• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuruma

eva yamaan

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
bıçak gibi keskinlik ve hapşırma
Hastalık Belirti Tarihi
11 Ara 2024
Kullanılan İlaç
polo selection
merhabalar lutfen bana yardımcı olun bi kac gun once yavru bir bucuk aylık erkek kus sahiplendim iki gun sonrada dişi kuş aldım başlarda erkek kusta minik minik hapşırmalar vardı ve dunden onceki gun ikisininde gogsunde keskinlik farkettim şuan ikiside hapşırıyor erkek kuşta gogus keskinliği daha yogun petshopa danıstım bagırsak destekleyici solisyon verdi ama kuslarıma bişey olsun istemiyorum ilacın daha birinci günündeyim lütfen yardımcı olun kurumadan şüpheleniyorum verdiği solüsyonun adı polo selection

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuruma diye bir hastalık yoktur, hastalığa bağlı zayıflamaya kuruma denir🙏 Kuşunuzun videosunu streamble.com üzerinden atabilir misiniz? Bir de dışkı resmini görebilir miyiz 🙏

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
merhabalar lutfen bana yardımcı olun bi kac gun once yavru bir bucuk aylık erkek kus sahiplendim iki gun sonrada dişi kuş aldım başlarda erkek kusta minik minik hapşırmalar vardı ve dunden onceki gun ikisininde gogsunde keskinlik farkettim şuan ikiside hapşırıyor erkek kuşta gogus keskinliği daha yogun petshopa danıstım bagırsak destekleyici solisyon verdi ama kuslarıma bişey olsun istemiyorum ilacın daha birinci günündeyim lütfen yardımcı olun kurumadan şüpheleniyorum verdiği solüsyonun adı polo selection
kuşların dışkısını beyaz peçete üstünde bize yollayın kuşun tünek üstünde videosunu streamable.com üzerinden buraya yollayın.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Elinizde hassas terazi varsa kuşların hepsini tartın ve bizi bilgilendirin yem yemelerinde bir sorun var mı?

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
tünektede böyleler fakat biraz uykuları var bir saat önce kafesin alt kısmına sokuldular sanırım uykulu oldukları icin yem yemeleirnde sıkıntı yok lütfen yardımcı olun
bize videoları yollamalısınız kuşun kuyruğu oynuyor mu ağrısı varmı vs gibi sorunları fotoğraflardan anlamak zor.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kekik çayı yapıp verin içsinler🙏 Yavru kuşlarda göğüs kemiği ele gelir bu normal ancak arkadaşımızın da dediği gibi hassas teraziyle ölçmek lazım. Kusma veya öğürme hareketi, ağızlarında koku var mı? Bir de videolarını rica ediyorum 🙏

eva yamaan

Yeni Üye
ilk öncelikle cok teşekkür ederim tavsiyeniz icin ne yazıkki video çekemedim dişi kuşumda bi kaç saat önce aşağı yukarı oynamalar vardı kuyruğunda aynı zamanda hapşırmada var kemikleride biraz keskin geliyor bu beni korkuttu ilacı kullanmaya devam etmelimiyim? öğürme yada kokuları yok tek sorun hapşırma ve göğüs keskinliği ağrısı oldugunu sanmıyorum ikiside birbiriyle oyun oynuyor fakat gün geçtikce biraz daha hapşırmalar artıyor sanki..

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
ilk öncelikle cok teşekkür ederim tavsiyeniz icin ne yazıkki video çekemedim dişi kuşumda bi kaç saat önce aşağı yukarı oynamalar vardı kuyruğunda aynı zamanda hapşırmada var kemikleride biraz keskin geliyor bu beni korkuttu ilacı kullanmaya devam etmelimiyim? öğürme yada kokuları yok tek sorun hapşırma ve göğüs keskinliği
Neden video çekemediniz? Telefonunuzdan video çekip streamble.com üzerinden buraya linkini yapıştırıcaksınız. Kilo konusunda en net hassas terazi ile tartım yapmak olur.

eva yamaan

Yeni Üye
kuşlarımla şuan aynı yerde değilim elimdeki fotograflar bu kadardı serbest bıraktığımda uçuyorlar ötüyorlar oyun oynuyolat yemdede sıkıntı yok ama hapşırma artıyor ve gogus keskinliği var kilolarıda ideal gözüküyor yavru oldukları için pek iri olmamaları normal sanırım sizden ricam tavsiye vermeniz ilaca devam etmelimiyim başka ne tür şeyler deneyebilirim?

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
kuşlarımla şuan aynı yerde değilim elimdeki fotograflar bu kadardı serbest bıraktığımda uçuyorlar ötüyorlar oyun oynuyolat yemdede sıkıntı yok ama hapşırma artıyor ve gogus keskinliği var kilolarıda ideal gözüküyor yavru oldukları için pek iri olmamaları normal sanırım sizden ricam tavsiye vermeniz ilaca devam etmelimiyim başka ne tür şeyler deneyebilirim?
Göğüs keskinliği varsa kilodada bir problem olması gerekiyor göğsünün etrafına dokunduğunuzda kemiklerini hissedebiliyor musunuz? Kullandığınız ilaç hakkında bir bilgim yok belki başka hocalarımızın bilgisi vardır. Size en doğru tavsiyeyi verebilmemiz için kuşun nasıl bir sıkıntı çektiğini videoda görmemiz lazım. Bazen şu var deniyor ama çok daha farklı birşey çıkabiliyor.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yarın kekik çayı verin içsinler, soğuk algınlığı varsa iyi gelecektir🙏 Yarın da dışkı resimlerini eklerseniz daha rahat yardımcı oluruz🙂 Yarım çay kaşığı kekiki sıcak su ile 15-20 dk demleyin, sürdürüp suluğun yarısına kekik çayı diğer yarısına da normal içme suyu ekleyin verin 🙂