• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşlarım Suluktaki Takviyeleri İçmiyor

Bulutlugece

Aktif Üye
Sulukta sadece su varken içiyorlar ama gervit w, sedochol, BT amin forte, entrobac, respiratory gibi ürünlerden biri varsa kötü kokuyor. Onlar da içmeyi reddediyor. Markasını falan bilmediğim deniz kumuna benzeyen bir kum vardı bayıla bayıla yiyorlardı. Mamaistten gritli kum aldım bir kez tadına bakıp bıraktılar. Yine petshop'dan aldığım ilginç görünümlü kalamar kemiğini deli gibi kemiriyorlardı. Güvendiğim bir siteden aldığım kalamar kemiğine dokunmadılar.

Sadece faydasız yiyecekleri seven çocuklar gibi davranıyorlar ne yapabilirim?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eğer ki kalamar kemiği grit kum gibi ürünleri yemiyorlarsa mama yapıp içine bunlardan atabilirsiniz yada sevdiği sebzeye. BT nin kokusu çok kötü benim bile açıkçası içim kalkıyor 😊 onlar napsin. Ama susadıklarında mecbur kalınca illaki içecekler.

Doğacı

Eski Forumcu
Suluğunuz şeffaf ise takviyelerin rengi sebebiyle uzak durabilirler,mavi suluk tercih edebilirsiniz.
İçmedikleri zaman siz onların önüne götürün biraz bekleyin belki pes edip içerler bu beni rahat bırakmayacak yoksa diye 🤣 Benimkilerde böyle bir sorun yok ama ben bazen suluğu önlerine getiriyorum hadi için diye oğlan pes edip içiyor 😅Dişi kuşumda eşi içiyor diye içiyor. Zamanla alışırlar diye düşünüyorum ☺👍🏻

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Akşam 8 gibi suluğu kafesten çıkarın. Sabah takvşyeli suyu takın mutlaka içerler. İlk yadırgar sonraki zamanlar alışırlar.

Bulutlugece

Aktif Üye
Tavsiyelerinizi deneyeceğim teşekkür ederim 💕

Üst Alt