• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuruma hastası muhabbet kuşu hakkında

redamansy

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Halsiz kabarık titriyor Tüyler bozuk
Kullanılan İlaç
Karaciğer destekleyici vitamin, elma sirkeli vitamin, kuruma hastalığı için ilaç.
Ankara Uğur pet veterinere götürdüm. Kuşun dışkısına baktı mikroskopta inceledi. Tüy yapısına baktı. Kuruma hastalığına yakalanmış dedi. Tüyüne vurmuş dedi. Uçamıyor. Kuş nefes alırken titriyor. Kabarık duruyor hep. Ben elimle daldarı veriyorum. yemek yiyor. Elimde verince hele daldarı iyi yiyor. Kuşun kalbi sanki kanatlarında atıyor hep kanatları titriyor nefes alırken. Veteriner ilaç verdi suyuna koyacaksın dedi. Ama suyunu içtiğinden emin değilim çünkü su içerken görmedim hiç. Zeolit tozunu Nası kullanacağım dal darı yiyor onun üzerine döksem yer mi. Karaciğer destekleyici vitamin verdi, elma sirkeli vitamin verdi bi de ismi yazmayan bi ilaç verdi 25 ml suya aynı anda katacaksın dedi. Tahin gibi kokan ve tadı da tahin gibi olan bi kapsülün içinde bişey sattı onu kuşun ağzına sıkıyorum mercimek tanesi kadar. Vitaminleri sağlıyormuş. Kuşu kafesten çıkartmadım hiç. Yormuyorum. Yemek yiyor dinleniyor yatıyor. Öğlen vakti keyfi yerinde oluyor enerjik değil hareket etmiyor ama ötüyor hep.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

rilish26

Müdavim
Yakın zamanda kuruma geçirmiş biri olarak suyuna sadece vitamin katıyordum mantar sökücü ve antibiyotik tedavisi uyguladım ve bunları ağızdan veriyordum. Kuşun suyuna katınca içip içmeyeceği meçhul. Neden kurumaya yakalandığını söyledi mi kuruma bir sonuç sebebi ne iç parazit mantar mı? Zeolitli besleme 2 çay kaşıyı mama tozu ve mercimek tanesi kadar zeoliti kursaktan veriyorsunuz günde 1 kere ve 1 hafta kadar uygulanır sonra da vitaminlere devam edersiniz. Çokta tatlıymış aslında genelde durumu kritik olan kuşlar hareket etmek bile istemiyor ama sizinki baya hareketli bu iyiye işaret. Ben yine de nefes almasındaki sorunun başka bir şey olabileceğini düşünüyorum ama yavrucak önce şu kurumayı atlatsın

rilish26

Müdavim
Bi de bu süreç zarfında bence kafesi değiştirseniz iyi olur hayvan zaten uçmuyor demişsiniz ve tek tünek var en azından hareket edebileceği bir kafes seçip dizayn ederseniz hayvan için daha iyi olur

redamansy

Aktif Üye
Bi de bu süreç zarfında bence kafesi değiştirseniz iyi olur hayvan zaten uçmuyor demişsiniz ve tek tünek var en azından hareket edebileceği bir kafes seçip dizayn ederseniz hayvan için daha iyi olur
Sebebi içinde olan midedeki mantar dedi. Bu mantar ölürken de zehir bırakarak ölüyormuş. Anneden bulaşmış doğduğundan beri taşıyıcı dedi. İlaçlı olan Suyunu şırıngayla ağzına sıksam nasıl olur sizce. İlacı tek başına vermemi istemedi veteriner su ile seyreltmelisin demişti. Zeolitli beslemeyi. Tahin gibi olan mamasının üzerine serperim öyle ağzına sıkayım kuşun. Titremesinin sebebi ne anlamıyorum. Tüyleri çok bozuk

Cekelal

Paylaşımcı
Ankara Uğur pet veterinere götürdüm. Kuşun dışkısına baktı mikroskopta inceledi. Tüy yapısına baktı. Kuruma hastalığına yakalanmış dedi. Tüyüne vurmuş dedi. Uçamıyor. Kuş nefes alırken titriyor. Kabarık duruyor hep. Ben elimle daldarı veriyorum. yemek yiyor. Elimde verince hele daldarı iyi yiyor. Kuşun kalbi sanki kanatlarında atıyor hep kanatları titriyor nefes alırken. Veteriner ilaç verdi suyuna koyacaksın dedi. Ama suyunu içtiğinden emin değilim çünkü su içerken görmedim hiç. Zeolit tozunu Nası kullanacağım dal darı yiyor onun üzerine döksem yer mi. Karaciğer destekleyici vitamin verdi, elma sirkeli vitamin verdi bi de ismi yazmayan bi ilaç verdi 25 ml suya aynı anda katacaksın dedi. Tahin gibi kokan ve tadı da tahin gibi olan bi kapsülün içinde bişey sattı onu kuşun ağzına sıkıyorum mercimek tanesi kadar. Vitaminleri sağlıyormuş. Kuşu kafesten çıkartmadım hiç. Yormuyorum. Yemek yiyor dinleniyor yatıyor. Öğlen vakti keyfi yerinde oluyor enerjik değil hareket etmiyor ama ötüyor hep.
Hastalığının üzerinden ne kadar geçti? 24 saatin üzerindeyse su içiyordur. Sadece 24 saat susuz durabildiklerini duymuştum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Buna katılıyorum.
Kurumada hayvan hızla kilo kaybediyor. Günlük kilosunu tartın ve günde bir kere elle besleme maması verin kursaktan yapabiliyorsanız. Zeoliti besleme mamasına koymanız daha iyi olur.

Siz görmeseniz bile su içiyordur.

redamansy

Aktif Üye
Buna katılıyorum.
Kurumada hayvan hızla kilo kaybediyor. Günlük kilosunu tartın ve günde bir kere elle besleme maması verin kursaktan yapabiliyorsanız. Zeoliti besleme mamasına koymanız daha iyi olur.

Siz görmeseniz bile su içiyordur.
7 aylık kuş 33 gr

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
7 aylık kuş 33 gr
Kilosunu günlük tartıp günün not edin. Dediğim gibi yapabiliyorsanız zeolitli elle besleme mamasıyla kursaktan besleyin günde bir kere. Yapamıyorsanız veterinere yaptırın. Kurumada en önemli olan kuşun kilosu. Neden kurumaya girdiğini bilip ona göre ilaçta kullanıyormuşsunuz.
Sirkeli vitamin konusunda emin değilim. Sirke bir süre baskılar ama tamamen yok etmez aksine daha çok hasar verir.
Veteriner ilacı seyreltip verin dediyse öyle yapın. Ağızdan verilecek olsa direkt ağızdan verin derdi.

rilish26

Müdavim
Gittiğiniz veterinere baktım yorumlar çok karışık ben yerinizde olsam başka bir veterinerden bir görüş daha alırdım tabii bütçeniz varsa