• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursakta şişlik

Buğra Varol

Aktif Üye
Merhaba,
Bu hint bülbülü yavrusu 5 günlük, el ile besliyorum. Son 2 gündür kursağının üst kısmında küçük bir şişlik var.
Normal mi değil ise nasıl geçer? Ekli dosyayı görüntüle 45308

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba,
Bu hint bülbülü yavrusu 5 günlük, el ile besliyorum. Son 2 gündür kursağının üst kısmında küçük bir şişlik var.
Normal mi değil ise nasıl geçer? Ekli dosyayı görüntüle 45308
Mama yemeye çalışırken hava yutuyordur. Kuşu sol elinizle, baş ve işaret parmağınızla kafadan hafifçe tutarak sabitleyin. Mamanın sol taraftan, kursağın aşağısına doğru inmesi için biraz bekleyin. Hava yukarı, mama aşağı geçecek. Sağ elinizin baş ve işaret parmağı ile yavaşça kursağın iki yanına, bastırarak havayı almanız lazım. Muhabbet yavrularında kursaktaki havayı böyle alıyoruz ama finchler konusunda uzman bir arkadaşımız cevap verirse daha iyi olur.

Buğra Varol

Aktif Üye
Mama yemeye çalışırken hava yutuyordur. Kuşu sol elinizle, baş ve işaret parmağınızla kafadan hafifçe tutarak sabitleyin. Mamanın sol taraftan, kursağın aşağısına doğru inmesi için biraz bekleyin. Hava yukarı, mama aşağı geçecek. Sağ elinizin baş ve işaret parmağı ile yavaşça kursağın iki yanına, bastırarak havayı almanız lazım. Muhabbet yavrularında kursaktaki havayı böyle alıyoruz ama finchler konusunda uzman bir arkadaşımız cevap verirse daha iyi olur.
Teşekkür ederim

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Denedim çok küçük olduğu için baskı yapamıyorum zar gibi, zarar vermekten korkuyorum.
Biraz daha büyümesini beklersem riske atmış olurmuyum?
Keşke aklıma video çekmek gelseydi. Daha az önce kursaktaki havayı aldım bir bebekten. Anne acemi olduğu için hava basmış. Tekrar yapmam gerekirse sizin içşn video alırım.
Üstte sol elle yavruyu kafaden sabitlediğimizde, kafayı hafif geriye alın. Soluk borusu yolu düz olsun. Kursaktan baskı yapın. Dirençle karşılaşınca korkmayın, azar azar baskıyı arttırın. Pıt diye bir his ve sesle havanın çıktığını göreceksiniz. Ancak denemeden önce biraz bekleyin. şehmus beyden haber bekliyorum. Finchlerde de muhabbet yavrularıyla aynı şekilde hava mı alınıyor diye sordum whatsappdan. Yanlış bir şekilde yönlendirmek istemiyorum Sizi. Cevap gelince bilgilendireceğim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Denedim çok küçük olduğu için baskı yapamıyorum zar gibi, zarar vermekten korkuyorum.
Biraz daha büyümesini beklersem riske atmış olurmuyum?
Tamam, aynı şekilde hava alınıyormuş. Korkmadan yavruyu dik tutup baş parmağınızla kafayı hafif arkaya atıp minik hareketlerle hafid hafid baskı uygulayarak pıt sesi alana kadar baskı yapın. Korkmayın. Hava olması daha kötü bu durumda

Buğra Varol

Aktif Üye
Tamam, aynı şekilde hava alınıyormuş. Korkmadan yavruyu dik tutup baş parmağınızla kafayı hafif arkaya atıp minik hareketlerle hafid hafid baskı uygulayarak pıt sesi alana kadar baskı yapın. Korkmayın. Hava olması daha kötü bu durumda
Dediğinizi uyguluyorum o zaman dönüş yaparım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Besleme maması ve 1 no aparat alın bisküvi veya yumurta sarısı uzun vadeli zararlıdır 👍 acil durumlarda bir iki günlük tavsiye ediyoruz ama uzun vadede şeker, süt,yağ ,tuz kuşlarda ciddi hasarlar bırakır

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Biraz daha iyi gözüküyor ama yine de var
Elle besleme maması bulmanız ya da sipariş etmeniz lazım en kısa zamanda. Bebek bisküvisinde şeker, süt ürünleri vs gibi kuşların kaldıramayacağı besinler var. Sindirim sıkıntısı çektiği için hava yapıyor olabilir

Buğra Varol

Aktif Üye
Elle besleme maması bulmanız ya da sipariş etmeniz lazım en kısa zamanda. Bebek bisküvisinde şeker, süt ürünleri vs gibi kuşların kaldıramayacağı besinler var. Sindirim sıkıntısı çektiği için hava yapıyor olabilir
Biraz önce mama vermek için baktım şişlik azalmış ama tamamen geçmemiş, yeni hazırladığım mamada şeker yok yumurta sarısı, un halinde akdarı ve galeta unu ile yaptım. 4 saat önce, 2saat önce ve şimdi besledim durumu daha iyi gözüküyor bu gece de bu mama ile besleyip sabaha el ile besleme mamasından alıcağım kısaca şuan iyi gidiyor gibi.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Biraz önce mama vermek için baktım şişlik azalmış ama tamamen geçmemiş, yeni hazırladığım mamada şeker yok yumurta sarısı, un halinde akdarı ve galeta unu ile yaptım. 4 saat önce, 2saat önce ve şimdi besledim durumu daha iyi gözüküyor bu gece de bu mama ile besleyip sabaha el ile besleme mamasından alıcağım kısaca şuan iyi gidiyor gibi.
Elinizde probiyotik entrobac da varsa çok az zerrecik halinde ekleyebilirsiniz o karışıma. Güzel haberlerinizi bekliyoruz inşallah.

Üst Alt