• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarımda pankreas hastalığı mı var?

erdemd82

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar kuşlarımın dışkısı hafif beyazımsı bir şekilde sum 3-4 gündür. Acaba pankreas sorunu mu var? Ne yapabilirim? yem yemede hiç bir sıkıntıları yok.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Pankreas hasarında dışkı daha çok krem rengi ve katı şekildedir. Sizin yavrunuzun dışkısında enfeksiyon olduğunu düşünüyorum. Yemesi içmesi genel hali nasıl. Verdiğiniz takviyeler var mı. Varsa nedir ve yem harici farklı bir şey verdiniz mi. Streamable.com üzerinden yavrunuzun videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız.

erdemd82

Yeni Üye
Pankreas hasarında dışkı daha çok krem rengi ve katı şekildedir. Sizin yavrunuzun dışkısında enfeksiyon olduğunu düşünüyorum. Yemesi içmesi genel hali nasıl. Verdiğiniz takviyeler var mı. Varsa nedir ve yem harici farklı bir şey verdiniz mi. Streamable.com üzerinden yavrunuzun videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız.
Tüyde olduğu için Gerwit ve BT Amin Forte gibi vitamin takviyeleri yapıyorum. Yem olarak Versela Lega kullanıyorum. Haftada bir entrobac probiyotikte veriyorum

Video WhatsApp Video 2023-12-29 saat 16.11.39_81418ee3

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
İçme suyu olarak ne veriyorsunuz?

erdemd82

Yeni Üye
Peki ekmek veriyor musunuz? Sebze meyve veriliyor mu? Bence de bakteriyel enfeksiyon dışkısı gibi.. Zeolitli mama verilebilir 7 gün
Sadece yem yiyorlar. mama Sebze ve meyve hiç yemiyorlar. Bende sadece yem yedikleri için takviye vitaminler, probiyotik ve dal darı ile destekliyorum. Zeolitten daha farklı bir çözüm yok mu? Zaelit ile gececek bir şeye benzemiyor çünkü ve mama yemedikleri için zeolit yemeleri imkansız.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sadece yem yiyorlar. mama Sebze ve meyve hiç yemiyorlar. Bende sadece yem yedikleri için takviye vitaminler, probiyotik ve dal darı ile destekliyorum. Zeolitten daha farklı bir çözüm yok mu? Zaelit ile gececek bir şeye benzemiyor çünkü ve mama yemedikleri için zeolit yemeleri imkansız.
Şimdilik yem haricî farklı bir şey vermeyiniz. Her gün suyu tazeleyerek üç -dört gün entrobac veriniz. Hal ve hareketlerini yemesini içmesini gözlemleyin. Kalamar kemiği, mineral blok tarzı ürünlerde fazla tüketim dışkı da bu tarz değişimi yaratabilir. Probiyotik kullanımından sonra herhangi bir ilerleme olmazsa dışkı tahlili olmasında fayda var. Geçmiş olsun 🙏🏻

Üst Alt