• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kursak mantarı ve zeolit

eyluleylul

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kursak mantarı
Hastalık Belirti Tarihi
10 Kas 2025
İyi akşamlar.
Bir önceki elle besleme başlığında insan zeolitini kuşuma verip veremeyeceğimi sormuştum. Kuşum hava kesesi rahatsızlığı yüzünden sık sık antibiyotik kullanmak zorunda kalıyordu. Son tedaviden sonra (1 hafta oldu) vikleme sorunu çözüldü ama kursakta sorun çıktı. 2-3 gündür kursak aşırı şiş, yeme zorluğu yaşıyor ve kusma refleksi gösteriyor. İlaçlardan bağışıklığının düştüğünü düşünüyorum. Forumda da okuduğum bilgilerden sonra zeolitle tedavi etmeye karar verdim.

Kullanmak istediğim zeoliti ve kuşun resmini ekliyorum.

Ekli dosyalar

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Kafeste gritli kuş kumu varmı

eyluleylul

Yeni Üye
Evet var ishali olduğu için gün içerisinde takıp çıkarıyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Probiyotik verdiniz mi ☺

eyluleylul

Yeni Üye
Evet bugün 5. günü. Ara ara kekik çayını da ihmal etmiyorum ama bu son antibiyotik çok sarstı :cry:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Antibiyotik mantarı artırır, bağırsaktaki yararlı bakterileri de öldürdüğü için sindirim sistemi aksar, Zeoliti mamaist whatsapp hattından alabilirsiniz bu arada hangi probiyotiği kullanıyorsunuz ☺

eyluleylul

Yeni Üye
Dediğiniz gibi ilerliyor maalesef. Röhnfried entrobac kullanıyorum.

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Çok teşekkür ederim bundan sonra önerdiğiniz türü kullanacağım. Evdeki zeolit konusunda sizin bir yorumunuz olur mu?
Yanlış hatırlamıyorsam daha önce forumda insanların kullandığı zeolit yerine kuşlar için olanının daha iyi olacağı söylenmişti.Mamaist whatsapp hattından iletişime geçip,temin edebilirsiniz

eyluleylul

Yeni Üye
Bu konu için tekrar rahatsız ediyorum ama çok önemli. Kuşuma acil kursak mantarı tedavisi başladık fakat ishali durmuyor. İlaç sayesinde kursağı rahatladı ve yemek yemesi düzeldi, çok mutluyum ama ishali çözemiyorum. Mantar ilacı ile ek takviye kullanılmamasını önerdiler. Sabah ilacı verip gün içerisinde zeoliti versem doğru olur mu?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu konu için tekrar rahatsız ediyorum ama çok önemli. Kuşuma acil kursak mantarı tedavisi başladık fakat ishali durmuyor. İlaç sayesinde kursağı rahatladı ve yemek yemesi düzeldi, çok mutluyum ama ishali çözemiyorum. Mantar ilacı ile ek takviye kullanılmamasını önerdiler. Sabah ilacı verip gün içerisinde zeoliti versem doğru olur mu?
Zeolitin zararı olacağını sanmıyorum
Şehmus BAKIR hocamız antibiyotik veya ilaçla kullanılabilir demişti
İlacınız nedir görüşüp size dönüş yapayım

eyluleylul

Yeni Üye
Zeolitle tedavi etmeye karar verdiğim akşam hayvanın ağzından yoğun salya gelince çok korktum ve triflucana başladım. Günde bir damla ağızdan damlatıyorum. Hayvan ilaç almaktan perişan oldu artık :cry:

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Kursak mantarında zeolitle desteklenir sizdeki kuşlar için olan mıydı?hatta haftada 1 kendi kuşlsrıma mama içinde veriyorum pek çok faydası var.

Ekli dosyalar

eyluleylul

Yeni Üye
Evet çok faydalı olduğunu yorumlarınızda okudum, verdiğiniz bilgiler için ne kadar teşekkür etsem az💐 Acil triflucana başlayınca görüştüğüm kuşçu ikisini birlikte vermememi söyledi. İshal durmayınca da çaresiz kaldım.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kuşçuya mı gittiniz Kanatlı uzmanı bir veterinere mi?

Üst Alt