• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! KUŞLARIM ÖLÜYOR LÜTFEN YARDIM EDİN

Eletiandan

Yeni Üye
İl dışına çıkmıştım ailem yem ve su vermiş ama bakmamış dün döndüm ve dün 8.5 yaşındaki erkek kuşumu burun kanaması tıkanıklığı ve nefes alamama yüzünden kaybettim astım hastasıydı. Dişi kuşum iki buçuk yaşında, 2 gündür yem yemiyor su içmiyor önce iri sulu kaka yapıyordu şimdi yapmıyor mukus kusuyor kuyruğu oynuyor ve tünekte durmakta zorlanıyor kabarıyor. Sıcak tutmaya çalışıyorum. Az önce çok az haşlanmış yumurta yedi ama tekrar yemiyor akşam olduğu için loş ışıkta tutuyorum hem uyuyabilmesi hemde yemek yiyebilmesi için. Ne yapabilirim lütfen yardım edin kuş veterineri yok götüremiyorum. Evde Vitaform var ondan suyuna koydum ama içmiyor vitaminli su koydum onu da içmedi. Sanırım tüye de girmiş tüy döküyor ve tüylerini kaşıyor. Nolur yardım edin iki kuşumuda ben büyüttüm yıllarca baktım birini daha kaybetmeye dayanamam

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Eletiandan

Yeni Üye
Merhaba başınız sağolsun 🙏🏻 önce yemesini sağlayın sonra ekteki antibiyotiği bir şekilde içirin. Şırınga çekip bir iki damla ağızdan damlatın.
Elimden yeyip içmiyor 2 yıldır benimle yaşamasına rağmen korkuyor ölen kuşum ile çok yakındık o olduğunda dişi benden az korkuyordu şimdi kustuğu için şırıngayla verip vermeme konusunda kararsız kaldım başka ne yapabilirim?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Elimden yeyip içmiyor 2 yıldır benimle yaşamasına rağmen korkuyor ölen kuşum ile çok yakındık o olduğunda dişi benden az korkuyordu şimdi kustuğu için şırıngayla verip vermeme konusunda kararsız kaldım başka ne yapabilirim?
Şuan ya acilen kanatlı uzmana götürmeniz yada dediğim gibi biraz da olsa yiyip ekteki antibiyotiği vermeniz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşun poposunu kontrol edin şiş mi? Şişse sert mi? Yumurta sıkışmasında da bu tür belirtiler gösterebilir.

Eletiandan

Yeni Üye
Şuan ya acilen kanatlı uzmana götürmeniz yada dediğim gibi biraz da olsa yiyip ekteki antibiyotiği vermeniz.
Birkaç damla antibiyotikli su ve haşlanmış yumurta ve haşlanmış yarma ezip içine 1 damla vitamin ekleyip kaynamış su ile açıp birkaç damla yedirdim ama başka yemiyor ne sıklıkla vermeliyim bu yeterli olur mu?

Eletiandan

Yeni Üye
Kuşun poposunu kontrol edin şiş mi? Şişse sert mi? Yumurta sıkışmasında da bu tür belirtiler gösterebilir.
Poposu şiş değildi ya da ben fark edemedim son baktığımda ama tekrar tutup strese sokmak istemiyorum ne kadar süre sonra baksam olur acil bi durum mu az önce zorla az da olsa bişiler yedi çünkü

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Birkaç damla antibiyotikli su ve haşlanmış yumurta ve haşlanmış yarma ezip içine 1 damla vitamin ekleyip kaynamış su ile açıp birkaç damla yedirdim ama başka yemiyor ne sıklıkla vermeliyim bu yeterli olur mu?
Zaten antibiyotiğin içinde vitamin var ekstra vitamin vermenize gerek yoktu. Tamam bugün bir iki kez daha ağızdan antibiyotikli suyu damlatın. Ben yazınıza odaklandım denildiği gibi popoda şişlik veya ele gelen sertlik var mı dikkatlice bakın.

Eletiandan

Yeni Üye
Zaten antibiyotiğin içinde vitamin var ekstra vitamin vermenize gerek yoktu. Tamam bugün bir iki kez daha ağızdan antibiyotikli suyu damlatın. Ben yazınıza odaklandım denildiği gibi popoda şişlik veya ele gelen sertlik var mı dikkatlice bakın.
15 dk kadar kuşu dinlendirip sakinleştireyim tekrar antibiyotikli su ve yumurta kontrolü yapayım olur mu?

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Bu Kliniklerden Birine Ulasin. Yine Kafanızda Soru Kalmasın. Bize Röntgen ve Verdiği İlaçları Paylaşabilirsiniz. Bizde Bildiğimiz Kadar Yorum Yaparız 🌸

Ekli dosyalar

Eletiandan

Yeni Üye
Çok az kaka yaptı yine ilaçlı su verdim poposunda sanırım yumurta var karnının bittiği yerde bi kıvrım ardından yumurta benzeri bi az bi sertlik var ne yapmalıyım? Bu ilaç var daha önce popolarını yumuşatmak için kullanmıştım. Babam güvercin besliyo o kontrol etti yumurta yok dedi ben anlayamadım hangisi doğru önlem için ne yapmalıyım?image.jpgimage.jpg

Eletiandan

Yeni Üye
Bu Kliniklerden Birine Ulasin. Yine Kafanızda Soru Kalmasın. Bize Röntgen ve Verdiği İlaçları Paylaşabilirsiniz. Bizde Bildiğimiz Kadar Yorum Yaparız 🌸
Hayat ın yeterli kuş bilgisi yoktu bakmıyordu aramıştım önceden diğerlerine de ulaşamıyorum

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Popo tüylerini aralayıp popo içine bir iki damla zeytinyağı damlatın. Aynı zamanda ağızdan da bir iki damla damlatın. Yumurta varsa kolaylaştırır çıkışını. Sıkışma varsa önlem almanız lazım kanatlı uzmandan. Yumurta yoksa da zeytinyağı damlatmanız herhangi bir sorun yaratmaz.

Eletiandan

Yeni Üye
Popo tüylerini aralayıp popo içine bir iki damla zeytinyağı damlatın. Aynı zamanda ağızdan da bir iki damla damlatın. Yumurta varsa kolaylaştırır çıkışını. Sıkışma varsa önlem almanız lazım kanatlı uzmandan. Yumurta yoksa da zeytinyağı damlatmanız herhangi bir sorun yaratmaz.
Zeytinyağı yok ama ayçiçek yağı var elimle sürsem olur mu nasıl popo içine damlatacağım. Zor beslendiği için ağızdan verip vermeme konusunda kararsız kaldım.

Üst Alt