• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarım çiftleşti

esub

Aktif Üye
Erkek kuşum aylardır dişiyle çiftleşmek istiyordu dişi kuşum hazır olmadığı için istemiyordu. Son zamanlarda dişi kızgınlasmya başladı ve çiftleşme izin verdi 2 defa şahit oldum. Fakat aynı kafeste kalmıyor dişi özellikle geceleri kendi kafesinde duruyor dışarı çıktıklarında kapının üzerinde erkek hemen kur yapıyor ve dediğim gibi 2 kez şahit oldum. Yumurtlama olursa ne zaman belli olur acaba

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çiftleşen kuşu serbest bırakmalısınız. İçinde yumurta kırılma ihtimali var. Ve yumurta döneminde enerjilerini dışarda tüketip dahada güçten düşmemeli. Yumurta içinde yuvalık takıp aynı kafese koymalısınız. Çiftleşmeden sonra iki haftaya kadar yumurta yapabilir.

esub

Aktif Üye
Anladım peki diyelim ki yumurta kırıldı herhangi bir sorun olur mu? Dişi kuşum aynı kafeste zor duruyor çünkü çıkmak istiyor dışarıya alışkın bj durumda ne yapmalıyım? Eğer yumurtlayacaksa kendisi kafeste durmak ister mi yuvalik var ama hiç girmiyorlar şu an

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mümkünse ben ortamın ve kuşların bir videosunu görebilir miyim durumu anlamam için

esub

Aktif Üye
Mümkünse ben ortamın ve kuşların bir videosunu görebilir miyim durumu anlamam için
Video çekemiyorum aynı kafeste durmuyor dişi kendi kafesinde duruyor. Yuvalik erkek kafesinde takılı büyük kafes olduğu için. Kamera tutsam hırçınlaşıyorlar. Dişi yumurtlayacaksa eğer yuvalik falan aramaz mı? Bizim ki hep dışarı çıkmak peşinde