• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşların uyku saati var mıdır?

kübravefıstık

Yeni Üye
Herkese iyi akşamlar dilerim. Kuşlarım hakkında zihnimi meşgul eden bir konuyu sizlere danışmak isterim. Benim kuşlarım bebekliklerinden beri hep odamda kafesin dışında oldular. Sadece gece uykusu için kafese koyup üstlerini bir örtüyle örtüyorum. Her gün aynı uyku rutinleri var akşam 20.30 da uyku vakti, sabah 08.30 da uyanıp kafesten çıkma vakti. İlk sorum bu saatler uygunmudur? İkinci sorum ise kafeslerinde yemlik ve suluk takılı değil sadece uyku tünekleri var. Gece acıkıp susarlar mı bunları takmalımıyım?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Rutin uyku düzenlerini bozmayın. Bu şekilde devam edin. Yaklaşık 10- 12 saat kadar uykuya ihtiyaç duyarlar. Kafeste suluk ve yemlik neden yok. Bulunsun kafeste.

Sagi

Aktif Üye
Rutin uyku düzenlerini bozmayın. Bu şekilde devam edin. Yaklaşık 10- 12 saat kadar uykuya ihtiyaç duyarlar. Kafeste suluk ve yemlik neden yok. Bulunsun kafeste.
Yetişkinleri de mi 12 saat uyuması lazım? Bildiğime göre 8 saat uyumaları yeter. Sizin bilgilerinize güveniyorum.emin olmak için soruyorum

kübravefıstık

Yeni Üye
Bütün ekipmanları kafes dışında. Bütün günü dışarda geçiriyorlar uyku saatinden önce yemlerden yiyorlar sonra uyku moduna geçiyorlar bende alıp kafese koyuyorum. Gece sadece uyuduklarını düşünerek takmadım ama geçen gün, gece uyanıp yem yediklerini okudum bir yerde o yüzden endişelendim aç mı kalıyorlar diye

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yetişkinleri de mi 12 saat uyuması lazım? Bildiğime göre 8 saat uyumaları yeter. Sizin bilgilerinize güveniyorum.emin olmak için soruyorum
Yetişkin yavru farketmez. Uykusunu tam alamazsa gün içinde normalden daha fazla şekerleme yaparlar yada agresif tavırları olabilir.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bütün ekipmanları kafes dışında. Bütün günü dışarda geçiriyorlar uyku saatinden önce yemlerden yiyorlar sonra uyku moduna geçiyorlar bende alıp kafese koyuyorum. Gece sadece uyuduklarını düşünerek takmadım ama geçen gün, gece uyanıp yem yediklerini okudum bir yerde o yüzden endişelendim aç mı kalıyorlar diye
Ertesi günü takviye günü değilse gece kafeste yemlik ve suluk bulunsun 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
En az 8 saat kış aylarında hava kararınca 5-6 gibi uyurlar sabah 7-8 gibi uyanırlar normali budur
Yaz aylarında 8 - 9 uyku saati sabah 5-6 uyanma zamanıdır, hava koşullarına göre uyurlar normali budur,
Fakat evlerde
akşam 11-12-01-02
Sabah 6-7-8 ne kadar sağlıklı düşünün😔
En az 8 saat olmalı
Aslı hocam açıklamış, agresif, stres, korku başlangıcı uykusuzluktur😊🤲🐦🐦

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Benim fıstıkla çiko 8 dedim mi ışıkları bağıra bağıra kapattırır sonra sabah 8 gibi bıcırdıyorlar 🤣🤣🤣

Sagi

Aktif Üye
En az 8 saat kış aylarında hava kararınca 5-6 gibi uyurlar sabah 7-8 gibi uyanırlar normali budur
Yaz aylarında 8 - 9 uyku saati sabah 5-6 uyanma zamanıdır, hava koşullarına göre uyurlar normali budur,
Fakat evlerde
akşam 11-12-01-02
Sabah 6-7-8 ne kadar sağlıklı düşünün😔
En az 8 saat olmalı
Aslı hocam açıklamış, agresif, stres, korku başlangıcı uykusuzluktur😊🤲🐦🐦
Ben kuşu 6 da yatırıyorum 8 de uyandırıyorum. Çok uyuyo diye düşünüyordum

Üst Alt