Merhaba, gorseldeki kuşlar 5 aydır bende yavruyken almıştım ikisinide iyi anlaşıyorlar ancak ikisindede kur faaliyeti yok birbirini kaşıyor yem yediriyorlar ama ne dişi ne erkek kur yapmıyor bu yaz yavrulama ihtimalleri varmı acaba 1 yaşlarına yaklaştı ikiside ama tam bilmiyorum. Üremeleri için nasıl takviye yapmam gerek mama yemiyorlar bir sürü mama çeşidi denedim yuvayada girmiyorlar
Ekli dosyayı görüntüle 45552Ekli dosyayı görüntüle 45553
Merhaba Süleyman hocamızın dediklerine ek olarak; Yazın üretim yapılmaz. Yaz, kuşlar için dinlenme aylarıdır. Doğada da böyledir. Çünkü yazın yuva içi dışarıdan en az 5 derece sıcak olur. Ayrıca dışkılar sıcakta çok hızlı bir şekilde mantar ve bakteri üretir. Siz kuşların temel ihtiyaçlarını karşıladığınızda, sağlıklı olduklarında, kendilerini hazır hissederlerse, sonraki aşama olan üremeye geçerler. Röhnfried Entrobac, gerwit, bt amin kullanalım. Kafeste devamlı Grit kum ve mineral blok olsun. Enselerine 3 ayda 1 dış parazit damlası, ivomec tarzı bir şey damlatılsın. Tünekler tahta olsun. Kafeste yuva, içinde folluk ve folluk malzemesi bulunsun. Mastercips ya da mısır granülü gibi. Sular günlük, taze, şişe su ile doldurursun