• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuslar yuvasından dusuyor

Mavislimon

Yeni Üye
Kuşlarım sürekli yuvaliklarindan düşüyor . Acaba yuvaligin icinde ki plastik kısmı alsam mi acil yardım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuslariniz cunku buyuyor :) ucmak istiyorlar yuvadan bu yuzden cikmak istiyorlar mamayi kesin yerine daldari verin yerede aspur koyun ve takip edin yem kirani gordugunuzde ayiriniz ;)

Mavislimon

Yeni Üye
Daldarı derken ? Yumurta mamasını mi kesiyim . Ama küçük yavrularda var

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mavislimon' Alıntı:
Daldarı derken ? Yumurta mamasını mi kesiyim . Ama küçük yavrularda var
Evet daldari petshoplarda bulunur.en kucuk yavru 15 gunluk olduysa mama vermeniz tekrar anaclari kizistirip yumurtlamasina sebep olacaktir.sonrasinda yavrularin yuvaya girmesini istemeyecektir bazen bunun sonucu kanli gecebiliyor ben sadece tedbir amacli demistim.kus kumunu eksiltmeyin yemi oguterek yavrulara kusacaklar anaclar  :) suanki resimlerinj rica edebilirmiyiz

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Yuvadan düşmüyorlar etrafı keşfediyorlar yuvadan çıkabilecek boyuttaysalar tekrar girerlerde siz denildiği gibi zeminede yem dökün sağlıkla besleyin

Mavislimon

Yeni Üye
Sorun su ki fotoğraf yükleyemiyorum en büyük yavrum 22 günlük daha yuvasından düşünce daha içeri giremiyor . Ayrıca zemine yem seremem cunku ızgara var . Az önce fark ettiğin  bisey de yuvaligin için ıslak ve kokuyor daha 2 gün önce degistirmistim ama sebebi ne olabilir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mavislimon' Alıntı:
Sorun su ki fotoğraf yükleyemiyorum en büyük yavrum 22 günlük daha yuvasından düşünce daha içeri giremiyor . Ayrıca zemine yem seremem cunku ızgara var . Az önce fark ettiğin  bisey de yuvaligin için ıslak ve kokuyor daha 2 gün önce degistirmistim ama sebebi ne olabilir
Fotograf neden yukleyemiyorsunuz? Yanit verdiginiz yerin altinda fotograf ekle butonu var bilginize  ;) izgara varsa bir kap icine aspur( sade kanarya yemi) koyun yere koyunuz veya Acik yemlige de koyabilirsiniz yavrular yiyecektir.yuvaligi ıslatmalarinin sebebi genelde nem orani az olunca yaparlar bu sorun degil siz temizligini yapiniz.yuvadan atlayan yavrunuzun kutsagini kontrol ediniz besleniyormu diye cunku boyle durumlarda yavru terkleri de oluyor  :)

İlyas otbiçen

Yeni Üye
Kıdemli Üye
Şehmus BAKIR' Alıntı:
Mavislimon' Alıntı:
Fotograf neden yukleyemiyorsunuz? Yanit verdiginiz yerin altinda fotograf ekle butonu var bilginize  ;) izgara varsa bir kap icine aspur( sade kanarya yemi) koyun yere koyunuz veya Acik yemlige de koyabilirsiniz yavrular yiyecektir.yuvaligi ıslatmalarinin sebebi genelde nem orani az olunca yaparlar bu sorun degil siz temizligini yapiniz.yuvadan atlayan yavrunuzun kutsagini kontrol ediniz besleniyormu diye cunku boyle durumlarda yavru terkleri de oluyor  :)
yuvalığın ıslaklığı anne babanın yuvaya fazla su taşımasıdır