• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşlar ve akciğer hastalıkları

getherenowhere

Müdavim
merhabalar bir sorum olacaktı. ailem kuşlarımı çok öptüğümde vs çok yaklaşma ciğerlerin hastalanır gibi söylemlerde bulunuyorlar ve bu beni çok korkutuyor. akciğer kanseri ya da diğer hastalıklarla kuşların arasındaki bağlantıyı merak ediyorum. bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi acaba? psikolojik olarak ciğerlerimde ağrı ve baskı hissetmeye başladım. korkuyorum. kuşlarımı çok seviyorum benim canım onlar ama yine de korkuyorum bu durumdan.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
merhabalar bir sorum olacaktı. ailem kuşlarımı çok öptüğümde vs çok yaklaşma ciğerlerin hastalanır gibi söylemlerde bulunuyorlar ve bu beni çok korkutuyor. akciğer kanseri ya da diğer hastalıklarla kuşların arasındaki bağlantıyı merak ediyorum. bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi acaba? psikolojik olarak ciğerlerimde ağrı ve baskı hissetmeye başladım. korkuyorum. kuşlarımı çok seviyorum benim canım onlar ama yine de korkuyorum bu durumdan.
Merhaba mikrobik hariç kuşlardaki hiçbir hastalık insana geçmez

getherenowhere

Müdavim
Merhaba mikrobik hariç kuşlardaki hiçbir hastalık insana geçmez
teşekkürler. peki kuşların kendisi bir hastalık etkeni mi? akciğer kanseri, solunum sıkıntısına yol açabilecek herhangi bir hastalık vesaire. 3 tane kuşum var çok içli dışlıyım öperim koklarım nasıllar diye sürekli ilgilenirim ama artık biraz korkuyorum kanser ya da ciğer hastalığına tutulurum diye.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şimdi sizi tam olarak anlamadım.akciger kanseri nereden çıktı? Kuşlarınizda bir hastalık mevcutmu? Yukarda belirttiğim gibi mikrobik yani dışkı harici hiçbir hastalık bulaşmaz

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
teşekkürler. peki kuşların kendisi bir hastalık etkeni mi? akciğer kanseri, solunum sıkıntısına yol açabilecek herhangi bir hastalık vesaire. 3 tane kuşum var çok içli dışlıyım öperim koklarım nasıllar diye sürekli ilgilenirim ama artık biraz korkuyorum kanser ya da ciğer hastalığına tutulurum diye.
Yani cocuklugumdan beri her turlu kus besledim, babamin guvercinleri vardi kumesten cikmazdim elimle beslerdim. Simdi 2 kanaryam 1 muhabbet kusum bi sultan papaganim var. Hatta suan var olan sultanimi gunde 1500 kere opup kokluyorum elimden gelse isircam yicem o derece. :) Herhangi bir sorunum yok. Cevremde de hic boyle sorun yasayan duymadim. Sadece tuylu hayvanlara alerjisi olan insanlar icin sakincali olabilir onun disinda alerjinzi yoksa ve kusun bulastiriciligi olan bir akciger hastaligi yoksa korkmaniza gerek yoktur 🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Abi bence halk arasında hurafe dediğimiz şeyler. :)
Bizde de diyen çok var.

Kuşları sevmeniz sizi kanser vs. yapmaz ama bu tarz söylemlere çok takılırsanız paranoyak olursunuz. Ayrıca bu kadar korkuyorsunuz madem düzenli olarak hastaneye gidip chek-up yaptırabilirsiniz. :)

EnesGenç

Eski Forumcu
Ağzınıza burnunuza tüy kaçmadığı , mikrobik hasta olmadığı sürece sıkıntı olmaz

Üst Alt