• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

redamansy

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
İshal dışkı kahverengi Yem yemiyor su içmiyor halsiz uykuya dalamıyor tam dalacakken kafa sallıyor kafa silkiyor uyandırıyor sık sık
Kullanılan İlaç
Gerwit W entrobac
Benim arkadasımın kuşu var dışkı kahverengi. Sultan papağanı 2 aylık petshoptan alınmış eve gelir gelmez hastalanmış.Yem yemiyor su içmiyor. Mama almışlar A21 ağzına mama ile suyu veriyor. Entrobac ve gerwit W aldı onu kullanıyor. Dışkı Hep ishaldi. Dün dışkı düzelir gibi normalleşti ishal kalktı daldarı yemeye başladı. ama bugün dışkı yine kötü oldu. Tüylerini döküyor. Halsiz. Uyumuyor. Uykuya dalamıyor tam dalacakken kafa silkiyor kendisini uyandırıyor çok sık yapıyor Mersin’de kuştan anlayan Veteriner yok maalesef ne yapmak lazım çok acil 2 haftadır böyle kuş

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuş çok zayıf görünüyor. İmkan varsa hassas tartıda kilosuna bakın. Zeolit tozu temin edip el besleme mamasına katın. Mamaya günde bir defa , üç gün üst üste entrobacta ilave edin. Kursaktan beslerseniz çok daha iyi olur. YouTube de videolar oluyor. Aldığınız petshopttanda yapabiliyorsa besleme için ricada bulunabilirsiniz. Hiç olmadı şırınga ile minik minik ağzına verin. Bünyesinin güçlenmesi gerek.

redamansy

Aktif Üye
Kuş çok zayıf görünüyor. İmkan varsa hassas tartıda kilosuna bakın. Zeolit tozu temin edip el besleme mamasına katın. Mamaya günde bir defa , üç gün üst üste entrobacta ilave edin. Kursaktan beslerseniz çok daha iyi olur. YouTube de videolar oluyor. Aldığınız petshopttanda yapabiliyorsa besleme için ricada bulunabilirsiniz. Hiç olmadı şırınga ile minik minik ağzına verin. Bünyesinin güçlenmesi gerek.
2 haftadır böyle ilerleme yok. Dışkısı için ne yapabiliriz ishal nasıl durdurulur

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bahsettğim şekilde ilerlerseniz düzelecektir.

Doğacı

Eski Forumcu
Zaman kaybetmeden kanatlı uzmanı hekime götürün. Durum iyi görünmüyor

Doğacı

Eski Forumcu

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Geçmiş olsun. Arkadaşlarım yapılması gerekeni ve gidilmesi gereken veterineri yazmış.

Bu süreçte kursağı dolu olması önemli ki hastalıkla mücadele etsin.
Acaba hava akımında falan mı kaldı kuş?
Aspurda dışkısını düzenlemeyr yardımcı olur.

Başlığınız çok uzun olduğu için düzenledim. 🤗

redamansy

Aktif Üye
Geçmiş olsun. Arkadaşlarım yapılması gerekeni ve gidilmesi gereken veterineri yazmış.

Kafa sallaması silkmesi neden peki

redamansy

Aktif Üye

Teşekkür ederim 🙏🏼

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Teşekkür ederim peki Ankara’da bildiğiniz iyi kuş veterineri var mı
Arkadaşlarıma katılıyorum. Kafa sallama, silkme hareketinin videosunu görebilir miyiz? Ayrıca nefes alırken kuyruğu da görelim. Videoyı aşağıdaki resimdeki talimatlara göre yükleyelim. Kuşa kullanılan tüm sular (suluk, elle besleme) şişe su olmalı, arıtma ya da çeşme değil. Bu konu çok önemli. Ayrıca 3 gün yarım suluğa mercimek tanesi kadar entrobac koyun, günlük değiştirin. 4.gün sade su içmişken akşam yine dışkı görelim
Screenshot_20230318_143040_Chrome.jpg

Son düzenleme:

redamansy

Aktif Üye
Arkadaşlarıma katılıyorum. Kafa sallama, silkme hareketinin videosunu görebilir miyiz? Ayrıca nefes alırken kuyruğu da görelim. Videoyı aşağıdaki resimdeki talimatlara göre yükleyelim. Kuşa kullanılan tüm sular (suluk, elle besleme) şişe su olmalı, arıtma ya da çeşme değil. Bu konu çok önemli. Ayrıca 3 gün yarım suluğa mercimek tanesi kadar entrobac koyun, günlük değiştirin. 4.gün sade su içmişken akşam yine dışkı görelim
Ekli dosyayı görüntüle 51138
Streamable Video Bu kafa sallama

redamansy

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 51138
Streamable Video Bu nefes alıp vermesi

Üst Alt