• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuş Pazarından Kuş Almak Ne Kadar Doğru?

Ahmetcan

Paylaşımcı
Birkaç tane YouTube videosunda kuş fiyatlarına denk geldim. Normal üreticiye göre daha ucuza kuş satılıyor bunun asıl nedeni ne? Kuşlar hastalık mı taşıyor yoksa o yüzden mi?

Mert.

Eski Forumcu
Hastalıktan da olabilir birde pazar kuş pazarı adı piyasadan ucuz olur hastalık olma ihtimali olabilir mesela emin önünde kuş satış yerleri var pazar sayilirmi bilmiyom iki kuş aldım hiç hasta değillerdi. Ama bazıları var hasta oluyor o belli olmuyor

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tanıdık ve güvenilir yerden al seneler önce eminönün'den kuş almıştım hastalıklı kuş vermişlerdi

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar. Açık havada sıcak, soğuk demeden, yspmur, kar demeden bir çok kuş satıcısının içinde kuş satıyorlar. Belki kuşlar uzak yerlerden, çevre ilçelerden, illerden geliyor. O sırada yolda yıpranıyor, üşütüyor, korkuyorlar, bağışıklıkları düşüyor. Hiç sağlıklı bir ortam değil bence. Ben olsam almazdım

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben Pamuk oğlumu İzmir de kuş pazarindan almıştım 9 Ocak soğuk bir kış günüydü. O zamanlar çok bilinçsiz bi Aslı vardı. Kuşların hepsi içiçe. Ama istemediğiniz kadar kuş var her cinsten. İlk etapta çok çekici geliyor ama sonra anlıyorsun hiç çekici olmadığını. Ve Pamuk eve geldi. Hep uyuyor kabarık diski kokuyor tüyleri popo kısmı çok pisti. Ertesi günü veterinere götürdüm hasta kuş almışsın dedi. Bana antibiyotik verdi. Bir hafta boyunca kullandım toparlayamamisti ölcek gözüyle bakıyordum. Sonra sonra iki haftaya toparladı. Şimdi 11 aylık vardır. Ama canım ciğerim o benim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın 🙂 diyeceğim o ki kuş pazarindan almayın 🖐🏻

Ahmetcan

Paylaşımcı
O hali bizim petshopta da çok görüyorum. Adam boyası çıkmış tabanında ızgara olmayan küçücük bir kafese 15-20 kuş atıyor. Dışkılar yemlere bulaşmış bir halde yem yiyorlar. Ama kuş pazarında mutasyon kuşlar piyasaya göre çok ucuz bu yüzden sormuştum. Bilgilerini ve deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar.:)

Son düzenleme:

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
İki kuşumu da üreticiden aldım. Manisada yaşadığım için üreticiye ulaşmam kolay oluyor.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sizin yakınızda olan ve işini iyi yapan bir üreticiden kuşunuzu almanızı tavsiye ediyorum... Aldıktan sonra oluşabilecek olumsuzluklara da size yardımcı olur...(y)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hangi kuş pazarı?