• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarda Basit Yem Kırmayı Öğrenme Yöntemi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Genelde yavru kuşlarda olan bir sorun yem kırmama ve yem yememek ama eve yeni gelen kuşlarda da denenebilir sanırım bu yöntem.

Mesela bugün sahiplendiğim bu yavru geldiğinden beri dört saat yem yemedi. Gagasında da sorun gördüğüm için yem kırıp kıramayacağını bilmediğimden önce elle besleme yaptım.

Kafesinde yem olmasına rağmen ona hiç dokunmasa da yem kırıp kıramayacağını öğrenmek için kendi yavrularıma uyguladığım yöntemi uyguladım.

Bir leğen, kova ya da kabın içine kolay kırabileceği aspuru koyup içine de kuşu koyuyorum.

Başta kapalı bir alana girdiği için yadırgasa da ilgilenecek başka bir şeyi olmadığı için bir süre sonra yem kırmaya başladı.

Bir saattir yem yemeye çalışıyor. Yavaş yesede yem kırmaya alıştı.

Ekli dosyayı görüntüle 41758

Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Genelde yavru kuşlarda olan bir sorun yem kırmama ve yem yememek ama eve yeni gelen kuşlarda da denenebilir sanırım bu yöntem.

Mesela bugün sahiplendiğim bu yavru geldiğinden beri dört saat yem yemedi. Gagasında da sorun gördüğüm için yem kırıp kıramayacağını bilmediğimden önce elle besleme yaptım.

Kafesinde yem olmasına rağmen ona hiç dokunmasa da yem kırıp kıramayacağını öğrenmek için kendi yavrularıma uyguladığım yöntemi uyguladım.

Bir leğen, kova ya da kabın içine kolay kırabileceği aspuru koyup içine de kuşu koyuyorum.

Başta kapalı bir alana girdiği için yadırgasa da ilgilenecek başka bir şeyi olmadığı için bir süre sonra yem kırmaya başladı.

Faydalı paylaşım teşekkürler. Araya biraz ak darı da atarsak onlarla uğraşmasında da fayda var (y)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Konuyu sabitledim kardeşim 😊 bilgi ve paylaşım için teşekkürler 👍
Rica ederim abicim.
Forumda da sorulan sorulardan biri olduğu için hazır uyguluyorken konusunu da açayım dedim. 😊

Faydalı paylaşım teşekkürler. Araya biraz ak darı da atarsak onlarla uğraşmasında da fayda var (y)
Teşekkür ederim.Akdarı sert diye biliyordum ben ama kırabilirse yavrular onu da eklerim, akdarımda var. 😊

Evet daldari taneleri de olabilir 🙈
Daldarı tanemde var. 🙃 Onu da eklerim.Birazdan kafesine alacağım, kafes içine koyarım üçünü karıştırıp. 😁

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Rica ederim abicim.
Forumda da sorulan sorulardan biri olduğu için hazır uyguluyorken konusunu da açayım dedim. 😊

Teşekkür ederim.Akdarı sert diye biliyordum ben ama kırabilirse yavrular onu da eklerim, akdarımda var. 😊

Daldarı tanemde var. 🙃 Onu da eklerim.Birazdan kafesine alacağım, kafes içine koyarım üçünü karıştırıp. 😁
Aspur ve dal darıdan sonra ilk kırdığı ak darı olduğundan aşina olması adına söyledim yabancılamasın sonradan ak darıya bakmadan aspurları ayıklamasın diye :) Zaten sarı darıyı en son kırıyor ak darıdan da sonra.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Aspur ve dal darıdan sonra ilk kırdığı ak darı olduğundan aşina olması adına söyledim yabancılamasın sonradan ak darıya bakmadan aspurları ayıklamasın diye :) Zaten sarı darıyı en son kırıyor ak darıdan da sonra.
Mantıklıymış. Ben hep aspur veriyordum kolay kırıyorlar diye. Özellikle bir tanesi uzun süre aspurdan başka bir şey yememişti. Zor alıştı karışık yeme. 🙂

Sarı darı,siyah darı, japon darımda var ama onlara gerek yok sanırım şimdilik. 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Paylaşım faydalı olmuş emeğinize sağlık hocam. Ben direk sarı darı ile alıştırıyorum dal darı aspur yok 😁😊
Teşekkür ederim. 😊
Sarı darınında kabuğu sert diye biliyordum o yüzden onu koymuyordum. Bir önceki mesajımda sarı darıya gerek yok galiba diyordum ama ben en iyisi karışık yemi direkt vereyim. 😃

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Sağolun hocam 😊
Genel olarak bütün kuşlara sarı darı ayrı bir yemlik içinde aspur. Haftalık mama mutlaka veriyorum. Probiotik ve vitamini mamadan veriyorum su her zaman taze ve sade. Yavru döneminde özellikle anaçların su ihtiyacı fazla olduğu için sudan bir katkı vermiyorum 😊
Enteresan bir yöntem :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Paylaşım faydalı olmuş emeğinize sağlık hocam. Ben direk sarı darı ile alıştırıyorum dal darı aspur yok 😁😊
Sen onlara komanda eğitimi yapıyorsun kardeşim 😅 ben yöntemini bir bakımdan doğru ama diğer bakımdan yanlış buldum kardeşim şöyle açıklıyorum doğru tarafı direkt gaga dişlerini güçlü kılıyorsun yanlış tarafı ise yavruların bağışıklığı zayıf olur sarı darı yetersiz olur yağ oranı yok denilecek kadar az ve yem kırmada zorlanma olacağı için aç kalma ihtimallerini düşününce efor kaybı zayıflama gibi durumları gözümün önünden geçirmedim desem yalan olur 🙄 yanlış tarafı ağır bastı takdir senin @Süleyman EKİNCİ çalışmalarına saygı duyuyorum kardeşim 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Abi herkesin düşüncesine saygı duyarım 😊 şuana kadar öyle bir şeyle karşılaşmadım hiç, inanın yuvada dal darı bile kullanmıyorum. Yavrular şuana kadar direnç olarak gayet iyi durumda adapte olmaları çok daha hızlı oluyor. Tabi tercih besleyenlere göre değişir 😊😁
Eskiden daldari mi vardı diyorsun anladım 😂

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hocam zoru öğrensinler gerisi kolay mantığı ile hareket ediyorum bende şuan bu yöntem tecrübe ettiğim için en risksiz öğrenme yöntemi 😁😊
O da mantıklıymış. 😊

Sağolun hocam 😊
Genel olarak bütün kuşlara sarı darı ayrı bir yemlik içinde aspur. Haftalık mama mutlaka veriyorum. Probiotik ve vitamini mamadan veriyorum su her zaman taze ve sade. Yavru döneminde özellikle anaçların su ihtiyacı fazla olduğu için sudan bir katkı vermiyorum 😊
Anladım. Dediğiniz gibi tercih meselesi. Herkesin kendi yetiştirme tarzı oluyor. 😊

efe1903

Tutkulu

Abla yemlerin üstüne tuvaletini yapsa sorun olmazmı?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Sen onlara komanda eğitimi yapıyorsun kardeşim 😅 ben yöntemini bir bakımdan doğru ama diğer bakımdan yanlış buldum kardeşim şöyle açıklıyorum doğru tarafı direkt gaga dişlerini güçlü kılıyorsun yanlış tarafı ise yavruların bağışıklığı zayıf olur sarı darı yetersiz olur yağ oranı yok denilecek kadar az ve yem kırmada zorlanma olacağı için aç kalma ihtimallerini düşününce efor kaybı zayıflama gibi durumları gözümün önünden geçirmedim desem yalan olur 🙄 yanlış tarafı ağır bastı takdir senin @Süleyman EKİNCİ çalışmalarına saygı duyuyorum kardeşim 😊
Hislerime tercüman olmuşsun abi (y)