• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarımıza Sarımsak ve Sarımsak Yağı Faydalı Mı?

• Evet, Sarımsak ve Sarımsak Yağı Kuşlarımıza Faydalıdır.

• Hayır, Sarımsak ve Sarımsak Yağı Kuşlarımıza Faydalı Değildir.

• Sarımsak Faydalıdır ama Sarımsak Yağı Faydalı Değildir.

• Sarımsak Yağı Faydalıdır ama Sarımsak Faydalı Değildir.

• Fikrim Yok.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Değerli Kafeskuslari.com Ailesi,

Sizce kuşlarımıza sarımsak ve sarımsak yağı faydalı mı? Peki sarımsak ve sarımsak yağını kullananlar neden kullanıyor? Kuşlarımıza yarar sağlıyor mu? Kullanmayanlar da neden kullanmıyor? Zararları var mıdır? Bu konunun açılma amacı bu konudaki yani sarımsak ve sarımsak yağı kullanımındaki bilgi kirliliğine son vermektir. Lütfen tüm üyelerimiz yorum yaparlarsa seviniriz.

Diğer taraftan açılan ankete katılmanızı rica ediyoruz.

Teşekkür Ederiz

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Emin olmamakla birlikte, sarımsak yağının kuşlara özel üreetildiğini okumuştum ve bazı durumlarda gerekliyse verilebilir diye biliyorum. Ama mamaya yeme sarımsağın kendisini katmak kuşlara yedirmek veya suyuna koyup bekletip o suyu içirmek yani sarımsağın kendisinin zararlı olduğunu düşünüyorum

pashaeli

Aktif Üye
sarımsak ağır olduğu için kullanmıyorum kuşum için

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Solunum problemine iyi geliyor diye biliyorum abi. 10 günde bir gibi bir aralıkla veriyor bazı üreticiler. Hatta Versele Laga nın böyle bir ürünü var ancak direkt olarak sarımsak veren duymadım da görmedim de.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
bence riske girmeye gerek yok,gerwit,entrobac tarzı şeylerin yeterli olduğunu düşünüyorum

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
bence riske girmeye gerek yok,gerwit,entrobac tarzı şeylerin yeterli olduğunu düşünüyorum
Multivitamin ve probiyotik gibi sürekli verilmesi gereken bir ürün olmayıp gereklilik arz eden durumlarda kullanılan bir ürün olduğu için ölçülü verilirse risk oluşturacağını düşünmüyorum. Mesela solunum problemi olan bir kuşa gerwit ve entrobac nasıl yeterli olacak? Doğal bir antibiyotiktir sarımsak aynı zamanda.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Multivitamin ve probiyotik gibi sürekli verilmesi gereken bir ürün olmayıp gereklilik arz eden durumlarda kullanılan bir ürün olduğu için ölçülü verilirse risk oluşturacağını düşünmüyorum. Mesela solunum problemi olan bir kuşa gerwit ve entrobac nasıl yeterli olacak? Doğal bir antibiyotiktir sarımsak aynı zamanda.
Solunum problemi olan kuşa tabii ki gerwit,entrobac kullanılmaz sıkıntı varsa solunumla ilgili ilaç veya başka çözümler bulursun.Evet sarımsak doğal bir antibiyotiktir ama insanlar ile kuşların vücutları bir değil,bu kadar ağır bir şeyi ben kuşlarıma kullanmam tabi tercih sizin.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Solunum problemi olan kuşa tabii ki gerwit,entrobac kullanılmaz sıkıntı varsa solunumla ilgili ilaç veya başka çözümler bulursun.Evet sarımsak doğal bir antibiyotiktir ama insanlar ile kuşların vücutları bir değil,bu kadar ağır bir şeyi ben kuşlarıma kullanmam tabi tercih sizin.
Eğer solunum ya da sindirim sistemi sorunu olan bir kuşun mamasına ölçülü ve programlı bir şekilde sarımsak yağı eklerseniz "bulursun" dediğiniz herhangi bir ilaçtan daha ağır olmayacaktır. Tabi tercih sizin

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar, kuşlar için soğuk sıkım olarak üretilmiş sarımsak yağını haftada 1 ya da 10 günde bir şekilde kullanırım. 4-5 çeşit severek kullandığım yağlardan biridir. Mamaya ekleyeceğim sebzelere yağ ekleyerek 10 dk bekletirim. Böylece yağda çözünen vitaminler açığa çıkmış olur. O mamanın o günkü 1 adet katkısını ekleyip tamamen bitkisel, katkısız, şekersiz mama tozumu ekleyip mamayı tamamlarım. Sarımsak doğal bir antibiyotik olup bağırsak florasını düzenler. İçinde A,B1,C, çinko, selenyum gibi kuşlarımız için gerekli bir çok vitamin ve mineral içermenin yanında, aynı zamanda prebiyotiktir. Prebiyotik gıdalar, kuşlara verdiğimiz probiyotiklerin bağırsaklara tutunanilmelerini ve beslenmelerini sağlar. Özetle sarımsak yağı faydalıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 38482

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Lütfen yorum yapmaya devam edelim ve ankette katılalım...👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu yoğurdu sarımsaklasaktami saklasak yoksa sarımsaklamasaktami saklasak 😜
Sarımsak zengin bir selenyum ve iç mantara iyi gelen mucizevi bir doğal antibiyotiktir buna diyecek hiçbir sözüm yoktur 👍 Lakin içinde ziyadesiyle zararlı bir madde olan kükürt var yani sülfür bunu sindirmek çok zor ama imkansız değil midemiz var ben sindiremiyorum çünkü benim midemde gastrit var sadece yarım diş yesem sabaha kadar kıvranirim neyse konu ben değilim hatta insanlar değil konu hayvanlar kediler ve köpekler asla yiyemezler çünkü çok zarar verir kanatlılarda yine zararlı dediğim bir gıda ne kadar doğal da olsa verilse de hatta soğuk sıkımı bile yapılmış olsada yine faydalı değildir.Arkadaslar soruda fayda deniliyor yani zarar verir mi vermez mi değil fayda verir mi diye soruluyor benim fikrimde fayda vermez belki çok az miktarda kullanılırsa zararda vermez ama hiiiç başımı ağrıtmam ağrıtmadimda 2016 yılında bir abimin kümesi mamaya katılan sarımsak yağından telef oldu belki 70 tane kuşu bir hafta içinde vefat etti 😔 Ben bunları uydurmuyorum bu bir gerçek malesef.Bana göre sarımsak ve sarımsak yağı kuşlara faydalı değildir
Herkesin fikirlerine saygı duyuyorum ama ben kuşlarima vermedim vermemde saygılar 😊

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Birçok kaynakta sarımsak konusunda kuşlara olan yararları değinilmiştir. Genelde kuşlarımıza direk verilmemesi gerektiği vurgulanmıştır. Bu şekilde zehirlenmeye sebep olup kuşlarımızın hayatını riske atmaktadır. Ayrıca kuluçka döneminde, yavrulara ağır gelebileceği için suyuna, mamasına da katılmaz veya yağı da verilmez. Bazı kaynakta da sarımsak ve yağının da faydalı olduğuna değinilmiştir.

Ancak bir çok ünlü kanatlı uzman da sarımsak ve yağını önermiyor. Benim kanatlı uzmanım da önermiyor. Her canlıda olduğu gibi her kuşun da bünyesi farklıdır. Yan etki yapabilir. Ya da o anda bünyesi kaldıramaz. Mesela ben sarımsağı çok seviyorum ama yediğimde o gün tansiyonum düşüyor ve tansiyonumu dengelemem gerekir. Bence ilk hedefimiz kuşlarımızın ana diyetini düzenli ve gerektiği bir şekilde vermek olmalı. Riske girmeğe gerek yok. (y)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sallabaş hastalığında güvercinlere veriliyor gördüm. Sirkeli mama yapılıyor. sarımsak yutturuluyor ve kursak beslemesi yapılıyor. Üreticiler bu yöntemi kullan var.

Üst Alt