• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kușlarımı nasıl alıștırabilirim?

schrawska

Yeni Üye
Selamlar, kușlarımı aldığımdan beri alıștırmaya çalıșıyordum. Neredeyse daha sakin șekillerde elime gelmeye bașladıklarında trafik kazası geçirdiğim için bir süre ilgilenemedim, eve geldiğimde ise özlediğim için sevmek amaçlı yaklașsam da direkt kaçtılar. Avuçlayıp sevdim özlediğim için ama yanlıș bir hamle oldu sanırsam.

Kușlarımın hepsi yan yana alıștırmak için ayırmamı ve farklı odalarda barındırıp ilgilenmemi söylemiști arkadașım, bu șart mı?

Muhabbet kușlarım kafes içinde direkt elime gelse de kapıda direkt uçup gidiyorlar, dıșarıda eğitmemin de bir yolu var mıdır?

muhabbetkuşu.paşa

Paylaşımcı
Selamlar, kușlarımı aldığımdan beri alıștırmaya çalıșıyordum. Neredeyse daha sakin șekillerde elime gelmeye bașladıklarında trafik kazası geçirdiğim için bir süre ilgilenemedim, eve geldiğimde ise özlediğim için sevmek amaçlı yaklașsam da direkt kaçtılar. Avuçlayıp sevdim özlediğim için ama yanlıș bir hamle oldu sanırsam.

Kușlarımın hepsi yan yana alıștırmak için ayırmamı ve farklı odalarda barındırıp ilgilenmemi söylemiști arkadașım, bu șart mı?

Muhabbet kușlarım kafes içinde direkt elime gelse de kapıda direkt uçup gidiyorlar, dıșarıda eğitmemin de bir yolu var mıdır?
Merhaba, geçmiş olsun, elinizden dal darı yedirebilirsiniz, perde arkası eğitim verebilirsiniz fotoğraflarını eklerseniz bakalım kuşlarınıza🌸

schrawska

Yeni Üye
Merhaba, geçmiş olsun, elinizden dal darı yedirebilirsiniz, perde arkası eğitim verebilirsiniz fotoğraflarınızı eklerseniz bakalım kuşlarınıza🌸
Hastaneden döndüğümden beri her gün elimle daldarı veriyorum😔 Perde arkası eğitimi ise perdenin arkasında kaldı, perdeyi açar açmaz kafesine uçtu. Șu an uyumaları için yalnız bıraktım odada, güzel bir uykuyla kanları ısınır inancım var gibi😭

muhabbetkuşu.paşa

Paylaşımcı
Hastaneden döndüğümden beri her gün elimle daldarı veriyorum😔 Perde arkası eğitimi ise perdenin arkasında kaldı, perdeyi açar açmaz kafesine uçtu. Șu an uyumaları için yalnız bıraktım odada, güzel bir uykuyla kanları ısınır inancım var gibi😭
2 kuş olduğu için biraz zor olabilir sabırla,korkutmadan dediklerimi yaparsanız alışırlar inşallah alışmazlarsada onları öyle kabul edin uyanınca kuşlarınızın ve kafes düzeninin fotoğrafını atın bakalım ayna varsa çıkarın😊

Mert G.

Eski Forumcu
Bence en kolay alıstırmak ayırak daha rahat olur ve ayrı odalarda geçmiş olsun. Önemli birşeyiniz yoktur insallah

schrawska

Yeni Üye
Bence en kolay alıstırmak ayırak daha rahat olur ve ayrı odalarda geçmiş olsun. Önemli birşeyiniz yoktur insallah
Hayır hayır teșekkür ederim, ayırarak alıștırırsam tekrar birleștiklerinde bana ilgilerini kaybedebilirler diye korkuyorum. Yalnız kalmasınlar diye arkadaș alıp alıștırmıșken ayırmanın psilolojilerini etkilemesinden korkuyorum😔

Mert G.

Eski Forumcu
Hayır hayır teșekkür ederim, ayırarak alıștırırsam tekrar birleștiklerinde bana ilgilerini kaybedebilirler diye korkuyorum. Yalnız kalmasınlar diye arkadaș alıp alıștırmıșken ayırmanın psilolojilerini etkilemesinden korkuyorum😔
Kaybetmezler korkmayın iyice eğittikten sonra birleştirin rica ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öncelikle size de geçmiş olsun şifalar diliyorum. Kuşların eğitimi yalnızken daha etkili oluyor insana alışma süreci👍Birden fazla olunca birbirine uyuyor ve özüne dönüyorlar ki siz ilgiyi mecbur kaldığınız için verememişsiniz bu durumda daha çok yabanileşmişler.Kafes dişinda daha da zor olur eğitim belki kafes içinde zamanla yavaş ağır hakaretlerle eğitebilirsiniz bu zor ama imkansız değil ☺zamanla sabırla

isotbiber2121

Yeni Üye
efendim bi kafeste iki kuş varsa alışmaya bilir çünki sizin yerine yanındaki kuşı arkadaş olarak edinir ve sizi sadece yem kaynağı olarak görürü

Üst Alt