• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kuş kumu ya da taşı boğaza takılır mı?

Garden mix in görseldeki kumunu aldim 6 aydır kullanıyorum. Maviş bu kuma karşı fazla ilgili kirmizilari ayikliyor bazen üçer beşer hupletiyor, bir de gaga taşı var.Son zamanlarda sanki bogazina bir şey takılmış gibi sürekli hapşırma sesi gibi ses çıkarıyor kanat çarpıyor nefes almada zorlanıyor.kumu sirkeli su ile yikayip firinlayip kurutup öyle kullanıyorum bu arada.gaga taşını da 5 ay olmuştur alalı değişmedim.Bu ikisi üzerinde durma sebebim kafese kitlenip izledim mavişi ve gaga taşı tirtikladi sonra kuma yöneldi sonra birden bu sesleri çıkarmaya başladı.Sizce bir yerde hata yapiyor olabilir miyim? Daha küçük taneli kum falan mı alsam

Ekli dosyalar

Syessional

Aktif Üye
Yem, kum gibi ürünler yıkanmaz. Sadece fırınlamanız yeterliydi. Kuş kumu kafes kuşları için gereksizdir. Gaga taşı yerine de kalamar kemiği kullanın

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Kuş kumunun muhabbet kuşu için gereksiz olduğu tartışmaları dönüyor @Syessional 'ın dediği gibi. Sebebi ise güvercinler gibi tohumu bütün yutmadıkları için. Çok vermek istiyorsanız da sınırlı verip kaldırın kafesten. Bende de var öyle bir kuş. İçine düşer kafeste sürekli tutsam.

O kadar çok fikir var ki inanın bende ne yapacağımı bilemiyorum instagramda ev kuşları kanalinda sirkeli su ile yikayip firinlanam gerektiği söylendigi için yaptim.Corba olduk vallahi.sizinde su donem kuslarinizin tüyü dökülüyor mu?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kumları sirkeli su ile yıkamaya, kurulamaya gerek yok çünkü sirke asit ve kumdaki minerali azaltır ve toz haline getirir, kuşlarda mineral eksikliği veya hastalık olmadığı müddetçe çok tüketmezler. Ben suluk şeklinde kumlukta veriyorum ve ihtiyaçları olduğunda tüketiyorlar. Ben sultanıma kumu kestiğimde sindirim sıkıntısı çıktı sanki pankreas hastası gibi sert dışkılamıştı sonra kuma geçince düzeldi yani kum kafeste her zaman olsun ama kullanım şekline uygun olsun, çok tüketirse de dediğim hastalıklar yönünden gözlemlensin, gerekirse kanatlı uzmanı hekime gözüksün 🌸

Üst Alt