• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuş kumu hakkında bilgiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

acn97

Aktif Üye
Merhabalar çok ciddi bir şey fark ettim normal mi değil mi diye siz değerli üyelere sormak istiyorum, piyasada adı sanı bilinen grit bir kuş kumu aldım zaten markasını kutusunu görünce anlıcaksınız daha önce kum yıkayanları duyup acaba bunuda yıkamam gerekli mi diye düşünürken temiz bir kavanoza kumu dökmeye başladım ki aşağıya videosunu bırakıyorum böyle bir toz yok... Bunu cidden kuşa yedirsem kuş 2 günde inşaat çalışanı gibi balgam atarak ölebilir diye düşündüm içinde istiridye deniz kabuğu kızıl kum ve kömür olduğu iddaa ediliyor fakat bu ürünün dezenfektanı yapıldı mı kuşa vermemde bir sakınca var mı inanın bilmiyorum bu tozu görünce vermedim, sizce aşağıya videosunu bıraktığım şekilde kuş kumunun tozuması normal mi bunu yıkamam gerekir mi nasıl yıkayıp nasıl kurulamam gerekir kafamda bir sürü soru var tecrübeli sizlerden yardım almak istedim.

KUŞ KUMU DÖKÜM TOZ VİDEOSU ; Watch dökme | Streamable

Son düzenleme:

acn97

Aktif Üye
Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

acn97

Aktif Üye
Hiç şok olmadım :) Ben kullanmıyorum ve gerekli görmüyorum ;)
bende uzun süreler araştırdım veteriner hekimler bu konuda kararsız türkiyenin en büyük kuş veterineri kullanın taşlık oluşumu için gerekli diyor bu yüzden aldım fakat bunu yıkasam mı napsam bilemedim ben

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Adı üstünde kum. Bence bu toz normal. İçerisinde çalkalanıp birbirlerine temas etmede bile ufalanıp toz olabilir. Ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum. O toz dediğimizde içerisindeki maddelerin en küçük halleri sonuçta.

acn97

Aktif Üye
Adı üstünde kum. Bence bu toz normal. İçerisinde çalkalanıp birbirlerine temas etmede bile ufalanıp toz olabilir. Ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum. O toz dediğimizde içerisindeki maddelerin en küçük halleri sonuçta.
haklılık payınız var ama bu ürünlerin dezenfekte edilmediği ihtimalini düşündüğümde kuş sağlığı için ciddi tehdit oluşturacağını düşünüyorum ?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kum olduğu için çok normal. Karbonatlı suyla yıkayıp kurutuluyor taneli olanlar ama grit kuma yapılır mı emin değilim

Tsc6045

Paylaşımcı
Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Yaklaşık 15 gün kumu kestim. Aslında tkk kullanımım oldu bu yüzden 3 gün ayırmaktı amacım. Sonra koymayı unuttum. Baktım ki kuşların dışkısı bir değişti. Hatta bir iki kez sindirilmemiş yem fark ettim. Ağzını açıp esnetince anladım sindirim problemi olduğunu. Yine verdim kum. Şu an iyiler. Zaten bu arkadaşlar bunları dökme usulü ile yemiyor üzerinden yiyor. Zararı olduğunu düşünmüyorum.

acn97

Aktif Üye
Kum olduğu için çok normal. Karbonatlı suyla yıkayıp kurutuluyor taneli olanlar ama grit kuma yapılır mı emin değilim
evet bu grit kum tozu görünce yedirip yedirmeme konusunda kararsız kaldım
Tozutur normaldir 👍🏻
bu grit bir kum toz şeklinde olanlardan değil grit kumlarda tozutur mu
Fırınlanmaktadır normal,denizden alıp paketlenmiyor, 👍zaten taneleri yiyorlar
gardenmix firmasına güveniyorsunuz yani kuşlara vermeli miyim direk
Yaklaşık 15 gün kumu kestim. Aslında tkk kullanımım oldu bu yüzden 3 gün ayırmaktı amacım. Sonra koymayı unuttum. Baktım ki kuşların dışkısı bir değişti. Hatta bir iki kez sindirilmemiş yem fark ettim. Ağzını açıp esnetince anladım sindirim problemi olduğunu. Yine verdim kum. Şu an iyiler. Zaten bu arkadaşlar bunları dökme usulü ile yemiyor üzerinden yiyor. Zararı olduğunu düşünmüyorum.
sizde bu markadan mı kullanıyorsunuz grit kum olarak

Tsc6045

Paylaşımcı
evet bu grit kum tozu görünce yedirip yedirmeme konusunda kararsız kaldım

bu grit bir kum toz şeklinde olanlardan değil grit kumlarda tozutur mu

gardenmix firmasına güveniyorsunuz yani kuşlara vermeli miyim direk

sizde bu markadan mı kullanıyorsunuz grit kum olarak
Ben mamaistten aldım bundan öncekinde ağırlıklı beyaz kum vardı. Bundan memnunum.

Ekli dosyalar

Tsc6045

Paylaşımcı
bunda da bu şekilde tozuma var mı sanki dökerseniz olacak gibi duruyor kalitede bir marka
Yani şimdi hiç sizin yaptığınız gibi dökmeli işlem yapmadım ama sanmıyorum toz olacağını zaten paketli halde geliyor. Paketinden ekstra küçük kutu var ona dökerim sadece oradan kullanırım. Kuş kumundan hasta olanı duymadım. Çok ince düşünmemek lazım aslında. Sonuçta üzerinden yiyorlar. Çok takınca psikolojim bozuluyor. Ben saldım hepsini. Neşesi yerindeyse anormal bir dışkılama yapmadılarsa dış görünüşü normalse her zamanki kuşumsa çok müdahale etmiyorum. Mesajla sultan papağanım aldığımızdan bu yana dışkısı kuruyunca etrafına yeşil halka yayıyor(ilk etapta olmuyor) üst üste probiyotik verdim TKK kullandım. Baktım aynı. Ama keyfi yerinde her zamanki kuşum saldım kendi haline. Durgunlaşırsa tabiki müdahale ederim. Çok takılmayın böyle şeylere bağışıklık da lazım. Sakınılan göze çöp batar üreten firma bunları düşünür bence.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben garden mix grit kumu kullanıyorum bütün kuşlarıma. Hepsi de çok sağlıklı maşallah

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yani şimdi hiç sizin yaptığınız gibi dökmeli işlem yapmadım ama sanmıyorum toz olacağını zaten paketli halde geliyor. Paketinden ekstra küçük kutu var ona dökerim sadece oradan kullanırım. Kuş kumundan hasta olanı duymadım. Çok ince düşünmemek lazım aslında. Sonuçta üzerinden yiyorlar. Çok takınca psikolojim bozuluyor. Ben saldım hepsini. Neşesi yerindeyse anormal bir dışkılama yapmadılarsa dış görünüşü normalse her zamanki kuşumsa çok müdahale etmiyorum. Mesajla sultan papağanım aldığımızdan bu yana dışkısı kuruyunca etrafına yeşil halka yayıyor(ilk etapta olmuyor) üst üste probiyotik verdim TKK kullandım. Baktım aynı. Ama keyfi yerinde her zamanki kuşum saldım kendi haline. Durgunlaşırsa tabiki müdahale ederim. Çok takılmayın böyle şeylere bağışıklık da lazım. Sakınılan göze çöp batar üreten firma bunları düşünür bence.
Çok doğru demişsiniz benim sultan papağanım da kursak mantarından sonra etrafa leke bırakıyordu evham yaptım, zeolit tozu kullandım yok hala bırakıyor dedim herhalde bir şey yok hakikaten de bir şey yokmuş 😂

Tsc6045

Paylaşımcı
Çok doğru demişsiniz benim sultan papağanım da kursak mantarından sonra etrafa leke bırakıyordu evham yaptım, zeolit tozu kullandım yok hala bırakıyor dedim herhalde bir şey yok hakikaten de bir şey yokmuş 😂
Kesinlikle keyfi iyiyse problem yok

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
bunda da bu şekilde tozuma var mı sanki dökerseniz olacak gibi duruyor kalitede bir marka
Kuşlar zaten sürekli kuş kumu yemiyorlar ihtiyacı olunca yiyor. Benim kuşum yem yedikten sonra kusma hareketi yapıyordu kum koyunca düzeldi bence güvenli markadan aldıysanız hiç endişe etmeyin bende ilk defa kullanırken küçük deniz kabukları gördüm içinde ve kuş bunu nasıl sindirir ki diye düşünmüştüm ama kuşlar bunların 10 katını zaten doğada yiyorlar toprak olsun kum olsun. Ben versele laga kullanıyorum hatta karışım yapıyorum. Versele laga grit + mamaist kuş toprağı + versele laga anasonlu kum. Dediğim gibi her gün bile yemiyorlar ihtiyacı olduğunda gidip bir iki gagalıyor bende hiç kafesinden eksik etmiyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Başlığı düzenledim çünkü daha önce de öyle bir konu açılmıştı kuş kumu tavsiye etmeyen veteriner bilmiyorum ama çevremde tavsiye eden birçok kanatlı uzmanı var ve bunca yıllık tecrübe , deneyimlerime dayanarak söylüyorum kesinlikle kullanmalısınız☺👍

acn97

Aktif Üye
Başlığı düzenledim çünkü daha önce de öyle bir konu açılmıştı kuş kumu tavsiye etmeyen veteriner bilmiyorum ama çevremde tavsiye eden birçok kanatlı uzmanı var ve bunca yıllık tecrübe , deneyimlerime dayanarak söylüyorum kesinlikle kullanmalısınız☺👍
evet kullanmak için aldım ama toz kafamı karıştırdı bende elekten geçirip kullanmayı düşünüyorum şu aşamada

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...