• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşlarımın tüyleri normal mi?

ecr

Yeni Üye
Öncelikle merhabalar. 3 gün önce 2 tane yavru sultan papağanı aldım. Aldığım kişi kendisi bakıyordu ve yaklaşık 45 günlükler dedi. Daha yeme düşmemişlerdi anne ve babaları besliyordu anca darı kemirebiliyorlardı. Mamayla besledim ve şu an tahmini 50 gün olduklarında da mama yemeyi öğrendiler. Ama tüyleri çok çok az var henüz. Bu normal mi diye sormak istedim. Vücutlarında bir sürü kapsül var ama kafaları harici tüyleri çok az. Bir de dışkıları koyu yeşil ve hafif ishal gibiler. Sadece mamayla beslendikleri için mi böyledir? Ve cinsiyetleri ne zaman belli olur?

Ekli dosyalar

Sati

Tutkulu
Merhabalar,
Kuşlarınızda tüy hastalığı var düşüncesindeyim.
Benim yavrular 45 günlük olmuştur yetişkin kuş kadar tüylüler.

Daha yakından net fotolar paylaşabilirmisiniz.
Kuyruk kanat tüyü de düşürüyorlar mı ?

Geçmiş olsun.

ecr

Yeni Üye
Merhabalar,
Kuşlarınızda tüy hastalığı var düşüncesindeyim.
Benim yavrular 45 günlük olmuştur yetişkin kuş kadar tüylüler.

Daha yakından net fotolar paylaşabilirmisiniz.
Kuyruk kanat tüyü de düşürüyorlar mı ?

Geçmiş olsun.
Kuyruk veya kanat tüyü düşürüp döktüklerini hiç görmedim. 3 gündür benimleler ve ilk güne göre göğsündeki tüyler artmış gibi duruyor ama o kadar da küçük olmadıkları için bana da tüylerinin bu kadar az olması tuhaf geldi.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşlar yavru, ayları doğru. Anaçlar yolmuş normal. Tüy hastalığı yok. BT amin Forte b vitamini takviyesi mutlaka kullanın. Mama yediklerinden dışkıları normalin dışında olabilir.

Üst Alt