• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşlarımı kaç gün yalnız bırakabilirim ?

Oğluştv

Aktif Üye
Merhaba,
Bugün itibariyle kuşlarımı 4 günlüğüne evde yalnız bırakmam gerekti. Bulunduğum şehirde güvenip emanet edebileceğimiz kimse yok. Kuşlarımdan biri ishal olduğu için özellikle çok düşünerek aldığım önlemleri sizlere de fikir olması için buraya bırakıyorum.

Kuşların beslenmesi nasıl olacak?

- Toplam 1 litreye yakın su alacak kapasite de büyük/küçük sulukları yemlerden uzağa yerleştirdim. (Yakın olunca içine yem taşıyıp çabuk kirletiyorlar)
- Yarım kg kadar aspur ağırlıklı yem ve takviye olarak kafese bolca dal darı taktım.

Ekli dosyayı görüntüle 47311
Kuşlarımı merak ediyorum evde olmasam da onları görebilir miyim ?

- Kuşları uzaktan gözlemlemek için wifi kamera kullanıyorum. Hem anlık olarak hem de gün içinde neler yaptıklarının kaydını hızlandırarak kontrol edebiliyorum. Kameranın gece görüşü ve seslenebileceğiniz hoparlörüde var.

Kamera: Xiaomi Mi Home Security Camera 360° Ev Güvenlik Kamerası Ip 1080P
Ekli dosyayı görüntüle 47312IMG_20230518_101211.jpg
Gece korkmamaları için lambayı açık bırakmalı mıyım?

- Karanlıkta en ufak sesten korktukları ve kafeste çırpınıp kendine zarar verdikleri için yaklaşık 1 yıldır gece lambası olarak led kullanıyorum.Uygulama üzerinden akşam 20:30 da yanıp sabah 07:00 da sönecek şekilde ayarladım.Rahatsız etmeyecek loş bir ortam oluşması için ışığı yarıya kadar kıstım.

Led: Tv Arkası Bluetooth Rgb Usb Led Şerit 3m

IMG_20230518_101421.jpg

Not 1: Kafeste tül varsa kesinlikle çıkartılması gerekiyor. Gözümün önünde tırnağına takılan tülün anında ayağına dolanan ipe dönüştüğüne şahit oldum.

Not 2: Linkini paylaştığım ürünleri 1 yıl önce toplam 300 TL ye almışken şuanki fiyatları gerçekten çok üzücü bir durum. 😔

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba bilgiler için teşekkürler.forumda link paylaşımı yasaktır resim olarak paylaşırsınız 👍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Yazı için teşekkürler. Önlemleriniz gayet iyi ama ben yine de dört gün gibi uzun bir sürede tek bırakmazdım kuşlarımı. :)

Wifi kamera ve led ışığın isimlerini yazabilir misiniz? Özellikle wifi kamera aklıma yattı benimde. 😊

Oğluştv

Aktif Üye
Merhaba. Yazı için teşekkürler. Önlemleriniz gayet iyi ama ben yine de dört gün gibi uzun bir sürede tek bırakmazdım kuşlarımı. :)

Wifi kamera ve led ışığın isimlerini yazabilir misiniz? Özellikle wifi kamera aklıma yattı benimde. 😊
Merhaba mecbur kalınca malesef bıraktım. Umarım dönünce sadece sıkılmış olurlar
Kamera :Xiaomi Mi Home Security Camera 360° 1080P
Led: Tv Arkası Bluetooth Rgb Usb Led Şerit 3m

Üst Alt