• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşların çiftleşmemesi ve kuş maması hakkında

yiitferhat

Aktif Üye
Merhaba, kuşlarımı dişi yorulduğu için ayırmıştım. Tekrar birleştirdim. Daha önceden çift olduklarından dişiyi koyduğum büyük kafese erkeğide 2 hafta sonra koydum. Yuvalığı eski küçük kafesten söküp aynı şekil yenisine taktım. (İki haftalık süreçte kafesleri hep yan yanaydı.
-----Haftalar sonra -----
-Tartışmalar bi nebze olsun azaldı. Tünek sayısını ve gösterdiğim ilgiyi azalttım. Forumdaki tecrübeli kişilerin dedikleri gibi.
-Dişi yuvalıktaki eski artık ne denir bilmiyorum onları çıkartmış dökmüş aşağı. Yenisini yapıyor, kağıtları kemirmeye devam. Yuvada takılıyor çoğu zaman.
- Sorun şu ki çiftleşmiyorlar. Erkeği ısırmak için kovalıyor bazen, bazen çok iyiler. Erkek hep koşuşturuyor peşinden. Öpmeye çalışıyor falan.

Petshopta satılan bi yem karışımı varmış abi üstüne ekstra pazardaki sebzelerden haşlayıp koyacaksın vs dedi.
Ne alsam şu sıralar(balıklar için doğurma kabı; hayvan stres yaptı çöp gibi kenarda bekliyor. Kuşlar için yıkanma aparatı; hayvanlar girmedi bile.)
Boşa harcamak istemiyorum artık. Sizin önericeğiniz neler var bu kuşlar için. Aldığım yemin üstüne. Ekstra kenevir, buğday tohumu, çiya, yulaf ve bir kaç tohum daha ekleyip veriyorum.
Önerilerinizi bekliyorum.
(Sevda Papağanı)

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
kalamar ve kuş kumuda mecbur olmalı @Taha dediği gibi

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
mümkünse multivitamin her hâlükârda çok iyi bakım yapılmalı yavru için veya değil. İnternetten bölünmüş gervit takviye besinler kendimize bakar gibi bakmak lazım.

yiitferhat

Aktif Üye
Petshopun dediği muhtemelen yumurta maması. Onu alabilirsiniz. İçine havuç ve pancar rendeleyip verebilirsiniz. Aynısını yumurta haşlayıp biraz galeta unu havuç pancar ile evde de yapabilirsiniz. Kalamar ve gaga taşı var mı
kalamar ve kuş kumuda mecbur olmalı @Taha dediği gibi
Erkeği azdırır muhabbeti yapıyordu ama bizimkiler hiç yumurta haşlamasına ilgi göstermediler. Beyazını tohum çimlendirmeyle vs karıştırmıştım.

Kum ve kalamar her zaman var bi zamana kadar yumurta kabuğunuda koyuyordum. Kuru mama da vardı sarı renkteydi bi ara.

Evde kuşları kızıştıracak ne yapabilirim? Veya ne almalıyım erkek 6 yaşında dişi 2 olmadı

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bu youtubede üretim hane video sesleri var işte dinletin çiftleşsin diye ben birkaç denedim eve kuşlarda hareket oluyor lakin mucize olmuyor.

Üst Alt