele laga

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Un biti derler ya, bitlenmis yem. Bunun sebebi yem nemli bir yerde kalmış veya kapağı açık kalmış böceklenmis olmalı. Yemi eğer bakliyatlarin olduğu yerde muhafaza ediyorsanız tüm bakliyatlarinizi kontrol edin eminim onlarda böceklenmis olabilir. Başıma geldiği için söylüyorum 🙂

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Havalar sıcak olduğunda örneğin çekmecede bile muhafaza ediyorsanız ister istemez böceklenme oluyor

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir de raflarda çok uzun süre kalıyor... Vitaminler yok oluyor... Ortam koşulları yeme zarar veriyor...

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Güvelenme olmuş çok fena bi poşete koyup kuşun bol olduğu yere koyun dışardaki kuşlar affetmez😅 benim başıma da geldi ben açık yem almıştım bir daha da almadım

Gecenin Öfkesi

Yeni Üye
Un biti derler ya, bitlenmis yem. Bunun sebebi yem nemli bir yerde kalmış veya kapağı açık kalmış böceklenmis olmalı. Yemi eğer bakliyatlarin olduğu yerde muhafaza ediyorsanız tüm bakliyatlarinizi kontrol edin eminim onlarda böceklenmis olabilir. Başıma geldiği için söylüyorum 🙂
evet bakliyat dolabında saklıyordum ama kutusundaydı neyse ki bulaşmamış

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar gerekeni söylemişler ama Nickinizi görünce korkudan yorum yapma gereği duydum 😅 yemi vermeyin taze yem alın o yemler market veya japon pazarı yemleri ve depolarinda çok kalıyor bu yüzden bayatliyor veya ambalaj hava almış olabilir sebep çok ama yem çöp 😊