• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuslarim bitlendi

mentquik

Yeni Üye
merhaba arkadaslar, 2 muhabbet kuşum var, birini yeni almistim ve yeni gelen kuştan diger kuşuma bit ve pire, kirmizi parazit vs. akliniza gelen her türlü hayvan bulasmis. kuşların kafesini temizlerken ve kuşlarıma sprey sıkarken sanirim bize de geliyor. bugun ustumde bit ve pireye rastladim hemen alip attim ama insan biti kadar buyuktu. öncelikle kuşlarımda ki bitleri nasil aninda giderebilirim? ve bize bulasmamasi icin ne yapmaliyiz? son olarak bize bulaşırsa bit ve pireler yaşamını sürdürmeye devam eder mi?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba spreylerin pek bir etkisi yok maalesef aksine kuşa solunum problemleri gibi hastalıklar yaşatabilir. Siz ekipmanı iyice herşeyiyle dezenfekte ediniz. Sonra dış parazit ense damlası zimec veya avromec bu ikisinden herhangi birini temin edip kuşların enselerine bir damla olacak şekilde damlatınız. Bir damladan fazlası olmasın. Sonra damlattığınız enseyi ovalayın ilaç yayılsın. Bir kaç gün banyo yapmasına izin vermeyin. Bunun yanında zengin içerikli vitaminlerle kuşların bağışıklıklarını destekleyin.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuş biti insanda ve ev ortamında yaşamaz. Hayvan kanı ile beslenir. Herşeyi dezenfekte edip dış parazit damlası uygulayın. Kafes ekipman herşeyi akartox serpip üstlerine crysamed fısfıs yapın. Evinizede uygulayabilirsiniz . Tozu ve fıstısı kuşların kanat altlarınada uygulayın. Kuşlara zararı yoktur.

Üst Alt