• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşlar için ilaç

Marsmellow

Yeni Üye
Arkadaşlar bir arkadaşımın önerisiyle bu bitkisel ilacı aldım kuşum için internette sadece kedi ve köpek için kullananlar yorum yapmış muhabbet kuşu için kullanıma uygun mu bilen varsa yazsın lütfen

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Vermeyin. Sadece kedi köpekler için üretilmiş sakinleştirici bir takviye. Bitkisel ürün diye verilebilir düşüncesi olmasın bazı bitkiler kuşlarda toksik etki yaratıyor. Kuşunuza sakinleştirici illa verecekseniz aktarlarda satılan papatya çayı demleyip verin.

Marsmellow

Yeni Üye
Vermeyin. Sadece kedi köpekler için üretilmiş sakinleştirici bir takviye. Bitkisel ürün diye verilebilir düşüncesi olmasın bazı bitkiler kuşlarda toksik etki yaratıyor. Kuşunuza sakinleştirici illa verecekseniz aktarlarda satılan papatya çayı demleyip verin.
ama veteriner verdi

Marsmellow

Yeni Üye
yani veteriner bir arkadaşım kullanmamı söyledi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
yani veteriner bir arkadaşım kullanmamı söyledi
Kanatlı uzmanı mı arkadaşınız. Benim bildiğim sadece kedi ve köpekler için kullanılıyor içinde ayrıca kuşlara uygun olmayan gliserin gibi maddeler var. Sizin kuşunuzda ne gibi şikayetler var bu ürünü önerdi.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Stresli mi kuşunuz? Ne için kullanacaksınız ☺

Marsmellow

Yeni Üye
Kanatlı uzmanı mı arkadaşınız. Benim bildiğim sadece kedi ve köpekler için kullanılıyor içinde ayrıca kuşlara uygun olmayan gliserin gibi maddeler var. Sizin kuşunuzda ne gibi şikayetler var bu ürünü önerdi.
ikiveteriner önerdi başka bir veterinere daha sordum kullanabilirsiniz dedi zaten günde 1 damla vericem kışımın ağrısı var ağrı kesici olarak verdi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
ikiveteriner önerdi başka bir veterinere daha sordum kullanabilirsiniz dedi zaten günde 1 damla vericem kışımın ağrısı var ağrı kesici olarak verdi
Veterinerler önerir kedi köpeklere baktıkları için. Ağrısı vs varsa ben olsam kullanmazdım onun yerine tanacetum parthenium u kullanırdım. Tabi tercih sizin.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İshal gibi birleri var günde 7-8 defa ağrı gibi birşey giriyo kafesi falan ısırıyor ağrıyı kesmesi için verdi
Kediotu var içerisinde sakinleştirir, ağrıyı alır ama çok dikkatli kullanılması lazım esas ağrının kaynağına dikkat etmek lazım eğer çok ağrısı varsa kanatlı uzmanından meloksikam içeren ağrı kesici alabilirsiniz veya Aslı ablanın dediğini kullanabilirsiniz 🙏🌸

Marsmellow

Yeni Üye
Kediotu var içerisinde sakinleştirir, ağrıyı alır ama çok dikkatli kullanılması lazım esas ağrının kaynağına dikkat etmek lazım eğer çok ağrısı varsa kanatlı uzmanından meloksikam içeren ağrı kesici alabilirsiniz veya Aslı ablanın dediğini kullanabilirsiniz 🙏🌸yarım suluk suya 3 damla damlat dedi veteriner sanırım dozu önemli

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Eğer dozunu iyi hesapladıysa bir sorun olmaz yani güveniyorsanız kullanın ☺

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
yani veteriner sonuçta uzmanlık alanı olmasa bile neyin zarar vericeğini bilir diye düşünüyorum
Ben sadece içindeki bazı kimyasal maddelerden dolayı kuşlara uygun olmadığını düşündüm ve düşünüyorum. Kedi köpek bu kimyasal maddeleri kaldırabilir ama 35 gramlık bir canlı kaldırmayabilir. Veterinerlere lafım yok tabikide. Ama kaldı ki bazı egzotik veteriner klinikleri bile kuşlara uygun olmayan ilaçlar önerebiliyorlar veteriner diye koşulsuz nedense güvenemiyorum. Birde başlığınızda bu ürün uygun mu kullanabilir miyim diye sormuşsunuz bende naçizane yorumumu yaptım. Geçmiş olsun

Marsmellow

Yeni Üye
bu dediklerinizi nerden alabilirim
Ben sadece içindeki bazı kimyasal maddelerden dolayı kuşlara uygun olmadığını düşündüm ve düşünüyorum. Kedi köpek bu kimyasal maddeleri kaldırabilir ama 35 gramlık bir canlı kaldırmayabilir. Veterinerlere lafım yok tabikide. Ama kaldı ki bazı egzotik veteriner klinikleri bile kuşlara uygun olmayan ilaçlar önerebiliyorlar veteriner diye koşulsuz nedense güvenemiyorum. Birde başlığınızda bu ürün uygun mu kullanabilir miyim diye sormuşsunuz bende naçizane yorumumu yaptım. Geçmiş olsun
teşekkürler bende iyi düşünmeye çalışıyorum açıkçası başka yapabileceğim birşey yok hayvanın ağrısı var

Marsmellow

Yeni Üye
önerdiğiniz ağrı kesici ilacı veterinerlerde satılıyor mu dediğiniz gibi ilk onu kullanayım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bence başka bir hekime de röntgen yorumlatın özellikle egzotik hayvan veterinerlerine ve kanatlı uzmanlarına 🙏

Üst Alt