• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarım Dışkılarını Yiyor..

Maviş Paşa

Tutkulu
Yavru 3 aylık dişi kuşum Gece yaptığı dışkıları sabaha kadar toz haline getiriyor. Yemiyor belki ama un haline getiriyor.
Sabah rahat uyudu mu dışkı bir araya birikti mi bakayım diyorum parçalıyor 😂 onu görerek Diğer erkek kuşumda yiyor.
Kuş kumu gaga taşı kalamar kemiği hep var. Kafeste ızgara yok. Kafeslerim küçük. Eş durumu olursa büyük alacam. Dışarı çıkınca da duvar kenarını alçıyı yiyorlar. Kumu kalamarı da tüketiyorlar. Izgara koysam dışarda dışkı yer.
Nasıl çözüm bulacağım ben bu işe ?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle mutlaka kafese ızgara yakın lütfen.. dışarıda da gördüğünüz an şşşt diyip ordan alın kuşu. Zamanla öğrenir yapmamayı diye düşünüyorum

Maviş Paşa

Tutkulu
Benim dişi pek hişt pişt ten anlamıyo😂 yapma dediğimi inatla yapıyo

Sağlıklı kuş dışkıyı yiyebilir sorun olmaz diye duymuştum ama 🙄 yerken engel olmaya çalışıyorum.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Sağlıklı kuş dışkıyı yiyebilir sorun olmaz diye duymuştum ama 🙄 yerken engel olmaya çalışıyorum.
Şşşt dedikten sonra ordan uzaklaştırırsanız zamanla öğrenir. Bu arada nerden duydunuz bilmiyorum ama dışkı yemek kuşun sağlığını bozar. Sağlıksız kuş zaten yemesin de, sağlıklı kuşun hasta olmasını da istemiyorsak yememeli hatta mantar vs hastalıkları önlemek için üzerine basmayi vs de engellemeliyiz bu yüzden ızgara gereklidir

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye

yani ne kadar sağlıklı olabilir ki 😁 ızgara kullanıp tüneklerini sirkeli suyla dezenfekte etmeniz her açıdan daha sağlıklı olur

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Benim oğlumda bazen dışkısını yiyordu. Ama ızgara koymamistim işten eve geldiğimde dediginiz gib dışkıları un haline getirmiş. Büyük ihtimalle kemiriyorda olabilir sonra ızgara koydum bu sefer kağıt havluyu yemeye başladı.izgaranin altından nasıl ulasiyorsa 😁 sanırım sikiliyorlar kafeste 😁 sonra artık kağıt havludan da vazgeçtim streç film koydum tabana üstüne ızgara şuan sorun yok çok şükür 🙂🙂 siz yine de ızgara temin edin.

Emreoz

Aktif Üye
Mineral eksikliği, kalamar kum eksikliği olabilir kuşunuzda. Benimki de yiyordu veteriner aminoasit takviyesi vermişti o geçirdi.

Maviş Paşa

Tutkulu
Mineral eksikliği, kalamar kum eksikliği olabilir kuşunuzda. Benimki de yiyordu veteriner aminoasit takviyesi vermişti o geçirdi.
Dışarıda iken yapmıyorlar benimkiler kafes içindekini toz hale getiriyorlar. Artık oyun için mi yiyorlar mı bilmiyorum. Kumu taşı kemiği vitamini hepsi var ama yapıyorlar yine de

Üst Alt