• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarımın Cinsiyeti Nedir ve Tahmini Kaç Yaşındalar?

krm852

Yeni Üye
Arkadaşlar 2 ay önce muhabbet kuşu aldık yeşilin yanında eşi de vardı o anlamadığımız bir şekilde öldüğü için 1-2 gün sonra bu beyaz olan muhabbet kuşunu aldık yanına. İyi anlaşıyorlar, birbirlerinin tüylerini vs. kaşıyorlar, öpüşme gibi bir hareket de yapıyorlar fakat bazen de kavga ediyorlar. birbirlerini tüneklere yaklaştırmadıkları oluyor. cerelerine baktım fakat deneyimli olmadığım için cinsiyetlerini ve yaşlarını anlayamadım umarım ikisi de aynı cinsiyette değildir. Fotoğraflar iyi anlaşılmıyorsa, daha iyi bir şekilde yeniden çekmeyi deneyeceğim. Maalesef nedendir bilmiyorum elle dokunmamıza asla izin vermiyorlar ve hemen kaçıyorlar. Bazen gece olduğu zaman beyaz biraz dokunmama izin veriyor sonra hemen geri adım atıyor o yüzden cerelerinin fotoğraflarını çekmem biraz zor oldu. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
IMG_0041.pngIMG_0042.pngIMG_0043.pngIMG_0044.png
IMG_0045.pngIMG_0046.pngIMG_0047.png

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu çocukların ikisi de dişi. Ayrıca tatlı badem yağı alıp kulak pamuğu yardımıyla gagalarına sürün daha sonra pamuğun diğer tarafıyla da ayaklarına da sürebilirsiniz. Yani gaga ve ayağa sürüdüğünüz taraf farklı olsun.

krm852

Yeni Üye
Bu çocukların ikisi de dişi. Ayrıca tatlı badem yağı alıp kulak pamuğu yardımıyla gagalarına sürün daha sonra pamuğun diğer tarafıyla da ayaklarına da sürebilirsiniz. Yani gaga ve ayağa sürüdüğünüz taraf farklı olsun.
AAA gerçekten mi? Yeşile erkek, beyaza dişi demişlerdi 🥺 Şimdi bunları ayırmam mı gerekli acaba? Saldığımız zaman birbirlerinin yanlarından ayrılmıyorlar hemen ötüp birbirlerini çağırıyorlar. Bu arada tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Ara sıra kavga ettikleri için gagalarının soyulduğunu farketmiştim. Ayrıca iki dişi kuşa 1 erkek muhabbet kuşu almam da bir sakınca var mıdır? Erkek kuş alırsam direkt olarak kafese koyup durumu izleyip anlaştığı kuşla baş başa bırakıp diğer dişiyi başka bir kafese mi almam gerekir? Lütfen bir yol gösterin şu an çok üzüldüm gerçekten.

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Maalesef olmaz eğer öyle düşünüyorsanız birinden vazgeçmeniz gerekir ama ikisi anlaşıyorsalar arkadaş olarak kalabilirler şiddetli olmadığı birbirlerine zarar vermedikleri sürece arada didişmeleri olabilir. Yanlarına erkek bir kuş alırsanız kavga olur farketmez iseniz sonu kötü olabilir. Zaten tek dişi olup yanına erkek bile alsanız ayrı bir kafeste yan yana bir hafta beklemeniz gerekir birbirlerini tanımaları ve karantina süreci için yine de diğer arkadaşlarım da yorum yapacaktır.

krm852

Yeni Üye
Maalesef olmaz eğer öyle düşünüyorsanız birinden vazgeçmeniz gerekir ama ikisi anlaşıyorsalar arkadaş olarak kalabilirler şiddetli olmadığı birbirlerine zarar vermedikleri sürece arada didişmeleri olabilir. Yanlarına erkek bir kuş alırsanız kavga olur farketmez iseniz sonu kötü olabilir. Zaten tek dişi olup yanına erkek bile alsanız ayrı bir kafeste yan yana bir hafta beklemeniz gerekir birbirlerini tanımaları ve karantina süreci için yine de diğer arkadaşlarım da yorum yapacaktır.
Peki teşekkür ederim. tek kuşa uygun bir adet kafesim daha var dişilerden birini ayırıp oraya alabilirim. Şu anki kafesim büyük ve kuşlar onun içindeler. Erkek kuşu ayrı kafeste yanlarına koyduğum zaman hangisini seçtiğini, hangisiyle anlaştığını farklı kafeslerin içerisinde nasıl anlayabilirim peki? Ayrıca bir adet dişiyi ayırdıktan sonra bunalıma vs. girebilir mi?

bayanmavi

Yeni Üye
Peki teşekkür ederim. tek kuşa uygun bir adet kafesim daha var dişilerden birini ayırıp oraya alabilirim. Şu anki kafesim büyük ve kuşlar onun içindeler. Erkek kuşu ayrı kafeste yanlarına koyduğum zaman hangisini seçtiğini, hangisiyle anlaştığını farklı kafeslerin içerisinde nasıl anlayabilirim peki? Ayrıca bir adet dişiyi ayırdıktan sonra bunalıma vs. girebilir mi?
Öncelikle kuşlarınızın yavrulamasını mı istiyorsunuz neden erkek kuş konusunda bu kadar ısrarcısınız anlayamadım ama bana kalırsa böyle devam etmeleri onlar için en sağlıklı olan. Zaman zaman kızgınlıkta birbirlerine zarar verebilirler bu yüzden burunları kahverengi olduğunda diğer kafese alabilirsiniz birini. İkisinide seviyorsanız tercih yapmayın derim ben. İkinci olarak erkek kuş illa alacaksanız bir dişiyi götürüp -aldığınız yere- yerine erkek alabilirsiniz. Üçüncü ve son olarak da erkek kuşu koyup diğer kafeste dişileri koyup erkek kuşun seçmesini söylemişsiniz ama bence direkt bir dişi kuşu gözden çıkartın siz çünkü ikiside erkek kuşu gördüğünde birisi kıskanacak muhtemelen.

Üst Alt