• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Değerli kuşseverler hepimiz evimizde baktığımız canlar için biraradayız ve onların daha iyi, sağlikli, huzurlu yaşaması için araştırma yapıyor kendimizi geliştiriyoruz. Ayrıca eminimki hepimiz bunun için gönüllüyüz🙏Bu konuda benim tecrübe ettiğim ve aklıma geldiği kadarıyla bir kaç teknik bilgi vereceğim ekleme yapmak isteyen konu altında tecrübesini ve bilgisini yazabilir teşekkürler ☺

*Dış parazit yapılınca kuşumuzun ırkına ve kilosuna göre yapılmalıdır. Muhabbet kuşuna enseye bir damla ise sultan papağanına enseye bir damla kuyruk sokumuna bir damla olarak uygulanabilir. Dozajı veterinerinizden öğrenebilirsiniz.

*iç parazit gerekmedikçe yapılması uygun değildir.Ciddi anlamda organ hasarı bırakır ve bağışıklık sistemini düşürür bu yüzden kullanmadan önce probiyotik ve sonra da probiyotik, multi vitamini kullanılması gerekmektedir. Doğal iç parazit isterseniz mucize toz zeolit tozu öneririm hiçbir yan etkileri yok ve hasar yok.

*Antibiyotik tek başina kullanılmaz. Yanında mutlaka vitamin, probiyotik ve kilosuna bağışıklığına göre besleme yapılması gerekmektedir. Hastalıkta önce kuşumuzu antibiyotiğe hazırlamamız lazım ve ilaç en son çare olmalıdır çünkü bir yeri düzeltelim derken başka bir yerine zarar verebiliriz.

*Günlük Bakımlarımızda hijyene çok önem vermeliyiz. Taze içme sularına ve yemlerinin, sebze ve meyvelerinin taze olmasına önemle dikkat etmeliyiz.Tabana mutlaka ızgara kullanmamız gereklidir dışkıya temasından uzak tutalım her ne kadar sağlıklı kuşun dışkısı zarar vermez diyorsakta bazen hastalığını gizleyebiliyor bunu gözardı etmeyelim.

*Canımız gibi sevdiğimiz kuşlarımıza doğasına aykırı yiyecekler vermeyelim.Çikolata, cips, börek, poğaça, kızartma,yağda pişmiş etler, tatlılar ve ne olduğunu bilmediğimiz yapma granürler vs. Eğer onlara iyilik yapmak istiyorsak doğasını araştırıp doğasında neleri tüketiyorlarsa onu tedarik edip verelim.

*Kuşların en çok istediği ihtiyacı temiz hava yani oksijendir. Hava keselerinden sürekli temiz oksijen geçmesi gerekmektedir. Hava keselerinin depolama özelliği olduğu için gelecek olan havanın önemini unutmayalım.

*Kuşların sindirimi ve mineral ihtiyacı için kum verelim.Calsiyum ihtiyacı için ise mürekkep balığı kemiği tüketsinler.Doğasında gerekli vitamini sebze ve meyvelerden alan bu tropik kanatlılara aynı şekilde kafeste de sebze ve meyve desteği yapalım eğer düzenli olarak veremiyorsak kaliteli takviyeler temin ederek haftalık ihtiyaçlarını eksik etmemeye önem göstermeliyiz...

Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Beğendiğinize sevindim arkadaşlar ben teşekkür ederim yorumlarınız için ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba değerli arkadaşım. Çanakkale'ye tayin sürecim var onunla ilgileniyorum. Simba ile Çanakkale'deyiz. Çok büyüdü maşallah. :)
İkinizin bir arada olduğunuza sevindim dostum ☺görsel bekliyoruz en yakın zamanda simba konusunda 🙏

Üst Alt