• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuş yumurtlaması

Deniz e

Yeni Üye
Çift kuşum var ve yakın zamanda çiftleştiğini düşünüyorum. Dişi son 2 gündür çoğunlukla yuvada duruyor. İncelediğimde popo kısmında şişme gördüm. Bu şişme 2gündür var. Yumurta kaç günün sonunda çıkıyor? Tıkanma olursa anlayabilir miyim? Şişlikten kaç gün sonra çıkması lazım ona göre müdahale etmek istiyorum.

Mert G.

Tutkulu
Merhabalar yumurta oluşturduğundan eminmiyiz. Kuyruk sekmesi, dıskı büyümesi vb belırtiler varmı. Tıkanma olursa hayvan zor hareket eder hızlı nefes alır verir , durgun olur, öyle anlayabilirsiniz.

Deniz e

Yeni Üye
Çok büyük ihtimalle yumurta çünkü son zamanalr sürekli yuvaya giriyolar ve kızışmışlardı. Tüneğe çıktığında alttan paktığımda popo deliğide normalde daha geniş duruyor. Hareket etmesi öncesine göre biraz daha yavaşladı. Bu yumurta oluşumundan kaç gün sonra yumurtayı çıkarıyolar yada hemen yumurta çıkması mı lazımdı o şişmeyi görmeden

Mert G.

Tutkulu
Çok büyük ihtimalle yumurta çünkü son zamanalr sürekli yuvaya giriyolar ve kızışmışlardı. Tüneğe çıktığında alttan paktığımda popo deliğide normalde daha geniş duruyor. Hareket etmesi öncesine göre biraz daha yavaşladı. Bu yumurta oluşumundan kaç gün sonra yumurtayı çıkarıyolar yada hemen yumurta çıkması mı lazımdı o şişmeyi görmeden
8 10 gün içinde yumurtluyorlar . Bunlar sevda papağanı oldu için, tam bilgim yok.Yuvalıgınızda follük varmı, follük varsa içine ne koydunuz. Bana yuvalık küçük onlara göre değil gibi geldi.

Deniz e

Yeni Üye
Folluk var ve içinde mısır granülü ve siyah çam talaşı var, yuvalık resimde küçük durmuş normalde onlara göre gayet geniş araştırıp almıştım. 8-10 gün bilgisi için teşekkür ederim.

Mert G.

Tutkulu
Folluk var ve içinde mısır granülü ve siyah çam talaşı var, yuvalık resimde küçük durmuş normalde onlara göre gayet geniş araştırıp almıştım. 8-10 gün bilgisi için teşekkür ederim.
Rica yumurta varmı yokmu dıye diğer arkadaşlarım yardım edeceklerdir. Net birsey söylemek için dişi kuşun videosu'nu paylaşırsanız daha iyi olur. İyi günler dilerim