• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşlarım yavru verecek mi

Sami

Paylaşımcı
iyi günler son 3 gündür akşamleyin erkek kuşum kafesin tabanında dişiyi köşeye sıkıştırıp üstüne çıkmaya çalışıyor ama erkek ayağını atar atmazz dişi cik cik diye kaçıyor erkek gene sıkıştırıyor üstüne birinci ayağını atıyor ikinciyi atıp öpüşmeye açlışıyor dişi gene hurra kaçıyor. kafesin yerini değiştirmeden önce erkek yuvalığa girip dişiye ötüyordu ama annem odamın düzeinni değiştirdiği için onların da yeri değişti sizce kuşlar yeni yerlerine alışırlarsa ve dişide yuvada güvende hissederse bu iş olur mu :D ne yapmam gerek?*

Sami

Paylaşımcı
erkek kuşum 11 aylık dişi 7 aylık falan bunun sebei önceki dişi kuşum kaçtığı için arkadaşım elindeki ene büyük dişi kuşunu bana hediye olarak verdi anlaşmazalrsa geri verirsin dedi

Sami

Paylaşımcı
Kuşların görselini paylaşırsanız sevinirim
Kavga vs. Yoksa sorun Yok dişinin kaçmasınin sebebi
Kendini hazır hissetmiyor olabilir
kavga yok ya ya telefonum çalındı benim :( bilgisayrdan yazıyorum şuan annemin telefonundan atim foto

furricanee

Paylaşımcı
kavga yok ya ya telefonum çalındı benim :( bilgisayrdan yazıyorum şuan annemin telefonundan atim foto
Reis muhabbetlerde forumdan ögrendigim birkac seyi seninle paylaşmak isterim;
1-Kuşların yeri yüksek bir yer olsun
2-kuşları kafes temizligi,yem doldurma,su degisimi dısinda fazla bakma
3-kuşlarına kızıstıcı vermeyi unutma
4- dişilerde benim bildigim 8-9 aydan önce kızısmaz ilk kızıstıgi zaman yumurta alabilirsin(tabi uygun ortami sağlarsan)
5-erkek yada disi ile cok yakınsan kuşunla olan yakınlıgıni kaybedebilirsin ikiside eşine gördükten sonra seni fazla tanımıyorlar
6-Kuslarin eş tutsa bile hemen yumurta verecekler diye birsey yok yumurta vermesi kızismadan 2 3 aydan fazla da surebilir
7-kafesinde oyuncak varsa onlari kaldir erkek ile disi yalniz kalıp zaman gecirsinler
8-kafesteki kalamar kemigini mineral blogunu eksik etme suyu günluk degistir
9-hangi sehirdesin bilmiyorum ama havalar oldugun sehirde cok sıcaksa yuvaligi takmamani oneririm.Sıcak havalarda zor geciyor uretim
10-kuslarıni kafesinden cikarma
Benim hatırladıklarim bunlar.Eksiğim yada yanlışim varsa ustadlar yazar zaten.bebelerin simdiden hayirli olsun kardesim

Sami

Paylaşımcı
Reis muhabbetlerde forumdan ögrendigim birkac seyi seninle paylaşmak isterim;
1-Kuşların yeri yüksek bir yer olsun
2-kuşları kafes temizligi,yem doldurma,su degisimi dısinda fazla bakma
3-kuşlarına kızıstıcı vermeyi unutma
4- dişilerde benim bildigim 8-9 aydan önce kızısmaz ilk kızıstıgi zaman yumurta alabilirsin(tabi uygun ortami sağlarsan)
5-erkek yada disi ile cok yakınsan kuşunla olan yakınlıgıni kaybedebilirsin ikiside eşine gördükten sonra seni fazla tanımıyorlar
6-Kuslarin eş tutsa bile hemen yumurta verecekler diye birsey yok yumurta vermesi kızismadan 2 3 aydan fazla da surebilir
7-kafesinde oyuncak varsa onlari kaldir erkek ile disi yalniz kalıp zaman gecirsinler
8-kafesteki kalamar kemigini mineral blogunu eksik etme suyu günluk degistir
9-hangi sehirdesin bilmiyorum ama havalar oldugun sehirde cok sıcaksa yuvaligi takmamani oneririm.Sıcak havalarda zor geciyor uretim
10-kuslarıni kafesinden cikarma
Benim hatırladıklarim bunlar.Eksiğim yada yanlışim varsa ustadlar yazar zaten.bebelerin simdiden hayirli olsun kardesim
Bu dediklerinden 1,2,3,5,7,8,10 u uyguluyorum artık sabredecegim foto atıyorum şimdi

Sami

Paylaşımcı
Bunlardır erkek olanın cerssi mavi olmuyor ama akşamları morumsu bir renk oluyor aşırı köyü şekilde

furricanee

Paylaşımcı
Bunlardır erkek olanın cerssi mavi olmuyor ama akşamları morumsu bir renk oluyor aşırı köyü şekilde
Dedigim gibi disi hic kızısmamış onu kızistirmak için kizıstırıc yem takviyesi ve kuş sesi açabilirsin erkek de kızgın değil sanırım(ciftlesmesi icin kizgin olmasi gerekmiyor ama kızgınlık isteklerini arttırıyor) sabredersen kazanırsın kardesim

Sami

Paylaşımcı
Dedigim gibi disi hic kızısmamış onu kızistirmak için kizıstırıc yem takviyesi ve kuş sesi açabilirsin erkek de kızgın değil sanırım(ciftlesmesi icin kizgin olmasi gerekmiyor ama kızgınlık isteklerini arttırıyor) sabredersen kazanırsın kardesim
abi suluklarını küçük bir kızıştırıcı ekliyorum bugün gidip kızışltırıcı yem alacam sizce ne alim paket şeklinde mi ali yoksa nijer alıp yemlerie mi koyim

Sami

Paylaşımcı
kuş sesi hep açık bugün baktım dişinin ceresinin her yeri hafif krem rengi olmuş 2 3 gün önce beyazdı sanırım bir haftaya dişide kızışır. Ben kendi odamda durmak istemiyorum rahatsız olmasınkar diye :D

furricanee

Paylaşımcı
abi suluklarını küçük bir kızıştırıcı ekliyorum bugün gidip kızışltırıcı yem alacam sizce ne alim paket şeklinde mi ali yoksa nijer alıp yemlerie mi koyim
Nijer tohumu alıp hem yemlerinin icine hemde yumurta mamasinin icine karistirabilirsin.Yumurta mamasi hem takviye hemde kizıstirıcı gorevi görüyor.Dişi 1 aya kizısir diye tahmin ediyorum eger yaslari dogru ise.erkek de o zaman kizgin olursa yumurta alabilirsin

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Kızışması sadece cere rengine bakarak olmaz koyu cere olmadanda çiftleşebilir
Bazı şartları yerine getirmelisin yüksekte ve günlük bakım haricinde rahatsız olmayacaklar eş olmaları lazım iyi anlaşmaları eş oldukları anlamına gelmez uzaktan gözlemle ayrı ayrı mı zaman geçiriyorlar yoksa yan yanamı mama ve takviye vitamin önce saglıkları için şart e vitamini multivitamin ve probiyotik sebze mevye yiyorlarsa bile bazen takviyede şart oluyor

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ve sabretmek acele etmemek ve çok iyi bir bakım yapmalısın hijyen takviye ve sakinlik

Sami

Paylaşımcı
Kızışması sadece cere rengine bakarak olmaz koyu cere olmadanda çiftleşebilir
Bazı şartları yerine getirmelisin yüksekte ve günlük bakım haricinde rahatsız olmayacaklar eş olmaları lazım iyi anlaşmaları eş oldukları anlamına gelmez uzaktan gözlemle ayrı ayrı mı zaman geçiriyorlar yoksa yan yanamı mama ve takviye vitamin önce saglıkları için şart e vitamini multivitamin ve probiyotik sebze mevye yiyorlarsa bile bazen takviyede şart oluyor
Ne kadar yüksede olsunlar kıyafet dolabimin ustundeler 1m den az fazla

Sami

Paylaşımcı
Mama nasıl yapılır ben bir ara yapmkstim yememislerdi de

furricanee

Paylaşımcı
Mama nasıl yapılır ben bir ara yapmkstim yememislerdi de
Forumda var ama özet geçmek gerekirse
Havuçu rendeleyip suyunu sıkmak gerekiyor suyunu sıktıginiz halde ıslaklık hissediyorsaniz kağıt havluyla da kurutabilirsiniz.Yumurtayı 10 dakika haşlayıp kabugunu çıkarıp havuçla berbaer karıştırıyorsunuz.Nijer tohumu isterseniz ekliyebilirsiniz.yarim çay kasigı tarçin eklersen istahlarini acabilirsin.

Sami

Paylaşımcı
bugun dişi kuşum baya kur yapıyor erkeğe bırakmıyor ğeşini kafa sallıyor durmadan öpüyor yem kus diyor bana :DDD inşallah olacak bu iş

Sami

Paylaşımcı
mahalledki gördüğüm 3 pet shopa da gittim nijer satmıyorlardı biri paket halinde satıyordu baya büyüktü onu da imkanı yok bitiremezdim. artık mama yapacam ve sularına damatacam kızıştırııcı