• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitaminler KUŞLARA ALACAĞIM EKSTRA ÜRÜNLER

Kuşseviyom

Yeni Üye
Öncelikler hepinize merhaba arkadaşlar. Evimde beslediğim henüz 2 ayını yeni geçmiş yavru sultan papağanı ve ortalama 3-5 aylık bir sevda papağanım var. Kuşlarımın karakterleri ise, sultan papağanım insana çok alışkın ve ele geliyor ancak sevda papağanım sanırım pet shop kuşu olduğu için insandan kısmen korksa da elden inanılmaz korkuyor. Kuşlarıma ekstra vitamin vermem gerektiğini forumda yazılan konulardaki yorumlardan öğrendim. Bunun üzerine de yine alacağım yer için de yorumlardan öneri alarak Mamaist sitesinden almaya karar verdim. Bunun için aşağıda paylaştığım fotoğraftaki ürünleri alacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 96403

Bu ürünlerle ilgili siz değerli arkadaşlarıma sormak istediğim bir kaç şey var.

1) Kuşlarım yavru olduğu için bu ürünleri kullanırken dikkat etmem gereken herhangi birşey var mı? Ya da direk belli bir süreye kadar kullanma dediğiniz bir ürün?
2) Bu ürünleri kullanırken dikkat etmem gereken herhangi bir şey var mı? Daha önce bu forumda paylaşılan vitaminler ile ilgili bir makaleyi okumuştum ancak yine de buradan sorup söylediğim kuşlarıma göre dikkat etmem gereken bir durum varsa söylerseniz çok mutlu olurum.
3) Vitamin için aldığım marka güvenilir mi?
4) Bu ürünler dışında kullanmamı önerdiğiniz herhangi bir ürün var mı?
5) Genel olarak bilgim olsa da yine de sormak istedim kafes içinde özellikle bulundurmam gerekiyor dediğiniz ürünler var mı?

Sorularım fazla olduysa şimdiden kusura bakmayın. Ancak kuşlarıma çok değer verdiğim ve ilk kez papağan beslediğim için biraz tereddütte kalıyorum ve bu tarz bilgiler önemli olsa da tecrübenin her zaman daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden lütfen tecrübelerinizden yararlanmama izin verin. Şimdiden teşekkür ederim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba iyi akşamlar
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Rutin verilmelidir
Tüy dönemi btAmin forte takviyesi haftada iki gün olmalıdır
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur
Dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin mamaist.com dan Zimec alabilirsiniz
Zeolit tozu ishalde ve bakteri durumlarında etkilidir
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Ahşap tünek kullanın
Kuşları aynı kafeste beslemeyi ve dışarı çıkarmayın aynı zamanda, sevda papağanı daha agresif olabilir
Zimec ve zeolit tozunu Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Kuşseviyom

Yeni Üye
Merhaba iyi akşamlar
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Rutin verilmelidir
Tüy dönemi btAmin forte takviyesi haftada iki gün olmalıdır
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur
Dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin mamaist.com dan Zimec alabilirsiniz
Zeolit tozu ishalde ve bakteri durumlarında etkilidir
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Ahşap tünek kullanın
Kuşları aynı kafeste beslemeyi ve dışarı çıkarmayın aynı zamanda, sevda papağanı daha agresif olabilir
Zimec ve zeolit tozunu Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Bu detaylı ve güzel cevap için çok teşekkür ederim. Sultan papağanımın kafesine kalamar kemiği ve gaga taşı koydum. Kalamar kemiğini çok sevdi ancak gaga taşını koyduktan sonra kustu. O yüzden ne yapmam gerek bilemedim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu detaylı ve güzel cevap için çok teşekkür ederim. Sultan papağanımın kafesine kalamar kemiği ve gaga taşı koydum. Kalamar kemiğini çok sevdi ancak gaga taşını koyduktan sonra kustu. O yüzden ne yapmam gerek bilemedim.
Estağfurullah rica ederim ne demek 😊Gaga taşı takmayın o zaman kalamar kemiği yesin

Kuşseviyom

Yeni Üye
Estağfurullah rica ederim ne demek 😊Gaga taşı takmayın o zaman kalamar kemiği yesin
Gagasını törpülemek doğru bir tabir olur mu bilmiyorum ama o işlevini yerine getirmesi için gaga taşı gerekiyor mu? Yoksa sadece tahta tünekte yeterli olur mu?

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Gagasını törpülemek doğru bir tabir olur mu bilmiyorum ama o işlevini yerine getirmesi için gaga taşı gerekiyor mu? Yoksa sadece tahta tünekte yeterli olur mu?
Mineral blokta tavsiye ederim sert olduğu için gaga törpülemede çok yardımcı olacaktır

Kuşseviyom

Yeni Üye
Mineral blokta tavsiye ederim sert olduğu için gaga törpülemede çok yardımcı olacaktır
Peki önereceğiniz bir marka var mı? Bir de konudan farklı ama ekstra olarak bir şey sormak istiyorum. Sultan papağanım bugün omzumdayken bir anda kafesinin üstüne geçti. Daha sonra kanatlarını açıp kafasını ayaklarına doğru sağa ve sola doğru getirdi. Sanırım sevda papağanıma karşı savunma hareketi yaptı ama ben yine de size sormak istedim. Bu konu ile ilgili bir bilginiz var mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Peki önereceğiniz bir marka var mı? Bir de konudan farklı ama ekstra olarak bir şey sormak istiyorum. Sultan papağanım bugün omzumdayken bir anda kafesinin üstüne geçti. Daha sonra kanatlarını açıp kafasını ayaklarına doğru sağa ve sola doğru getirdi. Sanırım sevda papağanıma karşı savunma hareketi yaptı ama ben yine de size sormak istedim. Bu konu ile ilgili bir bilginiz var mı?
Merhaba versele laga, garden mix kullanabilirsiniz
Evet evinin sahibi olduğunu göstermiş ve tehdit etmiş😊

Kuşseviyom

Yeni Üye
Merhaba versele laga, garden mix kullanabilirsiniz
Evet evinin sahibi olduğunu göstermiş ve tehdit etmiş😊
İlk defa böyle bir hareketle karşılaştım ne yapacağımı bilemedim :D Böyle bir durumda yapmam gereken özel bir şey var mı? Ben elime alıp sakinleştirmeye çalıştım bu sefer.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İlk defa böyle bir hareketle karşılaştım ne yapacağımı bilemedim :D Böyle bir durumda yapmam gereken özel bir şey var mı? Ben elime alıp sakinleştirmeye çalıştım bu sefer.
Bu hareketi tehlike gördükçe ve kafesi sahiplendikçe yapar, gövde gösterisi yapıyor😊endişe etmeyin lütfen normal😊🤲

Kuşseviyom

Yeni Üye
Bu hareketi tehlike gördükçe ve kafesi sahiplendikçe yapar, gövde gösterisi yapıyor😊endişe etmeyin lütfen normal😊🤲
Sevda papağanım arada bir sultan papağanımın kafesinin üzerine konuyordu sultan papağanım kafesinin içerisindeyken herhalde bundan kaynaklı yaptı demek ki. Çok teşekkür ediyorum sağolun :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sevda papağanım arada bir sultan papağanımın kafesinin üzerine konuyordu sultan papağanım kafesinin içerisindeyken herhalde bundan kaynaklı yaptı demek ki. Çok teşekkür ediyorum sağolun :)
Her canlı kendi alanını korur😊🤲
Rica ederim 😊

Üst Alt