• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kușlarım kavga ediyor ve yumurta yapti

Aylin67

Yeni Üye
Merhaba benim bir diși bir erkek kuşum var. Kușlarım son zamandır kavga ediyorlar. Bu yüzden diși kuș erkek kușumun ayağını kanattı bende ayrı kafeslere koydum. İki kez yaralandi erkek kușum. Benim gözetimimde (kavga ederlerse ayrimak için) kafesin üstünde serbest birakiyorum kavga edip birbirni kanatmasindan sonra bile çiftlestiler ve yem kustular birbirlerine ve bugün yuvalikta yumurta gördüm. Yumurtadan yavru çıkarsa yavrulara sadece anne kuș mu baksin yoksa aynı kafestemi kalsinlar yavrular için? Sadece anne kuș bakarsa tek bașına bakabilirmi? Ne yapmalıyım bu durumda?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dominant dişileri hiç sevmem 😬 yani bence herşey hep birinin istediği gibi olmamalı bu yüzden iyi bir dersi haketmis tek başına büyütsün yavrulari da aklı başına gelsin 😊

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Zamanla kavgası azalıyor b.ihtimalle yuvayı kıskanıyor erkekten ben yumurtlaması bitene kadar ayırma derim yumurta bitince ayırır dişi halleder

Aylin67

Yeni Üye
Dominant dişileri hiç sevmem 😬 yani bence herşey hep birinin istediği gibi olmamalı bu yüzden iyi bir dersi haketmis tek başına büyütsün yavrulari da aklı başına gelsin 😊
Tek bașına büyütmesi daha iyi değilmi erkek kuşun sağlığı açısından

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Eğer tek buyutecekse yuvanın hemen dışındaki yere yemlik asmanizi öneririm bazen dişim erkeği beklemeden hemen yuvasının dışında atıştırıp yavrularına dönüyordu. Sizinde çok uzaklaşmasına gerek kalmayacak şekilde koymanız iyi olacaktır diye düşünüyorum. (Not olarak benim dişim de dominantti hatta yanına bile yaklaşamiyordu eşi . Ama bı anda devran döndü. Şimdi ben yaklaşamiyorum onlar ayrı kafeslerde kurlasmaya devam ediyolar :D )