• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuş tasması

Zu123

Aktif Üye
Merhabalar kuşlar için kuş tasmaları satılıyor kullanımını öneriyor musunuz?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kullanmayın. Bir anlık hareketle kendine zarar verebilir. Dışarıdayken her türlü hayvanın saldırısına açık ve korumasız kalır. Kesinlikle tasma kuşlar için uygun değil.

Zu123

Aktif Üye
Kullanmayın. Bir anlık hareketle kendine zarar verebilir. Dışarıdayken her türlü hayvanın saldırısına açık ve korumasız kalır. Kesinlikle tasma kuşlar için uygun değil.
Yarım saatlik falan sitenin bahçesinde çimenlerde gezdirmek istemiştim mesela tatile gittiğimde falan genelde bahçeli evler seçiyoruz tek olduğumuz orada falan kuşumada hava aldırmak istiyorum havalar sıcaldığında

Zu123

Aktif Üye
Kanatlarına vücuduna herhangi bir zarar olmuyorsa denemek istiyorum güvenli alanlarda

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yarım saatlik falan sitenin bahçesinde çimenlerde gezdirmek istemiştim mesela tatile gittiğimde falan genelde bahçeli evler seçiyoruz tek olduğumuz orada falan kuşumada hava aldırmak istiyorum havalar sıcaldığında
Kafesinde yada taşıma çantasında çıkarabilirsiniz. Tasma dediğim gibi kuşlar için uygun değil.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Kanatlarına vücuduna herhangi bir zarar olmuyorsa denemek istiyorum güvenli alanlarda
Zarar verirmi bilmiyorum lakin çok riskli dışarıdaki avcı hayvanlar insanlardan çokta çekinmezler, Özellikle sokaktaki kediler insana alışıkta biranda atlayabilir. En mantıklısı kuşlar için taşıma çantası almanız olur.

Zu123

Aktif Üye
Zarar verirmi bilmiyorum lakin çok riskli dışarıdaki avcı hayvanlar insanlardan çokta çekinmezler, Özellikle sokaktaki kediler insana alışıkta biranda atlayabilir. En mantıklısı kuşlar için taşıma çantası almanız olur.
Aslında böyle kuşları tasmasız çıkaranlar var kuşları çağırınca geliyorlar kendi kuşıma alıştıramadım çağırınca gelmeye ama bende heves ediyorım kuşumu açık havada çimenlerin üzerinde özgür görmek taşıma çantası bana havasız bırakır gibi geliyor ondan tercih etmiyorum

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Aslında böyle kuşları tasmasız çıkaranlar var kuşları çağırınca geliyorlar kendi kuşıma alıştıramadım çağırınca gelmeye ama bende heves ediyorım kuşumu açık havada çimenlerin üzerinde özgür görmek taşıma çantası bana havasız bırakır gibi geliyor ondan tercih etmiyorum
Kuşlara uygun çantalar havasız bırakmaz. Dediğiniz insanların çoğu çok fazla riske giriyor kuşunuzu seviyorsanız boşuna riske girmeyin.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben şahsen karşıyım, ani bir harekette anatomik olarak göğüs ve kanat kısmı özellikle hasar alabilir en iyi taşıma çantası ☺

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben çanta kullanıyorum. Direk güneşe zaten koymadığım için sıcaklık vs hiç sorun yaşamadım. Ayrıca yolculukta yaptım kuşlarda konforlu seyahat etmiş oluyor.

Cacıkkuş

Yeni Üye
Ben çanta kullanıyorum. Direk güneşe zaten koymadığım için sıcaklık vs hiç sorun yaşamadım. Ayrıca yolculukta yaptım kuşlarda konforlu seyahat etmiş oluyor.
Nasil bir canta kullaniyosunuz? Sirt cantasi gibi olandan mi yoksa yan takilanlardan mi? Memnun musunuz? 😊

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Nasil bir canta kullaniyosunuz? Sirt cantasi gibi olandan mi yoksa yan takilanlardan mi? Memnun musunuz? 😊
Yukarda paylaşılan yandan takılmalı olanın aynısını küçük kuşlarım için yine yandan takılmalı büyük boyunuda büyük kuşlarım için kullanıyorum. Memnunun. Özellikle seyahatte klima çarptı vs sıkıntısı olmuyor. Örtü kapatmadığım için onlarda etrafı seyrede seyrede gitmiş oluyor. ☺

Zu123

Aktif Üye
Yukarda paylaşılan yandan takılmalı olanın aynısını küçük kuşlarım için yine yandan takılmalı büyük boyunuda büyük kuşlarım için kullanıyorum. Memnunun. Özellikle seyahatte klima çarptı vs sıkıntısı olmuyor. Örtü kapatmadığım için onlarda etrafı seyrede seyrede gitmiş oluyor. ☺
Yazın için ne yapıcam kış için uygun ama yazın gezdirmek için havasız olabilir fazla sıcak olur sonuçta biz yanıyorsak küçücük delikleri olan bir çantada kuş nasıl hava alıcak

Ece A.

Müdavim
Merhaba, arkadaşlarımız zaten düşüncelerini yazmışlar ve hepsine katılıyorum, bence de tasma gibi bir şeye kalkışmayın. Oldukça tehlikeli risklere sahip. Ve sırf bu tasma yüzünden ölen kuş haberleri de görmüştüm. İşte tasmadan kurtulup kaçanı mı dersiniz, tasmalı halindeyken kedi kapanı mı dersiniz.. üstelik kendi kendine bile zarar verebilir. Bence eğer gerçekten kuşunuza değer veriyorsanız böyle risklere sahip olan bir durumun içine atmak istemezsiniz. Hava almasını istiyorsanız gözetiminiz halinde kafesini veya çantasını bahçeye çıkartabilirsiniz. Dışarıdayken kendini güvensiz de hissedebilir. Biz ne kadar özgür olabileceğini düşünsekte belki kendini tehdit altında bile hissedebilir, bilemeyiz :) Ayrıca bence ekstra olarak eklemek istediğim şey de, kuşlar zaten çok hassas canlılar, gözümüzden sakındığımız kuşlarımızı ismini cismini bilmediğimiz çimen ve topraklarda gezdirmek ne kadar sağlıklı olur beni biraz düşündürdü..

Üst Alt