• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşlarım ve Kalbimdeki İzler: Sevgi, Kayıp ve Hatıralar ve Soru

Meryem demir

Paylaşımcı
iyi günler ben sadece bu konuyu içimi dökmek ve düşüncelerinizi merak ettiğim için açıyorum benim sanırım küçük yaşlarda travmam olmuş belki ,hiç bilmiyorum benim 8 tane minik tatlı mı tatlı kuşlarrım oldu 5tanesi kanarya 3 tanesi de sultan papağanıydı şuan elimde 2 tane sultan papağanım var ilk kuşumla yanlış hatırlamıyorsam 9 ,10 yaşlarımda tanıştım ben şuan 23 ocakta 14 e girecem , bir hayvansever olarak babamdan hayvan getirmesini istemiştim ama annemin ve ablamın da fobisi vardı onun için en uygunu kuş getirmekti babam, ben ve diğer ablama kuçucuk bir kanarya getirdi dişiydi ve o eve girdiğinden beri kalbimden bir çıkamadı hatırlayınca çok pişman oluyorum ben daha çok küçüktüm ve kuşu kuyruğundan çekmiştim kuşa birşey olmadı ama canı acımıştır diyorum pişman oluyorum bunlar koronadan bile önceydi, 1.kuşum haziranda ölmüştü hiçbirşeyi yokken ben komşulara indim geri çıktım öldüğünü gördüm abla diye bağırdım en yüksek sesimle herkes geldi ben orda şoktaydım onlar kuşu peçeteye sardılar poşete koydular ben orda yatağıma geçmiştim ölmüş haline bakıp başıımı yastığa vurup ağlamaya başlamıştım ablam, babaannem halletmişti o poşeti kapının kolluna asmışlardı aşağı indireceklerdi 2 dakikalığına kapıya astılar orda geldim baktım elmas gibiydi bal gibi tatlı mı tatlıydı baktım melek gibiydi orda bakmaya kıyamadım aldım elime sarılacaktım ama babaannem izin vermedi zaten cok tutamadım elim titriyordu sonra babam geldi o gün daha 10 yaşındaydım babam aşağıdaki bisikletimin üzerine küçük bir serçe bulmuş orda biraz daha iyiyken fenalaştım tutamadım kendimi daha az önce küçük bu serçeye benzeyen bebeğim ölmüştü serçeye su verdiler yem falan verdiler ayağı incilmişti ve serçe sanki ben annesiymişim gibi bana alışmıştı tutmuyordum bile babamın eline atlamış o, balkona çıkardık kafessiz hala uçmuyordu o gerçekten beni duygulandırdı ,1.kuşumla koronayı atlattık ben ve ona bakan ablamda korona olmuştuk çok komik bir anım var annem ilk önce pozitif çıkmıştı bizde osırada maske takıyorduk evde işte ablam maskesini çıkardı kuşu maskeye koydu yavaş yavaş sallamaya başladı maskeyi geri taktığında kuş maskeyi kirletmişti :ROFLMAO: hastalığı atlattık ayağıda kırılmıştı onuda atlattık ama sağlıklıyken daha 2 dk önce oyun oynuyorken dunyaya gözlerini kapamıştı 2.kuşumuda 1.kuşum hastayken ölürse ben üzülmiyim diye almışlardı işte ikisi o ara birbirini çok sevdiler 1.kuşum iyileşti birbirine yem yediriyorlardı hep yanyana uyurlardı falan sonra 1.kuşum öldüğünde tek kaldı telefondan 1.kuşumun sesini açtığımda kardeşim nerde diyormuşcasına bağırıyordu en yüksek sesiyle sonra babam 3 kuş aldı çok kısa süre sonra tam hatırlamıyorum onlarla çok ilişki kuramadım daha kuşumun ölmesinin şokundaydım ve zaten kısa bir süre sonra onlarda tek tek öldü onları ölen kuşum gibi sevmeye çalıştım ama onun kadar sevemdim ama kalbime dokundular ilk kuşum çok yavruyken gelmişti bize babam 2 kardeş 1 dişi getirmişti kardeşler canımı aldı çok küçüktüler tam o kuşumun geldiği gibiydiler ben en az bunların hayatını kurtarıyım demiştim ama kardeşlerin birisi hasta gelmişti ve çözümü olmayan tehlikeli bir hastalıktı gözünün kenarında bir şişlik vardı sonra o küçücük bedeni dayanamadı 1 hafta geçmeden sanırım o da öldü amcamlarım vardı bizde ben sadece minik kuşumun yanında ağlıyordum vedalaşıyor gibiydim insanlara geçebilen bir hastalıktı umrumda bile değildi benim sadece kuşumu istiyordum melek oldu, onlarda ağlamamın sesini duyan amcamlar yanlarına çağırdılar orda amcam beni yanına oturttu ben kendimi tutamadım ağladım ağladım o beni sakinleştirmeye çalışıyordu ama ben duymuyordum bir kulağımdan giriyor bir kulağımdan çıkıyordu ama sustum biraz, yüzümü yıkayıp onlarla oturdum hissetiğim tek şey pişmanlıktı sonra biz orda o ay içerisinde mersine dedemlere çıktık tatile gittik yani ordayken o hastalık diğer 2 kuşumada bulaşmıştı aynı yerden getirdiğimiz için olabilir size bir soru sormak istiyorum istisnasız tüm kuşlarım ölmeden önce hissediyorum kalbim rahat etmiyor öldüklerinde kalbimde bir soğukluk hissediyorum ama daha bilmeden ben hissediyorum ve 1.kuşum hariç öldükleri anda yanlarında olamadm işte mersindeyken kalan yeni 2kuşum öldü kaldı 1.kuşumun en yakın arkadaşı olan 2.kuşum oda kısa bir süre sonra öldü o öldüğünde ise 1.kuşumun ölümünü hatırladım yastıkları aldım kendime bir yer yaptım hüngür hüngür ağlamaya başladım saatler gitti burda bendaha 11 ,10 yaşlarında falanım sonra bir süre kuşsuz yaşadım sonra bir gün depremden sonra oldu bu olay, okuldan geldim okulda arkadaşıma önceki kuşlarımın nasıl öldüğünü anlatmıştım eve geldim ablam ve babam bana yeni kuş getirdiklerini söylediler orda çantamı attım koştura koştura bakmaya gittim koltuğun altında bir minik vardı tam da istediğim sultan papağanı orda ilk baktığımda o kadar tatlıydı ki görüntüsü hala aklımda o benim en ama en iyi arkadaşım olmuştu adı da hummustu o gün hummus almıştık sarı ve beyaz olduğu için adını hummus koyduk :LOL: hummus dünyada gördüğüm en yaramaz tatlı kuştu bana çok kolay alıştı alıştıktan sonra peşimi bırakmazdı hep rahatsız ederdi hep kafesten çıkmak için bağırırdı hep elime atlardı oyun oynardı bana güveniyordu sorun da çıkarmadı hummusum ile anı bırakmak için elimden gelenini yapmaya çalışmıştım ama uzun bir süre sonra sağlığı kötüleşti cereyanda kalmıştı hastalanmıştı iki haliylede fotoğrafları var ilk hali dünyanın en tatlı kızıyken ikinci hali zayıflamış kafesin alt tarafında duruyor kusuyor dışkısı açıık renkli tüylerine yapışmış temizlenmiyor gaga ve çevreside öyleydi hep uyuyordu ben ise göğusume koyup sarılıp ağlıyordum oda kendini bana bırakıyordu her gün her dakika her saat her saniye yanındaydım bir okula gidiyordum yol boyunca allahım hummusu şifa et allahım hummus.... diye dua ediyordum sonra veterinere götürdüm kiliste kanatlı uzmanı yok ilaç verdi ama hiç beğenmedim çocuk zaten fena çok sert tutup çocuuğu boğdu o kadar rahatsız etti ki hayatında hiç bana ısırmayan hummus kalan son haliyle ısırıyordu ağzına bir ilaç verdi birde şişede ilaç verdi 100lerce lira aldı ben para için değil ama bari yardım etseydi diyorum ki verdiğiniz ilacı kustu diyorum olsun diyor ya kustu artıık bir faydasıda yoktu bize ilaç verdi, babam doktor ilacı gördüğünde bu çocuk ilacı dedi ben bir sorun açmadım ama ben dönüşte arabadayken vedalaştım annem iki şey alıp geliyorum dedi yazd, arabanın içi çok sıcaktı dışarıda da kedi vardı burda iki kuşumuda yanıma almıştım iki amca sattığımı düşünmüştü kaça satarsın dedi hayatta satmam dedim:cry: çünkü o benim kuşum değil bebeğimdi sonra 3 kasımda ben okula gitmeden göğüsüme aldım ağlamaya başladım hissetim okula gittim ve orda gider gitmez kalbimde hissettim doğruymuşta ölmüş benim haberim daha yokken hergün gibi dua ediyordum yolda ama üstümdeki o yük gitti gibi hissettim hani artık gerek yok dua etmene diyormuşcasına geldim annem hummus biraz yorgundu dedi ben öldü mü dedim evet dedi attım çantamı nerde dedim ya çöpe atmışlar ya insan bir mezar yapar birşey yapar yok böylece hiç bir kuşumun mezarı olmamış oldu şuan iki kuşum var hummusun en iyi arkadaşı pita ve pitanın kocası neden mi pita oynadığım oyun vardı resturant oyunu orda hummus and pita diye bir tabak vardı her ülkeden yemek falan yapıyorduk hem bu kuşum biraz koyu yeşil sarı siyah gibi olduğu için, işte şuan pita ve kocası yumurtalama dönemindeler ve daha önce bahsettiğim gibi bu dönemde erkek dişiyi vuruyor kafesin alt kısmına indiriyor yuvaya girmesine izin vermiyor falan erkek çok fazla tüy döküyordu bende onlara haşlanmış yumurta maydanoz ishal kesici koyuyorum ama hep halsiz oluyor erkek ,dişi de bu ara biraz yorgun ama yemek yiyorlar suda içiyorllar ama blilmiyorum ve bu konuyu açma sebebim pitayi erkekten daha çok sevgi gösterdiğimi düşünmem pita kendini sevdiren tatlı mı tatlı dişi ama erkek sevdirmiyor korkuyor elime alıyorum ama sevgi gösteremiyorum ne burnunu temizleyebiliyorum burunları açılsın diye kekik suyu yaptım içmediler ne de banyo yapıyor , hiçbirşey pita ise burununu temizleyebiliyorum ondan sonra bazen ihtiyacı olduğunda dışarı çıkardığımda sularını da çıkarıyorum kendisi ordan su alıyor koyuyor vucuduna falan yapıyor yani ama erkek hayır ayrica pitanın burnunda siyah birşey var birden çıktı

sirius

Paylaşımcı
hepsini okudum.:D başın sağolsun önceki kuşların için. konuyu daha kısa özetlesen pitanın burnuyla ilgili olanları. kuşunuzun rahatsızlığı nedir?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Canım baştan sona okudum bütün yazdıklarını. Bizlere anlatman biraz olsun seni rahatlatmıştır diye umuyorum ve diliyorum ☺ Maalesef her canlının belli bir ömrü oluyor 😕 Bizlerin yapması gereken bize emanet olan o miniklere en güzel şekilde bakmak ve onlara sıcak bir yuva olmak 🙏 Hayvanları sevmen ne kadar güzel bir kalbin olduğunu gösteriyor , dilerim her zaman böyle güzel ve merhametli bir kalbin olur 🥰 Kuşunun fotoğrafını atarsan o siyah şey neymiş bir bakalım istersen 🙏☺

Meryem demir

Paylaşımcı
Temizlemeye calistim ama yapisik sadece siyah olan sanirim burunun içindeki etin rengi degismis

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Uzaktan ılık kekik çayı spreyleyin yumuşasın ondan sonra peçetenin ucuyla çok içeri bastırmadan çıkarmaya çalışın

Üst Alt