• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuş ile yurtdışı uçak yolculuğu

Boncuk1402

Aktif Üye
Merhabalar, Hollandaya taşınacağım için muhabbet kuşumu bırakacak kimsem olmadığından yanımda götürmek istiyorum. Sanırım AJet kabinde muhabbet kuşu kabul ediyormuş. Bunun için izlemem gereken yollar konusunda yardımcı olabilir misiniz? Aşı, belge olarak ne gibi şeyler yaptırmam gerekiyor? Bir de bunlar ortalama ne kadar zaman alıyor? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Boncuk1402

Aktif Üye
Türk havayolları ve Ajet izin veriyormuş kabin içinde muhabbet kuşlarına. Sitelerinde öyle yazıyor.

Boncuk1402

Aktif Üye
Evet vaktım bu siteden ama danışmanlık alalım diye sanki ekstra birkaç evrak varmış gibi yazmışlar. Daha önce yurtdışına giden birileri varsa tavsiye almak istedim. Teşekkür ederimm ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlçe tarım müdürlüğüne gidin sizi yönlendirirler ama eğer gitmenize bir aylık zaman varsa uğraşın derim çünkü karantina süreci var👍

Boncuk1402

Aktif Üye
İlçe tarım müdürlüğüne gidin sizi yönlendirirler ama eğer gitmenize bir aylık zaman varsa uğraşın derim çünkü karantina süreci var👍
Şuan hollandadayım ben o yüzden gidemiyorum bilgi almak için. Ocak ayında gelip kuşumu alıcam. Ne kadar süre karantinada kalması gerekmekte acaba? Aileme başlatıyım süreci. Çok teşekkür ederim.

mirage92

Yeni Üye
Yurtdışı uçuşlarına kuş kabul edilmiyor sadece yurtiçi uçuşlarda kabul ediliyorlar diye biliyorum. Kedi köpekte sınırlama yok yurtiçi yurtdışı uçabiliyor. Kuşlar kuş gribi gibi hastalıkları yaydığı için kabul edilmediği gerekçe gösteriliyor. Araştırmanızı öneririm. Arayıp doğrudan bilgi alın havayolu şirketlerinden ve eğer biliyorlarsa tarım ilçe müdürlüklerinden.

Boncuk1402

Aktif Üye
Yurtdışı uçuşlarına kuş kabul edilmiyor sadece yurtiçi uçuşlarda kabul ediliyorlar diye biliyorum. Kedi köpekte sınırlama yok yurtiçi yurtdışı uçabiliyor. Kuşlar kuş gribi gibi hastalıkları yaydığı için kabul edilmediği gerekçe gösteriliyor. Araştırmanızı öneririm. Arayıp doğrudan bilgi alın havayolu şirketlerinden ve eğer biliyorlarsa tarım ilçe müdürlüklerinden.
Anladım yani havayolunun sitesinde muhabbet kuşlarını kabul ediyoruz yazıyor yurt dışı uçuşlarda hatta ücreti bile var. İl tarımdan da bilgi almaya çalışacağım. Uçak şirketleri için bir problem yok sanırım dediğim gibi sadece türk hava yolları ve Ajet izin veriyor. Ama hollandaya girerken bir şey gerekiyor mu ekstra bilmiyorum henüz.

mirage92

Yeni Üye
Hollanda hangi belgeleri istiyor öğrenmeye çalışın onları Türkiye'den temin ederseniz sorun yaşayacağınızı sanmıyorum

Boncuk1402

Aktif Üye
Bu tarz şikayetler de var söylediğiniz uçuş şirketlerinde. Umarım götürebilirsiniz yavrunuzu 🙏
Aa tamamdır. Hepsini dikkate alacağım. Umarım bir sorun yaşamam. Yoksa başka birine sahiplendirmeyi düşünmek zorunda kalacağım ve bunu hiç istemiyorum :( yardımınız için teşekkür ederim.

Üst Alt