• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşlarım evde 5-6 gün yalnız kalabilir mi?

susikivi

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar benim iki tane muhabbet kuşum var kendi odamda kapıları her zaman açıktır 6 gün şehir dışında olacağız ailecek ve kuşlarımı güvenip birakabilecegim biri yok ayni zamanda hep aynı odada oldukları için alışık oldukları ortamdan da onları çıkarmak istemiyorum daha önce 3 gün şehir dışına ciktigimda biraz da tedirgin olarak onları yalnız bırakmıştım ama hiçbir şey olmamisti çok şükür şimdi iki katı bir süre olunca ben de panik oldum ve neler yapabilirim sormak istedim zaten bolca yem koyuyorum 4 tane yemlik kullanıyorum aynı zamanda bir kapta dışarıya da koyuyorum iki tane suluğu full dolduruyorum suluklardaki suyu normalde en geç iki günde bir degistirdigim için bu da beni tedirgin ediyor. Ekstra nelere dikkat edebilirim dediğim gibi birakabilecegim ya da gel bak diyebileceğim yakında tanıdık biri yok.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşlarınız siz yokken kafeste kalmalı, birkaç yemlik ve birkaç suluk takmanız lazım, eve gelip kontrol edip yem ve suyu tazeleyecek birileri yok mu ☺

susikivi

Yeni Üye
Hep dışarda olduklair için kafeste kalmaları onlar için daha sıkıntı olur diye düşündüm zaten bir odanın içinde ve tehlikeli şeyleri kaldiriyorum zaten hep alışık oldukları yerlere konuyorlar daha önce de 3 gün bu şekilde kaldılar birkaç yemlik ve suluk takacağım en azından bir kere tazelenmesi için ayarlamaya çalışacağım ama olmaması durumunda da ne yapabilirim bilemedim 4 suluk takmayı düşündüm

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hep dışarda olduklair için kafeste kalmaları onlar için daha sıkıntı olur diye düşündüm zaten bir odanın içinde ve tehlikeli şeyleri kaldiriyorum zaten hep alışık oldukları yerlere konuyorlar daha önce de 3 gün bu şekilde kaldılar birkaç yemlik ve suluk takacağım en azından bir kere tazelenmesi için ayarlamaya çalışacağım ama olmaması durumunda da ne yapabilirim bilemedim 4 suluk takmayı düşündüm
Yani birkaç suluk takın☺ Ani ses, ışık bunlar tehlikeli olabilir duvara çarpabilirler, bir şeyler kemirebilirler kafes dışı tehlikeli olabilir 🙏

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba altı gün salık olmaları büyük risk. Odada önlemi aldım demişsiniz ama illaki perde vardır. Benim gözetimim altında yavrumun ayağı perdeye takılmıştı bir kere. Bunları da düşünün derim. Yada kamera sisteminiz olsun devamlı izleyebileceğiniz.

susikivi

Yeni Üye
Yani birkaç suluk takın☺ Ani ses, ışık bunlar tehlikeli olabilir duvara çarpabilirler, bir şeyler kemirebilirler kafes dışı tehlikeli olabilir 🙏
Merhaba altı gün salık olmaları büyük risk. Odada önlemi aldım demişsiniz ama illaki perde vardır. Benim gözetimim altında yavrumun ayağı perdeye takılmıştı bir kere. Bunları da düşünün derim. Yada kamera sisteminiz olsun devamlı izleyebileceğiniz.
Evet haklısınız içime bir kurt düştü daha önce 3 gün dışarda salık kalmışlardı bir şey olmamıştı ama dediğiniz gibi. Peki benim kuşlarım her gün dışarda dolaşan istedikleri zaman kafese girip çıkan kuşlar onları hiç kapılarını kapatmam gece uyurken hariç. 6 gün kafeste kalmaları onları olumsuz etkiler mi? Bir de iki erkek kuşlar aslında iyi anlaşıyorlar ama kafeste sıkılıp birbirlerine çatmalarından korkuyorum normalde iyi anlaşıyorlar ama böyle durumlarda insanın aklına her şey geliyor tabi..

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet haklısınız içime bir kurt düştü daha önce 3 gün dışarda salık kalmışlardı bir şey olmamıştı ama dediğiniz gibi. Peki benim kuşlarım her gün dışarda dolaşan istedikleri zaman kafese girip çıkan kuşlar onları hiç kapılarını kapatmam gece uyurken hariç. 6 gün kafeste kalmaları onları olumsuz etkiler mi? Bir de iki erkek kuşlar aslında iyi anlaşıyorlar ama kafeste sıkılıp birbirlerine çatmalarından korkuyorum normalde iyi anlaşıyorlar ama böyle durumlarda insanın aklına her şey geliyor tabi..
Eğer sürekli salık vaziyetteyseler altı gün dışarı cikmamaları onları etkiler. Birde şöyle örnek vereyim. Bir dişi bir erkek kuzenimin kuşları var. Üç günlüğüne yalnız bıraktılar. Geldiklerinde erkek olan kuşun tüyleri yolunmuştu. Ya stresten yada dişi yaptı. Muallakta bir durum. Her türlü risk var. Sizin yapacağınız bence güvenilir bir tanıdığınız varsa gün içinde bir saatte olsa gelip onları salması ilgilenmesi.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Farklı kafelerde yan yana kalabilirler daha iyi olur ☺

Üst Alt