• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarım kendi kakalarını yiyor

limonvezeytin

Yeni Üye
Merhabalar yaklaşık 8 ay önce yetişkin erkek bir muhabnet kuşu sahiplendim geçen ay da ona yetişkin dişi bir muhabbet kuşu sahiplendim.Bakımlarını eksiksiz yaptığımı düşünüyorum.Kuş kumu,mineral blok,kalamar kemiği kafeslerinde yemleri ve sularını günlük taze koyuyorum.Maydanoz,ceviz,badem yediriyorum ve belirli aralıklarla sularına vitamin katıyorum ancak dişi kuşum yaklaşık 2 haftadır kendi kakasını yiyor erkek kuşum da onu taklit etmeye başladı 3/4 gündür o da yemeye çalışıyor.Hep kafesin dışında oynuyorlar,etrafa yaptıkları kakaları yemeye çalışıyorlar.Her gün buşundukları ortamı da süpürüyorum aslında neden böyle yapıyorlar,çözümü nedir?

Demir E.

Müdavim
Merhabalar yaklaşık 8 ay önce yetişkin erkek bir muhabnet kuşu sahiplendim geçen ay da ona yetişkin dişi bir muhabbet kuşu sahiplendim.Bakımlarını eksiksiz yaptığımı düşünüyorum.Kuş kumu,mineral blok,kalamar kemiği kafeslerinde yemleri ve sularını günlük taze koyuyorum.Maydanoz,ceviz,badem yediriyorum ve belirli aralıklarla sularına vitamin katıyorum ancak dişi kuşum yaklaşık 2 haftadır kendi kakasını yiyor erkek kuşum da onu taklit etmeye başladı 3/4 gündür o da yemeye çalışıyor.Hep kafesin dışında oynuyorlar,etrafa yaptıkları kakaları yemeye çalışıyorlar.Her gün buşundukları ortamı da süpürüyorum aslında neden böyle yapıyorlar,çözümü nedir?
Bir de kaya tuzu alin kafese takın öyle deneyin benimkide aynı ama son zamanlarda birden bıraktı çok şükür artık yapmıyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Öneriniz için teşekkür ederim peki hep kafeste mi durması gerek yoksa gün içinde yemelerini sağlayıp kaldırayım mı?erkek kuşum pek dozajı ayarlayamıyor bulduğunu yemek istiyor zararı olur mu?
Öyle ısıramıyorlar yalıyorlar her zaman yerse kaldırın ☺

Üst Alt