• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlar için takviyeler hakkında yardım

isimsizbirisi

Yeni Üye
Kuşum için bt amin forte multivitamin gervit ve probiyoik entrobac aldım şimdi ben bunları nasıl kullanıcam 3 ünü de her hafta kullansam kuşa ağır gelir mi 1 hafta birini 1 hafta birini mi kullanayım? Her gün birini kullansam ağır gelecek diye dusunuyorum çünkü. Bu takviyelerin nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili yazılar var sitede ama 3unu birden nasıl kullanmam gerek onunla ilgili birsey bulamadım.
probiyoik entrobac suya mercimek tanesi kadar koyularak kullaniliyormus onu biliyorum diğer ikisini nasıl yapicam bilmiyorum
Ve bu ürünleri buzdolabinda mi saklamam lazım?
Ek bilgi:Kuşum şuan tüy dökümünde ve geçici ayak felci yaşıyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Muhabbet Kuşları ve kanaryalar İçin Gerwit- w kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna 3 damla olarak sabah verip akşam sade içme suyu ile değiştirelim ve bunu haftada bir kez tekrarlayalım

Entrobac kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna plastik veya tahta kaşığın ucuyla bir mercimek tanesi kadar iyice karıştırarak veriyoruz. Sabah verip akşam sade suyla tazeleyelim ve normal zamanda haftada bir kez verilebilir

Bt Amin Forte kullanımı
Normal zamanda haftada bir kez tüy döneminde haftada iki kez yarım suluk ( 50 ml) içme suyuna 8 damla verilir. Sabah verip akşam taze suyla değişilir.

Pazartesi gerwit
Çarsamba entrobac
Cuma Bt âmin forte
Serin karanlık bir yerde muhafaza edin

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşum için bt amin forte multivitamin gervit ve probiyoik entrobac aldım şimdi ben bunları nasıl kullanıcam 3 ünü de her hafta kullansam kuşa ağır gelir mi 1 hafta birini 1 hafta birini mi kullanayım? Her gün birini kullansam ağır gelecek diye dusunuyorum çünkü. Bu takviyelerin nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili yazılar var sitede ama 3unu birden nasıl kullanmam gerek onunla ilgili birsey bulamadım.
probiyoik entrobac suya mercimek tanesi kadar koyularak kullaniliyormus onu biliyorum diğer ikisini nasıl yapicam bilmiyorum
Ve bu ürünleri buzdolabinda mi saklamam lazım?
Ek bilgi:Kuşum şuan tüy dökümünde ve geçici ayak felci yaşıyor.
Sizin konunuzu hatırlıyorum. Şehmus bey e ek olarak ayakta sıkıntı olduğu için pazartesi ve cuma günleri bir müddet bt amin forte takviyesi verin. Yani haftada iki kez b vitamini olsun. Sulukları geceden yani uykuya geçmeden önce kafesten alın sabah takviyeli suyu verin. Susamış şekilde içerlerse daha iyi olur. Takviyeli sular sulukta en fazla sekiz saat kalsın daha sonra temiz içme suyuyla tazeleyin. Ayrıca gün içinde takviyeli suyu tazeleyebilirsiniz. 🌸

Üst Alt