• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarım Kağıt Karton Peçete Yiyor.

Maviş Paşa

Tutkulu
Kuşlarım evde serbest dolaşıyorlar. kafes altına yaydığım kağıdı yiyorlar. Oyun oynasınlar diye ayakkabı kutusundan yaptığım karton kenarlarını yiyorlar. Ağızda geveliyorlar mi yutuyorlar mi bilmiyorum. Zarar verir mi ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Evet kağıt karton cinsi şeyler kuşunuzu zehirler kafes içinde de bulunmamalı kafes dışında da...

Merve00

Paylaşımcı
Didem hanıma ek olarak, damaklarına yapışırsa sorun olur ya da kusmasına neden olabilir. Muhtemelen yemiyordur ağzında yuvarlayıp bırakıyordur ama oldu da yerse sonu kötü olabilir. Riske atmamak gerekiyor.

EnesGenç

Eski Forumcu
Kafesinizin ızgarası yoksa tegmin etmenizi tavsiye ederim dışarıda da kuşu kağıttan korursunjz

Maviş Paşa

Tutkulu
Çarşaf gibi bişeyle gizlemek kapatmak en iyisi olacak sanırım. Peki Teşekkürler cevap verdiğiniz için.

Maviş Paşa

Tutkulu
Kafesinizin ızgarası yoksa tegmin etmenizi tavsiye ederim dışarıda da kuşu kağıttan korursunjz
Izgara var ama takmıyorum. Uyumaya giriyor. Işık kapatana kadar yerse yiyor. Yoksa yemez karton kenarları tırtıklı olunca kemiriyorlar

EnesGenç

Eski Forumcu
Bence izgara tak sen görmeden kağıt veya diski yerse ciddi sonuçlara yol qcar

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Geniş bir zamnda zararlı olabilir hemen olmasa da. Sindirimi sekteye ugratabilir

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşlarım evde serbest dolaşıyorlar. kafes altına yaydığım kağıdı yiyorlar. Oyun oynasınlar diye ayakkabı kutusundan yaptığım karton kenarlarını yiyorlar. Ağızda geveliyorlar mi yutuyorlar mi bilmiyorum. Zarar verir mi ?
Yuva yapmak istiyor olabilir kaç aylıklar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Çarşaf gibi bişeyle gizlemek kapatmak en iyisi olacak sanırım. Peki Teşekkürler cevap verdiğiniz için.
Valla ben tülbentlerjmi kullandım kuşlar için tül tercih etmedim şimdi uyudular zaten üzerlerine büyük polar da seriyorum problem olmuyor 🙂

Murat Halisdemir

Müdavim
Didem hanıma ek olarak, damaklarına yapışırsa sorun olur ya da kusmasına neden olabilir. Muhtemelen yemiyordur ağzında yuvarlayıp bırakıyordur ama oldu da yerse sonu kötü olabilir. Riske atmamak gerekiyor.
aynen yemiyo talaş gibi parçalıyo onu ama yine sakıncalı gerek yok

Maviş Paşa

Tutkulu
İnternette zeka oyuncajlari var onlardan alabilirsiniz 🙂
Ben kendim yaptım 😊 herşeyi oynuyorlar arada değiştiriyorum oyuncakları. Elimden geldiği kadar herşeyi yaptım salıncak yaptım merdiven. Kutuyu çarşafla Kapattım artık böyle daha iyi oldu 😂

Maviş Paşa

Tutkulu
aynen yemiyo talaş gibi parçalıyo onu ama yine sakıncalı gerek yok
Tişörtlerde kazaklarda etiketleri oluyor beden yazıyo rengarenk yaaa askı yerleri onları kestim evde ne kadar renkli etiketli kıyafet varsa 😂 onları kemiriyorlar 😀 ipleri de yerler mi ki. Kürdan pipet çamaşır ipi renkli olunca dikkat çekiyo

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Zararlı olur mürekkebinden dolayı vs. Kuşlarımız kemirmeyi seviyor bunun için tanımak amacıyla yapıyorlar.

Üst Alt