• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarım çiftleşmeye hazır mı

aleyna2625

Yeni Üye

Dişi kuşum kızgınlık döneminde iki tane erkek kuş var ikisiyle de böyleler ama erkekler çiftleşmeye pek gönüllü değil gibiler sadece kur yapıolar bunlardan çift olur mu

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba, tabiki de olur fakat gönüllü olmama sebebi , kendini hazır hissetmeye bilir , kafes ekipmanları tam olmayabilir, yaşı gelmemiş olabilir, 6-7 aylık iken kur yapar fakat çiftleşmezler , sağlık yerinde ise E-50 röhnfried takviyesi ve kızıştırıcı mama ile destekleyebilirsiniz ama size tavsiyem zaman vermek biraz , ortam onlara göre uygun gelmeyebilir

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Amaç sadece anlaşsınlar yeterse aynen devam edinebilirsiniz. Ama yok ben yavru almak istiyorum diyorsanız mümkün olduğunca sade bir kafes, folluklu yuvalık ve kafes dışına çıkarmamanız gerekir. Aksi takdirde zor yavru almanız.

aleyna2625

Yeni Üye
Ortam uygunluğu nasıl olmalı bilgi verebilir misiniz rica etsem kafes düzeni vs..

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Ortam uygunluğu nasıl olmalı bilgi verebilir misiniz rica etsem kafes düzeni vs..
Kafes bel hizasında olmalı yani yerden 0.5 MT ile 1.5 metre arasında ortalama olmalı, 1 metre civarı en uygunu , çok sesli bir odada olmamalı, yani yine sizin bulunduğunuz yerde olsunlar ama çok aşırı ses varsa olmaz , ortam havası güzel olmalı, çok karanlık olmamalı , fazla sıcak veya soğuk olmamalı

aleyna2625

Yeni Üye
Kafes bel hizasında olmalı yani yerden 0.5 MT ile 1.5 metre arasında ortalama olmalı, 1 metre civarı en uygunu , çok sesli bir odada olmamalı, yani yine sizin bulunduğunuz yerde olsunlar ama çok aşırı ses varsa olmaz , ortam havası güzel olmalı, çok karanlık olmamalı , fazla sıcak veya soğuk olmamalı
Teşekürler

aleyna2625

Yeni Üye

Bu şekilde iyi mi düzenleri iki gündür hiç çıkarmıyorum deli gibi oldular çıkmak için çok bagiriyolar dişi çok kızgın bana çıkarmadığım için 😅

Fidan.

Aktif Üye
Benimkiler de öyle çıkarmadığım için akşama kadar bağrıyorlar ben kilo almamaları için haftada 1 kez çıkarıyorum zaten hiç cıkartmaz isek mutsuzlaşırlar bu seferde eş tutmazlar o yüzden haftada bir çıkarıncada görseniz ne kadar mutlu oluyorlar erkek kafes dışında bile kurlara tam gaz devam 😁 plastik tüneği ç8karmanızı tavsiye ederim kuşlarda ayak problemlerine yol açabiliyor

aleyna2625

Yeni Üye
Benimkiler de öyle çıkarmadığım için akşama kadar bağrıyorlar ben kilo almamaları için haftada 1 kez çıkarıyorum zaten hiç cıkartmaz isek mutsuzlaşırlar bu seferde eş tutmazlar o yüzden haftada bir çıkarıncada görseniz ne kadar mutlu oluyorlar erkek kafes dışında bile kurlara tam gaz devam 😁 plastik tüneği ç8karmanızı tavsiye ederim kuşlarda ayak problemlerine yol açabiliyor
Teşekkür ederim ama bunlara haftada bir az gibi kafes kuşu değiller sanki nefret ediyolar kafese girmekten açlıktan ölse girip yemiyor yem ben kapaticam kapısını diye çok zeki ve kurnazlar bence 😅

Fidan.

Aktif Üye
Bizim dişinin yuvalığa ilgisi arttığı için haftada bir çıkar8yorum onda da sabah 12 de çıkarlar akşam 7 de girerler 😅

aleyna2625

Yeni Üye
Bizim dişinin yuvalığa ilgisi arttığı için haftada bir çıkar8yorum onda da sabah 12 de çıkarlar akşam 7 de girerler 😅
Aynen biz sokmasak kafese hiç girmeye niyetleri yok hiç mi acikmiyorlar bilmiyorum gerçi elimizde ne görse biden önce geliyorlar yemeğe 😅

Fidan.

Aktif Üye
Aynen biz sokmasak kafese hiç girmeye niyetleri yok hiç mi acikmiyorlar bilmiyorum gerçi elimizde ne görse biden önce geliyorlar yemeğe 😅
Bizimkiler yemeği yiror içeri girip kapatmaya fırsat kalmadan çıkıyorlar 😅

aleyna2625

Yeni Üye
Bizimkiler yemeği yiror içeri girip kapatmaya fırsat kalmadan çıkıyorlar 😅
Dediğiniz herşeyi yaptım dişi kuşum hazır çiftleşmeye yerde sabit kalıp kuyruğunu kaldırıyor ama erkek öpmekten başka bişey yapmıyor dişi beklio bı kaç saniye erkek bişey yapmayınca gagaliyor anlamadım ben bunlardan bişey erkek yavru var erkek yetişkin olan dişiye değil yavru erkeğe çıkmaya çalışıyor hayvanlarda eşcinsellik yoktur demi 🤔🙄🙇🤦

Fidan.

Aktif Üye
Yavru erkeğin fotoğrafını paylaşsanız cinsiyet üzerine belki dişidir ?