• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarım mama yemiyor

iceberg987

Aktif Üye
Bugün inat ettim sabahtan bu saate kadar aç bıraktım. Sonra 1 yumurta tam kıvamında- aspur- cici bebe- versele laga palet yem- galeta unu ve versele laga nın yıne normal kuş yemi ve son olarak yarım havuc rende yaptım suyunu sıktım. gayet kıvamlı oldu benim bile yiyesim geldi. Ama gel gelelim kuşlar ölme pahasına yine yemediler.. Yine daldarıdan devam ediyorum nereye kadar böyle devam edecek bilmiyorum

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bugün inat ettim sabahtan bu saate kadar aç bıraktım. Sonra 1 yumurta tam kıvamında- aspur- cici bebe- versele laga palet yem- galeta unu ve versele laga nın yıne normal kuş yemi ve son olarak yarım havuc rende yaptım suyunu sıktım. gayet kıvamlı oldu benim bile yiyesim geldi. Ama gel gelelim kuşlar ölme pahasına yine yemediler.. Yine daldarıdan devam ediyorum nereye kadar böyle devam edecek bilmiyorum
Benim papağanım da böyle ikisi de hatta ölseler yemezler. Siz yine de aç bırakmayın, cici bebe de vermeyin 😊

iceberg987

Aktif Üye
Benim papağanım da böyle ikisi de hatta ölseler yemezler. Siz yine de aç bırakmayın, cici bebe de vermeyin 😊
İnternette gördüğüm mama tariflerinde bu vardı buna göre ayarladım. Sizde sadece normal yem mi veriyorsunuz ? Versele Laga nın yemini yemiyorlar Gold Wings i de cok az yiyorlar .. Erkek kuşum sanki çok büyümedi gibi çok hareketli ama ac kalıyor diye dusunuyorum. Birde yeşillikte yok hayatlarında gördümü kacıyorlar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İnternette gördüğüm mama tariflerinde bu vardı buna göre ayarladım. Sizde sadece normal yem mi veriyorsunuz ? Versele Laga nın yemini yemiyorlar Gold Wings i de cok az yiyorlar .. Erkek kuşum sanki çok büyümedi gibi çok hareketli ama ac kalıyor diye dusunuyorum. Birde yeşillikte yok hayatlarında gördümü kacıyorlar
Benim papağanım sultan olan, elma, marul, salatalık, brokoli, havuç da yiyor 😊 Versele lagadan devam edin 😊 Elma da deneyin 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam meyve ve sebzeleri yuvanın içine asıyorum kuruyor bir tane gaga izi yok
Salata yapın, brokoli, kırmızı biber yeşil biber, dereotu maydanoz sapı üzerine yumurta maması serpip karıştırın yuvaya kavanoz kapağı ile bırakın, eminim yerler😊

iceberg987

Aktif Üye
Yumurtayı uzun süre birakamiyorum sıkıntı o. Koku yapmasın diye 2 saat bekletiyorum baktım yemiyorlar kaldırıyorum. Yarın yapıp resminixe buraya atacagim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yumurtayı uzun süre birakamiyorum sıkıntı o. Koku yapmasın diye 2 saat bekletiyorum baktım yemiyorlar kaldırıyorum. Yarın yapıp resminixe buraya atacagim
Yumurta demedim yumurta maması, ucuzdan pahalıya Fizzy, garden mix ve versele laga bunlardan birini alın yaklaşık 5-6 saat durur, akşama biter zaten 😊

iceberg987

Aktif Üye
Yumurta demedim yumurta maması, ucuzdan pahalıya Fizzy, garden mix ve versele laga bunlardan birini alın yaklaşık 5-6 saat durur, akşama biter zaten 😊
5 6 saat kafesteki bütün yemleri çıkarıp öyle deneyeceğim ozaman ama hiç umudum kalmadi

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Benim bir kuşum yiyor diğeri korkuyor ve yemiyordu yiyenle beraber aynı ortama koydum ikisini ve tek mamalık yaptım bir tarafa yiyeni diğer tarafa yemeyeni koydum biri yemeye başladıkça ilk başta tereddütle yaklaşsada yemeyen kuşum sonrasında iştahla yemeye başladı bunu 2-3 kere tekrarladım ve şuan güzelce yiyor imkanınız var ise deneyebilirsiniz.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
5 6 saat kafesteki bütün yemleri çıkarıp öyle deneyeceğim ozaman ama hiç umudum kalmadi
Olabilir fakat dişi yuvadaysa az bişey yuvaya bırakın, erkek de yemlikten yer, onca kuş besledim vallahi yok diyen olmadı, yuvadan çıkmayanlar kavanoz kapağı ile verdim, yavrular çıkınca haftada 2-3 defa verdim hiç sıkıntı yaşamadım, arkadaşımın petshop vardı ona da yapıp 60-70 tane kuşlara götürdüm
Çok güzel yediler hepsi

iceberg987

Aktif Üye
Olabilir fakat dişi yuvadaysa az bişey yuvaya bırakın, erkek de yemlikten yer, onca kuş besledim vallahi yok diyen olmadı, yuvadan çıkmayanlar kavanoz kapağı ile verdim, yavrular çıkınca haftada 2-3 defa verdim hiç sıkıntı yaşamadım, arkadaşımın petshop vardı ona da yapıp 60-70 tane kuşlara götürdüm
Çok güzel yediler hepsi
Hocam bugün brokoli aldım koydum erkek meraklı ve ürkek bir şekilde yemeye başladı, karnabaharın yüzüne henüz bakmadılar ikisinide bir koydum.. Eğer yerlerse yumurta mamasının içine de koyacağım bunu

Üst Alt