• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarım tüy dökümünde mi yoksa bit mi var?

eucagan

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
Tüy Dökümü veya Parazit
Hastalık Belirti Tarihi
29 Ağu 2023
Merhaba, kuşlarım son 2 gündür böyle sürekli kaşınıyor ve kafes altında tüyler görüyorum, durgunlaştılar ve birbirlerine çok yanaşmıyorlar. Yani tüye girme belirtileri var ama asıl sorun tüylerin dökülmesi dışındaki tüm belirtiler 1-2 haftadır zaten vardı mesela aşırı kaşınma kafalarını bir yerlere sürtme gibi banyoda yapsalar geçmiyor emin olmasan ense damlasıda istemiyorum kafese bant koydum bir şey göremedim 1 hafta boyunca tüy dökmeden öncede bu kuşlar aşırı kaşınmaya başlar mı?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bana normal geldi kaşınmaları veya temizlenmeleri. Ama tüy döküm dönemlerinde bu tarz kaşınmalar olabiliyor dediğiniz gibi. Kaliteli vitamin temin ediniz BT amin Forte. En azından daha rahat atlatmalarını sağlar. Banyo yapmalarını da sağlayabilirsiniz. Ve bir tatlı kaşığı yulaf veriniz. Ayrıca ense damlasının zararı olmaz bence yine de yapmakta fayda var diye düşünüyorum. 😊

eucagan

Paylaşımcı
Bana normal geldi kaşınmaları veya temizlenmeleri. Ama tüy döküm dönemlerinde bu tarz kaşınmalar olabiliyor dediğiniz gibi. Kaliteli vitamin temin ediniz BT amin Forte. En azından daha rahat atlatmalarını sağlar. Banyo yapmalarını da sağlayabilirsiniz. Ve bir tatlı kaşığı yulaf veriniz. Ayrıca ense damlasının zararı olmaz bence yine de yapmakta fayda var diye düşünüyorum. 😊
ense damlası şehmus hocamda varmış ondan temin edeceğim çünkü bulamadım ben biri tüye girdi diğeri girmedi diye düşünüyorum ama anlamakta zor ikisininde tüyleri beyaz lakin ikiside deli gibi kaşınıyorlar bugün banyo vereceğim rahatlatır en azından içine parazit için 2 damla sirke koyuyorum ama bir zararı olur mu?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bende özellikle kışın banyo için suyun içine biraz sirke katıyorum o sekilde fısfıslıyorum. 😊 Evet ense damlası yaparsaniz iyi olur. Bir damla olacak şekilde olsun bir damladan fazlası olmasın. Ve birkaç gün banyo yapmasına da izin vermeyin parazit işleminden sonra.

eucagan

Paylaşımcı
Bende özellikle kışın banyo için suyun içine biraz sirke katıyorum o sekilde fısfıslıyorum. 😊 Evet ense damlası yaparsaniz iyi olur. Bir damla olacak şekilde olsun bir damladan fazlası olmasın. Ve birkaç gün banyo yapmasına da izin vermeyin parazit işleminden sonra.
ense damlası bu hafta alacağım geldiğinden uygulayacağım sirke kokusundan mıdır bilmem pek yanaşmıyorlar banyoyada normal su veriyorum gitmezlerse sağolun teşekkürler. 😊

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
tüy dönemindelerse normal diye düşünüyorum ama her ihtimale karşı ense damlası yapabilirsiniz

ByAreS

Aktif Üye
Ense damlasını mutlaka kullanın çok iy igeliyor kaşınmaları normal sıcaktanda oluyor ve mümkünse banyo yapmaları için ortam sağlayın.

Üst Alt