• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

KUŞLAR YAVRUYU YUVADAN ATTI

ELIFFF

Aktif Üye
Geçtiğimiz ay kuşum 5 adet yumurtlamıştı. 2tanesi dolu çıktı ve 5 Temmuzda çıkan yavru hayatta kaldı. Bu süreçte şehir dışına çıkmam gerektiğinden kuşları bir arkadaşıma bıraktım ve yeterli olgiyi göremediler.Yavru da 31 günlük kuş boyutunda değil gibi. Fotoğrafını ekledim. Son 1 2 gundur anne kuşun tekrar yumurtlayacağını anlamıştım.( onun da fotoğrafını ekledim yeşil kuş) Bu sabah anne kuş yavruyu yuvaliktan attı. Ara ara besliyorlar sanırım ama ne yapmalıyım bilemedim. Anne kuş da bugün yumurtlayacak belli .Ne yapmalıyım Yardımcı olabilir misiniz lütfen 🙏

Mert.

Eski Forumcu
Yavruyu ordan al döverler orda kalırsa biryerden duymuştum atmislarsa sen beslemen gerekir elle besleme mamasiyla ve aparatiyla besle. Günde üç kere

Asya

Aktif Üye
31 günlük kuşun artık yavaş yavaş yem kırmayı öğrenmesi gerekir. Önüne dal darı koysunlar yavru kendisi kırmayı öğrenir.

ELIFFF

Aktif Üye
31 günlük kuşun artık yavaş yavaş yem kırmayı öğrenmesi gerekir. Önüne dal darı koysunlar yavru kendisi kırmayı öğrenir.
Yavrunun büyüklüğünü fotograflara eklemiştim. Ögrenebilir mi diyorsunuz yani hemen dal darıyı koyayim yiyebilirse. Kafesten ayırmam gerekiyor ku peki

Asya

Aktif Üye
Yavrunun büyüklüğünü fotograflara eklemiştim. Ögrenebilir mi diyorsunuz yani hemen dal darıyı koyayim yiyebilirse. Kafesten ayırmam gerekiyor ku peki
Bir süre anne babasıyla aynı kafeste kalsın dal darıyıda önüne koyun babası yerken o da öğrenebilir. Ama iyi gözlemleyin annesi veya babası yavruya zarar verirse başka kafese koymanız gerekir.

ELIFFF

Aktif Üye
Bir süre anne babasıyla aynı kafeste kalsın dal darıyıda önüne koyun babası yerken o da öğrenebilir. Ama iyi gözlemleyin annesi veya babası yavruya zarar verirse başka kafese koymanız gerekir.
Yavruyu mu başka kafese koymaliyim yoksa anneyi mi

Asya

Aktif Üye
Nasıl engelleyebilirim peki
En küçük yavru 25 günlük olduktan sonra yuvalığı çıkartın. Yinede bir şekilde 25 günlük olmadan yumurtlarsa yumurtaları çöpe atın, kızıştırıcı şeyler vermeyin, banyo yapmanında işe yaradığını duymuştum su koyun banyo yapsın kendi kendine.

Mert.

Eski Forumcu
Yine yavru almak isterseniz Eylül Ekim gibi yavru alın havalar çok sıcak. Asya hocama dediği gibi kontrol edin kursagini dolumu bosmu diye dövmeye anne baba doverse direk ayırın riskli

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yuvalık son yavru 30 olana kadar dursun kendisi zaten yuvalığa girip çıkar. Diğerleri tünekte veya kafes tabanına iner orda uyur.Yemi suyu tabana koyun yesin yemezse bir örtünün üstüne yem serpin kendisi alışsın. 35 günlük olana kadar öğrenir

ELIFFF

Aktif Üye
Yuvalık son yavru 30 olana kadar dursun kendisi zaten yuvalığa girip çıkar. Diğerleri tünekte veya kafes tabanına iner orda uyur.Yemi suyu tabana koyun yesin yemezse bir örtünün üstüne yem serpin kendisi alışsın. 35 günlük olana kadar öğrenir
Yavru 30 günlük olduğu gün çiftlestiklerini gördüm. Üretim.yapan bir arkadaş aneneyi ayır demişti. Ben de ayirip annenin oldugu kafese yuvaligi taktim. Anne yumurtlayacak büyük ihtimalle. Ne yapacağımı bilemedim ya 🤦🏻‍♀️

ELIFFF

Aktif Üye
Yine yavru almak isterseniz Eylül Ekim gibi yavru alın havalar çok sıcak. Asya hocama dediği gibi kontrol edin kursagini dolumu bosmu diye dövmeye anne baba doverse direk ayırın riskli
Annenin dövdüğünü gördüm. Üretin yapan bir arkadasim anneyi ayır dedi anneyi ayırdım. Baba sık sık besliyor şuanda. Ama anne de yumurtlayacak sanırım

Mert.

Eski Forumcu
Babayla kalsınlar yavru lar iyi ozaman anneyi ayır dovuyorsa

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Annenin yumurtasını at kuşları dinlendir. Kim yavruya bakıyorsa o kalsın yavrularla. Kuşlara tekrar kuluçka yaptırma ama

ELIFFF

Aktif Üye
Yavru almak gibi bir derdim yok aslinda
Annenin yumurtasını at kuşları dinlendir. Kim yavruya bakıyorsa o kalsın yavrularla. Kuşlara tekrar kuluçka yaptırma ama
Tamamdır çok teşekkürler 🌸

ELIFFF

Aktif Üye
Babayla yavruyu başka bir kafese aldım şuanda baba bakıyor yavruya. Kafes tabanına da daldarı ve aspur koydum. Yavru şuanda yiyemese bile babasını taklit edip yemeye çalısıyor. Ekstradan kuş maması da aldım ara ara onunla takviye yapacağım. Anne kuş da bugün yumurtladı. Yumurtasını aldım yuvaliktan söylediğiniz gibi. Tekrar yumurtlar mi yalnız olsa bile ?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Babayla yavruyu başka bir kafese aldım şuanda baba bakıyor yavruya. Kafes tabanına da daldarı ve aspur koydum. Yavru şuanda yiyemese bile babasını taklit edip yemeye çalısıyor. Ekstradan kuş maması da aldım ara ara onunla takviye yapacağım. Anne kuş da bugün yumurtladı. Yumurtasını aldım yuvaliktan söylediğiniz gibi. Tekrar yumurtlar mi yalnız olsa bile ?
Yuvalığı çıkart kuşa temiz suyla ara ara spreyleme yapın. Havuç yumurtama maması vs verme kuş kızgınlıktan çıksın