• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

KURSAK YAĞLANMASI-MANTARI

bugu

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sürekli yem kusma
Hastalık Belirti Tarihi
30 Nis 2024
Kullanılan İlaç
Adını bilmiyorum kahverengi çok kokulu bir toz dosyalara ekledim
Merhaba,yaklaşık 2 ay kadar önce muhabbet kuşumun kursağında bir şişme oldu.2 kez farklı veterinerlere götürdüm her ikisi de kilolu olduğunu söledi.bir veterinerim de kursağında yağlanma var deyip toz bir ilaç verdi.1 hafta kullanıp 3 hafta ara veriyoruz.hemen geçmez bir süre devam eder de dedi.ama kuşumun göğüs kısmı çok tuhaf oldu tüyleri döküldü ve yenileri çıkmadı.kursağı da hala değişik görünüyor.sürekli yem çıkarıyor ve onları geri yemeye çalışıyor.fotolarını dosyaya ekliyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim🙏🏻

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba yavrunuz öncelikle kaç gram bilgi verebilir misiniz. Kursak yağlanmasından kastı sanırım kursak mantarı demek istemiş veteriner. Gittiğiniz veteriner kanatlılardan anlıyor mu. Her ikisi de. Streamable.com üzerinden yavrunuzun videosunu ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşır mısınız. Aynı zamanda tabana beyaz kağıt yada peçete serip birden fazla yeni yapılmış dışkıları da atar mısınız.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba yavrunuz öncelikle kaç gram bilgi verebilir misiniz. Kursak yağlanmasından kastı sanırım kursak mantarı demek istemiş veteriner. Gittiğiniz veteriner kanatlılardan anlıyor mu. Her ikisi de. Streamable.com üzerinden yavrunuzun videosunu ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşır mısınız. Aynı zamanda tabana beyaz kağıt yada peçete serip birden fazla yeni yapılmış dışkıları da atar mısınız.
Aslı hocanın sorularına cevap bekliyoruz ve video, dışkı 👍

bugu

Yeni Üye

bugu

Yeni Üye
Tekrar merhaba.Biraz geç cevap veriyorum çünkü yavrumun tüm gün dışkılamasını bekledim.siz söyleyince şunu düşündüm.ilk gittiğim veteriner kanatlılardan asla anlamıyordu zaten çok genç bir arkadaşımızdı sadece çok yağlı olduğunu söyledi bi de kuşumuzun gözünde bir problem vardı onun için suya karıştırılacak antibiyotik vermişlerdi.2. gittiğimiz veteriner daha çok kedi köpekten anlayan bir hocamız ama kanatlılara da bakıyor.siz söyleyince anımsadım bu hocamız kursak yağlanması değil,göğsünde yağlanma var, kilosu fazla diyerek ilaç verdi.ben şimdi sizin istediğiniz gibi kilosunu tarttım 53_54 gr arası.videosunu ve dışkı fotolarını da yükledim.şu ara yemini sadece sabah ve akşam kısa süreliğine koyup sonra kafesten çıkarıyorum.kuşumuzun genel durumu iyi gözüküyor, uçması neşesi falan.ama gün içinde daha fazla uyuyor.sıcaklara yormuştum, bilemiyorum.sabahtan yaptığı dışkıları hafif kızıldı dün karpuz yedi azcık ona yordum.sonra daha yeşil oldu.günlük tüm dışkılamasını yükledim

Ekli dosyalar

bugu

Yeni Üye
Watch unnamed | Streamable bu da gün içindeki videosu,bir önceki gönderime ekleyememişim sanırım

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba videoda sağlıklı görünüyor maşallah. Yalnız kilo sorunu var. 53-54 gram yerli bir kuş için fazla diyebilirim. Yağlı tohumlar az akdarı oranı fazla olan diyet yem tavsiye ederim. Dışkılar gün içinde yediklerine bağlı olarak değişimi normal kabul edebiliriz ama süreklilik arz etmemesi gerekir . Fakat probiyotik kullanmanız fayda sağlayacaktır. Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz yada kullandığınız takviyeler var mıdır. Ve şunu da merak ediyorum yavrunuzda kusma oluyor mu oluyorsa salyalı mı ağızda koku vs var mı.

bugu

Yeni Üye
Vitamin kullanmıştık bi ara ama sürekli olarak bişi kullanmıyorum açıkçası.siz bana ne hangi vitamin ve probiyotikleri vs almam gerektiğini yazar mısınız lütfen.evt çok kusuyo,kafesin demirlerine oyuncaklarına sürekli kusuyor yapış yapış.ben eşini yediriyo gibi davranıyo sanıyodum ,bu bi problem mi bilemiyorum çünkü kuşumuz bunu en az 1 senedir sürekli yapıyor zaten

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafes demirine oyuncaklara kusuyorsa kur kusması olabilir. O zaman siz multivitamin gervit probiyotik entrobac ve zeolit tozu temin ederseniz iyi olur. Bunları düzenli şekilde kullanmanız fayda sağlar diye düşünüyorum. Yalnız petshoplarda satılmıyor internet üzerinden alabilirsiniz. Ürünleri temin ederseniz bu konu altına güncelleme yapınız nasıl kullanılması gerektiğini söyleyelim 🌸

bugu

Yeni Üye
Kafes demirine oyuncaklara kusuyorsa kur kusması olabilir. O zaman siz multivitamin gervit probiyotik entrobac ve zeolit tozu temin ederseniz iyi olur. Bunları düzenli şekilde kullanmanız fayda sağlar diye düşünüyorum. Yalnız petshoplarda satılmıyor internet üzerinden alabilirsiniz. Ürünleri temin ederseniz bu konu altına güncelleme yapınız nasıl kullanılması gerektiğini söyleyelim 🌸
Ay çok teşekkür ederim yaa süpersiniz kaç zamandır çare arıyorum oğluşum için çok da merak ediyodum kursak mantarı mı oldu noldu diye.sölediklerinizi hemen temin edip gelince buraya yazıcam tekrar çok teşekkürler🌷